Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Tέλος στις έρευνες για την πτήση της MH370!!!



Η πιο δαπανηρή αναζήτηση που έγινε ποτέ, με σκοπό να βρεθεί το αεροπλάνο της πτήσης 370 της Malaysia Airlines το οποίο χάθηκε στις 8 Μαρτίου του 2014, έλαβε σήμερα οριστικά τέλος. Τρεις χώρες, η Κίνα, η Μαλαισία αλλά και η Αυστραλία συμμετείχαν στην πιο ακριβή έρευνα όλων των εποχών, η οποία έφτασε τα 160 εκατομμύρια δολάρια.

Χρησιμοποιήθηκε η τελευταία τεχνολογία, ερευνήθηκαν περισσότερα από 120.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, όμως δεν βρέθηκε ούτε ίχνος από το αεροπλάνο.

«Παρότι προσπαθήσαμε πολύ, χρησιμοποιήσαμε τις καλύτερες επιστημονικές μεθόδους που υπάρχουν, την τελευταία τεχνολογία, αλλά και τους κορυφαίους επαγγελματίες στον κόσμο, δυστυχώς δεν καταφέραμε να εντοπίσουμε το αεροπλάνο» ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ομάδας που είχε αναλάβει τις έρευνες.

Η πτήση 370 λοιπόν θα μείνει στην ιστορία ως ένα μεγάλο αναπάντητο ερώτημα. Τι συνέβη στο αεροπλάνο, στους 227 επιβάτες του και τα 12 μέλη του πληρώματος;



Οι θεωρίες συνωμοσίας

Οι θεωρίες για το τι συνέβη στο αεροπλάνο της Malaysia Airlines είναι αμέτρητες. Κάποιες μοιάζουν με πιθανά σενάρια κι άλλες με σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Από το ότι το κατέλαβαν τρομοκράτες, μέχρι ότι έγινε... αόρατο. Ας δούμε τις πιο «τρελές» θεωρίες συνωμοσίας, που από σήμερα που έλαβαν και επίσημα τέλος οι έρευνες για τον εντοπισμό του αναμένεται να πολλαπλασιαστούν

Ας δούμε τις πιο...τρελές από τις θεωρίες που κυκλοφορούν εδώ και τρία χρόνια

Εξωγήινοι

Μυστηριώδης εξαφάνιση, καμία λογική εξήγηση, κανένα στοιχείο για το τι συνέβη. Προφανώς και οι επιβάτες και το πλήρωμα του boeing απήχθησαν από εξωγήινους, σύμφωνα με αρκετούς χρήστες του Internet, οι οποίοι μάλιστα έφτασαν σε σημείο να αναφέρουν ότι ένα UFO εντοπίστηκε από τα ραντάρ, πριν την εξαφάνιση του αεροπλάνου. Η θεωρία αυτή μάλιστα συμπεριλήφθηκε και σε μία ψηφοφορία του CNN και ... σάρωσε.

Αεροπειρατεία μέσω smartphone

Η Βρετανική ιστοσελίδα Sunday Express, ανέπτυξε την θεωρία ότι το αεροσκάφος «χακαρίστηκε» εξ αποστάσεως με την χρήση κινητού τηλεφώνου και συνετρίβη μέσω ραδιοκυμάτων που στάλθηκαν στο κεντρικό του σύστημα. Αναφέρει επίσης, ότι αυτού του είδους το «χακάρισμα» μπορεί να γίνει και με στικάκι USB.

Το τρίγωνο των Βερμούδων

Ο πρώτος άνθρωπος που επινόησε τη συγκεκριμένη θεωρία ήταν ένας Μαλαισιανός πολιτικός ο οποίος σε tweet του υποστήριξε πως «Ένα νέο Τρίγωνο των Βερμούδων εντοπίστηκε στα ύδατα του Βιετνάμ. Καλά εξοπλισμένες εξελιγμένες συσκευές δεν έχουν εκεί καμία χρησιμότητα». Υποστήριξε μάλιστα πως ναι μεν το αεροπλάνο δεν πέρασε από εκείνη την περιοχή, όμως πέρασε από την ακριβώς αντίθετη πλευρά του πλανήτη, κάτι που όμως τελικά δεν ισχύει σύμφωνα μάλιστα με την Sunday Times που σημείωσε πως η ακριβώς αντίθετη πλευρά είναι πιο κοντά στην Καραϊβική κι όχι στις Βερμούδες.



Έγινε αόρατο

Το γεγονός ότι στην πτήση βρίσκονταν 20 υπάλληλοι της Freescale Semiconductor, η οποία εξειδικεύεται στην κατασκευή διαφόρων τεχνολογιών για πολεμικά αεροσκάφη, οδήγησε αρκετούς χρήστες του Internet να διατυπώσουν τη θεωρία ότι το αεροσκάφος έγινε… αόρατο και γι’ αυτό χάθηκε από τα ραντάρ. Όμως δεν σταματούν εκεί. Σύμφωνα με αυτήν την ιστοσελίδα http://beforeitsnews.com/, οι Κινέζοι κατέλαβαν το αεροσκάφος για να κλέψουν την τεχνολογία από τους επιβάτες – υπαλλήλους και την χρησιμοποίησαν για να το κάνουν αόρατο, ενώ είναι πολύ πιθανό το ίδιο ακριβώς να έγινε από τις ΗΠΑ, οι οποίες αποφάσισαν να καταρρίψουν το αεροσκάφος όταν κατάλαβαν ότι οι Κινέζοι θέλουν τη τεχνολογία.

Ταξίδι στον χρόνο

Τι πιο φυσιολογικό; Σύμφωνα με αυτήν εδώ τη συζήτηση σε φόρουμ του Reddit, το Boeing ταξίδεψε στον χρόνο και «προσγειώθηκε» κάπου στα ’70, σε περιοχή της Αμερικής. Οι Αμερικάνοι το πήραν και ανέστρεψαν την τεχνολογία του για να φτιάξουν το αυθεντικό Boeing 777 την δεκαετία του ’80.

Ο Πούτιν, ο Κιμ Γιονγκ Ουν και η CIA

Κάποιοι υποστηρίζουν πως ήταν οι Ρώσοι. Κάποιοι δηλώνουν βέβαιοι πως η Βόρειος Κορέα κρύβεται από πίσω, ενώ υπάρχουν κι αυτοί που λένε πως η εξαφάνιση οφείλεται στην CIA.Είναι πάντως δεδομένο πως από τη στιγμή που το αεροπλάνο δεν βρέθηκε ποτέ οι λάτρεις των θεωριών δεν θα σταματήσουν να αναζητούν μία «λογική» εξήγηση για το τι συνέβη στη μοιραία πτήση 370 της Malaysia Airlines.