Τρίτη 28 Απριλίου 2015

O Σουλτς θα στείλει μήνυμα στον Αντώνη Σαμαρά!!!



Μηνύματα τόσο στο εσωτερικό της ΝΔ όσο και σε διεθνές επίπεδο θα προσπαθήσει να στείλει ο Αντώνης Σαμαράς τις επόμενες 48 ώρες.

Ο πρόεδρος του κόμματος θα παραστεί στο ετήσιο μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή που θα πραγματοποιηθεί 11 το πρωί στην Φιλοθέη παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του Κώστα Καραμανλή και πολλών στελεχών της ΝΔ.

Η συνάντηση του νυν και πρώην προέδρου, οι σχέσεις των οποίων είναι ιδιαιτέρως καλές, αναμένεται να στείλει μήνυμα ενότητας στο εσωτερικό της παράταξης και κυρίως σε όσους αμφισβητούν τον Αντώνη Σαμαρά.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ημερομηνία για το μνημόσυνο άλλαξε προκειμένου να μπορέσει να παραβρεθεί στην Φιλοθέη και να τιμήσει τον ιδρυτή του κόμματος, καθώς το απόγευμα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα αναχωρήσει για το Στρασβούργο.

Δεν αποκλείεται μάλιστα να υπάρξει και ένα σύντομο τετ-α- τετ μεταξύ του Κώστα Καραμανλή και του Αντώνη Σαμαρά σε αίθουσα του ιδρύματος Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Συνάντηση με Σουλτς

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα πάρει μέρος σε εκδήλωση που διοργανώνει το ΕΛΚ στο Στρασβούργο και θα είναι ένας από τους βασικούς ομιλητές. Παράλληλα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έχει μια σειρά από σημαντικές επαφές όπως με τον πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, τον Πρόεδρο της Συμμαχίας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη, Γκι Φερχόφσταντ και τον επικεφαλής της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών.

Στόχος του Αντώνη Σαμαρά είναι να τονίσει την ανάγκη να υπάρξει άμεσα συμφωνία πριν είναι αργά και θα καλέσει τους ευρωπαίους αξιωματούχους να χαμηλώσουν τους τόνους καθώς αυτό το κλίμα δεν βοηθά στην επίτευξη λύσης.

Παράλληλα θα τους διαβεβαιώσει πως η ΝΔ θα στηρίξει τις μεταρρυθμίσεις που θα φέρει η κυβέρνηση στην βουλή αρκεί αυτές να διασφαλίζουν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Την επόμενη Τετάρτη ο πρόεδρος της ΝΔ θα μεταβεί στις Βρυξέλλες και αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρος της Κομισιόν Ζ.Κ. Γιούνκερ.