Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Μήπως πρέπει να πούμε τέρμα στους δήθεν Γιάννηδες Αγιάννηδες;;;;;





Με όχημα την κρίση στην χώρα μας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουνε οι Έλληνες που συνεχίζουν να ζουν εκεί, τα τελευταία 5-6 χρόνια έχουν δημιουργηθεί πολλές "ΜΚΟ - ASBL" εδώ στις Βρυξέλλες.

Κατά καιρούς έχουμε γράψει για τις διάφορες θεατρικές ομάδες, συλλόγους, ASBL, που δραστηριοποιούνται στο χώρο της φιλανθρωπίας, οργανώνοντας εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και όλα αυτά κάτω από την βιτρίνα της φιλανθρωπίας, όπως επίσης και πολλά εστιατόρια των Βρυξελλών που προσπαθούνε να βοηθήσουνε σε αυτόν το φιλανθρωπικό σκοπό.

Μας ζητάνε τη συνδρομή μας, καταθέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς, να παραβρεθούμε σε παραστάσεις τους, σε συναυλίες, σε εκδηλώσεις και γενικά όλα αυτά με βασικό σκοπό να βοηθήσουμε κάποιες αδύναμες ομάδες, περιοχές της χώρας μας, οργανισμούς, τα οποία μας βρίσκουνε σύμφωνους, συνεργάσιμους, και για αυτό το λόγο άλλωστε προωθούμε τις διάφορες φιλανθρωπικές δραστηριότητες μέσα από το blog μας.

Οι φιλανθρωπικές αυτές δραστηριότητες, ίσως δεν έχουν πάντα σκοπό φιλανθρωπικό, αλλά προσωπικό όφελος, είτε χρηματικό, είτε διαφημίσεις προσώπων, επιχειρήσεων, εστιατορίων και ουτο καθεξής, μήπως θα πρέπει να γίνει ένας έλεγχος σε όλες αυτές τις ASBL, θεατρικές ομάδες, συλλόγους, και τα λοιπά.

Μετα από συζητήσεις και μαρτυρίες από διάφορους των Βρυξελλών αλλά και από γνωστούς λογιστές, που γνωρίζουν καλύτερα... προκύπτει το ερώτημα μήπως θα πρέπει να γίνει ένας έλεγχος!