Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Απεργίες των αερομεταφορέων στη Γαλλία δημιουργούν προβλήματα και στο Βέλγιο


Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, οι γάλλοι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας απεργούν. Αυτό προκαλεί αναστάτωση στη Γαλλία, καθώς και σε εμάς στο Βέλγιο. Σχεδόν οι μισές από τις γαλλικές πτήσεις ακυρώθηκαν σήμερα το πρωί και καθυστερήσεις θα πρέπει να αναμένονται κατά τη διάρκεια ολόκληρης της ημέρας.

Η εναέρια κυκλοφορία του Βελγίου σίγουρα επηρεάζεται από την απεργία. Στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, οι πτήσεις προς Νίκαια, Λυών, Μασσαλία, Τουλούζη, και άλλους προορισμούς στη Γαλλία έχουν ακυρωθεί. Το αεροδρόμιο του Μονπελιέ, για παράδειγμα, δεν επιτρέπει στα αεροπλάνα να προσγειώνονται ή να απογειώνονται. Υπάρχουν, επίσης, καθυστερήσεις στις πτήσεις από το Βέλγιο για την Ισπανία και την Πορτογαλία.

Η απεργία είναι μια πρωτοβουλία του Γαλλικού Εθνικού Συνδικάτου των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, η οποία αντιπροσωπεύει περίπου το ήμισυ του συνόλου των 4.000 εργαζομένων. Η Ένωση χρησιμοποιεί την απεργία για να ασκήσει πίεση στις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται στο τραπέζι για να αλλάξουν τη διαχείριση της εργασίας και να αυξήσουν το όριο συνταξιοδότησης. Η Ένωση απειλεί με παρόμοιες δράσεις στις 16-18 Απριλίου και από τις 29 Απριλίου έως τις 2 Μαΐου.