Τρίτη 14 Απριλίου 2015

H Μαρία Δαμανάκη ανοίγει στις Βρυξέλλες εστιατόριο με κρητική κουζίνα




Σύμφωνα με πληροφορίες, η Μαρία Δαμανάκη, η πρώην επίτροπος της Ε.Ε. αρμόδια για Θέματα Ναυτιλίας και Αλιείας αποφάσισε να εγκαταλείψει οριστικά την πολιτική σκηνή και να ασχοληθεί με τις επιχειρήσεις εστίασης.

Η κ. Δαμανάκη, ετοιμάζεται να ανοίξει εστιατόριο στην grand place των Βρυξελλών με βιολογική, κρητική κουζίνα.

Το εστιατόριο θα ονομάζεται » Σταμναγκάθι», ή καλύτερα «stamnagathi» και θα έχει πιάτα όπως…χοχλιούς μπουρμπουριστούς, σκαλτσούνια, αυγά τηγανιτά με στακοβούτυρο, αρνάκι και το παραδοσιακό…γαμοπίλαφο.

Τα εγκαίνια προορίζονται για την 1η Μαίου, ημέρα συμβολική και για την ίδια η οποία όπως δήλωσε σε ξένο σάιτ που ασχολείται με την μαγειρική «δεν πρόδωσε ποτέ τις αξίες της αριστεράς, και αγωνίζεται ακόμα για τις διεκδικήσεις της εργατικής τάξης και των από κάτω».

Στα εγκαίνια είναι ήδη καλεσμένοι και έχουν δηλώσει την παρουσία τους διακεκριμένοι κρητικοί αλλά και πολιτικοί όπως η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Κ. Μητσοτάκης, ο Γ. Μιχελογιαννάκης, ο Γ. Σταθάκης, ενώ πιθανολογείται ότι στο εστιατόριο θα γίνονται και προβολές ταινιών ή άλλων καλλιτεχνικών δρώμενων καθώς η κ. Δαμανάκη φιλοδοξεί το σταμναγκάθι «να είναι μια πύλη στον πολιτισμό, και στην κουλτούρα, στη φιλοξενεία και στην αξιοπρέπεια του Ελληνικού λαού».

Οταν η κ. Δαμανάκη ρωτήθηκε ποιο φαγητό μαγειρεύει καλύτερα, η ίδια γέλασε και είπε ότι δεν ξέρει να μαγειρεύει, παρά μόνο μακαρόνια, αλλά ότι ελπίζει με την καθημερινή της απασχόληση στο εστιατόριο να μάθει και η ίδια να φτιάχνει τα αγαπημένα της φαγητά…