Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Πρωτεύουσα των gay


"Τα τελευταία χρόνια, εν μέρει χάρη στις προσπάθειες της περιοχής, οι Βρυξέλλες έχουν γίνει μία από τις πιο gay friendly πρωτεύουσες στην Ευρώπη», λέει ο Frédéric Boutry, γκέι σύμβουλος του visit.brussels, του επίσημου τουριστικού κέντρου των Βρυξελλών. Ο κ. Boutry αντιμετωπίζει το ζήτημα υπό το πρίσμα της επικείμενης ετήσιας εκδήλωσης ομοφυλόφιλης υπερηφάνειας Pride. Λέει ότι η ανοικτή νοοτροπία των Βρυξελλών και των κατοίκων της είναι ένα φυσικό πλεονέκτημα που θα πρέπει να συμπληρωθεί με μια μεγάλη προσφορά ευκαιριών για την οικονομικά ενδιαφέρουσα γκέι ομάδα.

Εκτός από το Gay Pride, το οποίο είναι το ετήσιο αποκορύφωμα για τον γκέι τουρισμό στις Βρυξέλλες και θα λάβει χώρα στις 16 Μαΐου, οι Βρυξέλλες μπορούν να υπερηφανεύονται για διάφορες εκδηλώσεις clubbing που απευθύνονται στο γκέι κοινό. Σύμφωνα με τον κ Boutry, το γκέι clubbing αποφέρει συνολικά περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Η πιο δημοφιλής εκδήλωση είναι το μηνιαίο πάρτυ La Demence το οποίο απέφερε 40.000 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία των Βρυξελλών πέρυσι. Επιπλέον, ο αριθμός των γκέι καφέ βρίσκεται σε σταθερή άνοδο και σύμφωνα με τον κ. Boutry ανέρχεται σε δεκαπέντε.

Μια άλλη μεγάλη έλξη είναι τα αθλητικά γεγονότα. Αυτή τη στιγμή το visit.brussels συνεργάζεται στενά με την ένωση Brussels Gay Sports, (BGS). Τα παιχνίδια προσέλκυσαν 550 συμμετέχοντες ενώ 300 άτομα μετείχαν στο τουρνουά υδατοσφαίρισης. Οι Βρυξέλλες έχουν επίσης καταφέρει να συγκεντρώσουν τα οργανωτικά δικαιώματα για το Union Cup 2015, το οποίο είναι ένα gay τουρνουά ράγκμπι που θα λάβει χώρα στο Vorst από τις 21 έως τις 24 Μαΐου και για το οποίο 800 παίκτες έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή.

«Αυτή τη στιγμή, υπάρχει μια μεγάλη προσπάθεια για να οργανωθούν εκδηλώσεις και για τις ομοφυλόφιλες γυναίκες. Ακόμα κι αν αυτή η ομάδα είναι ελαφρώς λιγότερο οικονομικά ενδιαφέρουσα, το visit.brussels προσπαθεί στο ίδιο επίπεδο να τις συμπεριλάβει στις δράσεις του», λέει ο Boutry. Το τουριστικό γραφείο προσφέρει ειδικές προσφορές για το Σαββατοκύριακο για την έκθεση σύγχρονης τέχνης «Art Brussels» στο Brussels Expo στην άνοιξη και την "Brussels Fashion Tour" το φθινόπωρο. Αυτές οι προσφορές θα έχουν την ονομασία «Girls Heart Brussels».