Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Ένα πολύ επικίνδυνο ναρκωτικό κυκλοφορεί στο Βέλγιο!!!



To βελγικό Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα ναρκωτικά (BEWSD) έχει προειδοποιήσει, για μια σκόνη που περιέχει ocfentanil και είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για την υγεία."

Η ocfentanil είναι ένα χημικό παράγωγο της φεντανύλης, ένα ισχυρό παυσίπονο που χρησιμοποιείται για παράδειγμα για τις χειρουργικές επεμβάσεις ή συνταγογραφείται σε ασθενείς με καρκίνο τελικού σταδίου. Η ocfentanil ανήκει στην κατηγορία των οπιούχων, όπως η ηρωίνη. Ο κύριος κίνδυνος είναι ότι η ocfentanil η δραστική ουσία που περιέχει είναι εκατοντάδες φορές ισχυρότερη από ότι σε άλλες οπιούχες ουσίες, όπως η ηρωίνη. Ο κίνδυνος του θανάτου από υπερβολική δόση για τους καταναλωτές είναι πολύ σημαντικός.

Μέχρι στιγμής στο Βέλγιο καταγράφηκε ένας θάνατος μετά την κατανάλωση αυτής της σκόνης που περιείχε ocfentanil . Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, εργαστήρια τοξικολογίας, η αστυνομία και οι υπηρεσίες πρόληψης έχουν ενημερωθεί από την BEWSD και είναι σε επιφυλακή.

Στο εξωτερικό, η ροή της φαιντανύλης ή τα παράγωγά της, όπως ocfentanil έχει ήδη προκαλέσει το θάνατο πολλών ανθρώπων στο παρελθόν. Συχνά, οι θάνατοι που προκαλούνται από την κατανάλωση αυτών των ουσιών είναι πολλαπλοι.

Η αγορά και η κατανάλωση παράνομων ναρκωτικών απαγορεύεται αυστηρά στο Βέλγιο.

Καταναλωτές ναρκωτικών θα πρέπει να επιδείξουν τη μέγιστη δυνατή επαγρύπνηση. Αν επιθυμούν να καταναλώσουν με κάθε κόστος, συνιστάται να αρχίσουν με μία δόση σημαντικά χαμηλότερη από ό, τι συνήθως καταναλώνουν, σύμφωνα πάντα με το βελγικό σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για τα ναρκωτικά.