Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Έλεγχοι κατά την έξοδο από το Ηνωμένο Βασίλειο


Το Ηνωμένο Βασίλειο ξεκινάει ελέγχους εξόδου από τη χώρα. Θα γίνεται σχολαστικός έλεγχος του κάθε ατόμου όταν βγαίνει από τη χώρα. Ο καθένας που αναχωρεί από τη Βρετανία με αεροπλάνο, πλοίο ή τρένο θα πρέπει να παρουσιάσει ένα διαβατήριο καθώς και ταξιδιωτικά έγγραφα. Αυτά τα δεδομένα στη συνέχεια θα συλλέγονται από το βρετανικό υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τη βρετανική κυβέρνηση, οι έλεγχοι θα γίνονται για την πρόληψη της παράνομης μετανάστευσης, ενώ θα προκαλέσει όσο το δυνατό μικρότερη ενόχληση. Η Eurotunnel, η εταιρεία που διαχειρίζεται τη σήραγγα κάτω από τη Μάγχη, διαβεβαιώνει ότι οι ταξιδιώτες του Eurostar δεν πρέπει να ανησυχούν ότι θα χρειάζεται να περιμένουν περισσότερο σε ουρές.

Με τη βοήθεια αυτών των ελέγχων οι Βρετανοί θέλουν να εξασφαλίσουν ότι οι επισκέπτες θα εγκαταλείπουν τη χώρα όταν πρέπει. Το πρόγραμμα θα παράσχει επίσης στην κυβέρνηση μεγαλύτερη διορατικότητα όσον αφορά τις διαδρομές μετανάστευσης, καθώς και τις αδυναμίες του συστήματος. Επιπλέον, οι έλεγχοι κατά την έξοδο θα βοηθήσουν στη γενική μάχη κατά της τρομοκρατίας.

Οι έλεγχοι θα διενεργούνται από υπαλλήλους των εταιρειών είτε πρόκειται για αεροπορική εταιρεία, τρένο ή πλοίο. Μόνο το 25% των αναχωρούντων ταξιδιωτών θα ελεγχθούν κατά τη διάρκεια του πρώτου μήνα. Από τα μέσα Ιουνίου όμως το 100% θα ελέγχεται. Οι ταξιδιώτες θα έχουν την ίδια μεταχείριση όπως πάντα: όλοι θα πρέπει να ελέγχονται. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους ελέγχους εξόδου στην ιστοσελίδα της βρετανικής κυβέρνησης:
https://www.gov.uk/government/publications/exit-checks-on-passengers-leaving-the-uk/exit-checks-fact-sheet