Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Mην μου βγαίνεις από τα δεξιά!!!






Eίναι ένα από τα πράγματα που περισσότερο μπερδεύει τους αλλοδαπούς όταν εγκατασταθούν στο Βέλγιο. Αλλά η "προτεραιότητα από τα δεξιά" κανόνας, ο οποίος δίνει προτεραιότητα στα αυτοκίνητα που έρχονται από τα δεξιά, εκτός εάν υπάρχουν ενδείξεις ή τις οδικές σημάνσεις ενδείξεις περί του αντιθέτου, θα μπορούσε σύντομα να είναι ένα πράγμα του παρελθόντος, σύμφωνα με το Βελγικό Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (BIVV).

Τα πιο πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι οι δήμοι θα κάνουν ψηφοφορία να καταργήσουν τον κανόνα και να δημιουργήσουν μια νέα ρύθμιση της κυκλοφορίας, όπου τα αυτοκίνητα από μικρούς δρόμους πρέπει να δώσουν τη προτεραιότητα. Αλλά n BIVV προειδοποιεί, ότι οι νέοι κανόνες πρέπει να είναι σαφές για να αποφεύγονται τα ατυχήματα. «Η κατάργηση του κανόνα μπορεί να δικαιολογηθεί σε ορισμένες τοπικές συνθήκες", δήλωσε ο εκπρόσωπος BIVV Koen Peeters. "Αλλά μόνο αν η νέα κατάσταση είναι σαφές στους οδηγούς."
H BIVV υποστηρίζει ότι ο κανόνας λειτουργεί καλά σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως σε κατοικημένες περιοχές.

O Peeters επιμένει ότι ο κανόνας προτεραιότητας δεν οδηγεί σε περισσότερα ατυχήματα, επικαλούμενος στοιχεία που δείχνουν ότι μόλις το 10% των ατυχημάτων που σχετίζονται με το θάνατο ή τον τραυματισμό είναι το αποτέλεσμα μιας μη τήρηση του κανόνα της προτεραιότητας.