Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Και τέταρτος νεκρός σε κέντρο υποδοχής προσφύγων!!!

Καθημερινά τείνουν να γίνουν πλέον τα περιστατικά με τους θανάτους προσφύγων και μεταναστών στα κέντρα υποδοχής των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.

Το πρωί της Δευτέρας, ένας 20χρονος Πακιστανός έγινε ο τρίτος άνθρωπος που έχασε την ζωή του στο κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, προσπαθώντας να ζεσταθεί από μαγκάλι που είχε τοποθετήσει στη σκηνή, μαζί με άλλους μετανάστες. Επίσης ακόμα ένας κινδύνεψε σοβαρά αλλά κατάφερε να ξεφύγει τον κίνδυνο, καθώς μεταφέρθηκε εγκαίρως στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης.

Το περιστατικό έγινε αφορμή για να αποκαλυφθούν και άλλα παρόμοια. Πέραν των τριών νεκρών στη Μόρια, όπως έγινε γνωστό ακόμα ένας μετανάστης έχασε την ζωή του στις 25 Ιανουαρίου στην Σάμο, χωρίς να γίνει καν γνωστός ο θάνατός του, τουλάχιστον μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας. Πρόκειται για έναν 41χρονο Ιρακινό, για τον οποίο παραμένουν άγνωστα τα αίτια του θανάτου του.

Μέσα σε μια εβδομάδα λοιπόν, ο απολογισμός των νεκρών ανέρχεται πλέον σε τέσσερις, σε διάστημα μόλις μιας εβδομάδας και συγκεκριμένα:

1. Στις 24 Ιανουαρίου πεθαίνει από αναθυμιάσεις αναμμένου μαγκαλιού, ένας 20χρονος Αιγύπτιος, σε σκηνή στην Μόρια της Λέσβου.

2. Στις 25 Ιανουαρίου βρίσκεται νεκρός ο 41χρονος Ιρακινός στην Σάμο.

3. Στις 28 Ιανουαρίου πεθαίνει και πάλι από αναθυμιάσεις στην Μόρια της Λέσβου ένας 46χρονος από την Συρία.

4. Την Δευτέρα στο ίδιο κέντρο της Μόριας της Λέσβου, πεθαίνει από αναθυμιάσεις ένας 20χρονος Πακιστανός, ενώ ένας συνομήλικός του μεταφέρεται στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης χωρίς τις αισθήσεις του, αλλά οι γιατροί κατορθώνουν να τον επαναφέρουν.