Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Τρεις διαγωνισμοί για προσλήψεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση


Πρόκειται για τους παρακάτω διαγωνισμούς:

EPSO/AD/301/15 - Διοικητικοί Υπάλληλοι (AD 5)
Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Επιλογής Προσωπικού (EPSO) διοργανώνει γενικό διαγωνισμό βάσει εξετάσεων για την κατάρτιση εφεδρικού πίνακα 149 επιτυχόντων υποψηφίων από τον οποίο τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα προσλάβουν νέα μέλη της δημόσιας διοίκησης ως «διοικητικούς υπαλλήλους» (ομάδα καθηκόντων AD). Οι διοικητικοί υπάλληλοι έχουν ως καθήκον την υποβοήθηση όσων ασχολούνται με τη λήψη αποφάσεων κατά την εκπλήρωση των καθηκόντων τους στο πλαίσιο του οργάνου ή οργανισμού στον οποίο ανήκουν. Ο βαθμός AD 5 είναι ο εισαγωγικός βαθμός με τον οποίο ξεκινούν τη σταδιοδρομία τους ως υπάλληλοι στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα οι περισσότεροι πτυχιούχοι και νέοι επαγγελματίες . Όσοι προσληφθούν στον βαθμό αυτό μετά τη διεξαγωγή του διαγωνισμού, θα αναλάβουν, στο πλαίσιο ομάδας, 3 βασικά είδη καθηκόντων στα θεσμικά όργανα της ΕΕ: διαμόρφωση πολιτικών, παραγωγή έργου, διαχείριση πόρων.

Προθεσμία εγγραφής μέχρι 21 Απριλίου 2015 στις 12 το μεσημέρι, ώρα Βρυξελλών. Κάντε την αίτησή σας εδώ

EPSO/AD/302/15 - Διοικητικοί υπάλληλοι στον τομέα του ελέγχου (AD 5)
Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Επιλογής Προσωπικού (EPSO) διοργανώνει γενικό διαγωνισμό βάσει εξετάσεων για την κατάρτιση εφεδρικού πίνακα 80 επιτυχόντων υποψηφίων από τον οποίο τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο, κυρίως το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο, θα προσλάβουν νέα μέλη της δημόσιας διοίκησης ως «διοικητικούς υπαλλήλους» (ομάδα καθηκόντων AD).
Οι ελεγκτές των θεσμικών οργάνων της ΕΕ είναι υπεύθυνοι για δημοσιονομικούς ελέγχους, ελέγχους απόδοσης και εσωτερικούς ελέγχους. Επίσης παρέχουν υπηρεσίες εξακρίβωσης και παροχής συμβουλών σε όλους τους επιχειρησιακούς τομείς της ΕΕ και στο πλαίσιο αυτό μπορούν να δραστηριοποιούνται σε διάφορες χώρες ή διεθνείς οργανισμούς. Η φύση των καθηκόντων απαιτεί ευρύ φάσμα γνώσεων σε τομείς όπως το δίκαιο, η λογιστική, η δημόσια διοίκηση, τα δημόσια οικονομικά και η οικονομία, η διαχείριση έργων σε διαφόρους τομείς αρμοδιότητας της ΕΕ, η πληροφορική, οι τεχνικές ελέγχου και αξιολόγησης.

Προθεσμία εγγραφής μέχρι 28 Απριλίου 2015 στις 12 το μεσημέρι, ώρα Βρυξελλών. Κάντε την αίτησή σας εδώ

PSO/AST/135/15 - Προϊστάμενοι Διοίκησης (AST 4) στις αντιπροσωπείες της ΕΕ
Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Επιλογής Προσωπικού (EPSO) διοργανώνει γενικό διαγωνισμό βάσει προσόντων και εξετάσεων για την κατάρτιση εφεδρικού πίνακα προσλήψεων 30 επιτυχόντων υποψηφίων από τον οποίο η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης θα προσλάβει τα νέα μέλη της δημόσιας διοίκησης ως « προϊσταμένους διοίκησης» (ομάδα καθηκόντων AST). Ο προϊστάμενος διοίκησης επικουρεί τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ στην εκπλήρωση της αποστολής του όσον αφορά την καθημερινή διαχείριση της αντιπροσωπείας σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες και κανονισμούς. Μεταξύ άλλων, ο προϊστάμενος διοίκησης συντονίζει τις εργασίες του τμήματος διοίκησης και είναι υπεύθυνος για διάφορους τομείς: ανθρώπινοι πόροι και διαχείριση της ασφάλειας, δημοσιονομική διαχείριση και εκτέλεση του προϋπολογισμού της αντιπροσωπείας, διαχείριση της υλικοτεχνικής υποστήριξης, των αγορών και των εγκαταστάσεων της αντιπροσωπείας,

Προθεσμία εγγραφής μέχρι τις 12 Μαΐου 2015 στις 12 το μεσημέρι, ώρα Βρυξελλών. Κάντε την αίτησή σας εδώ