Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ Ο ΜΑΚΕΛΑΡΗΣ ΤΟΥ ΡΕΪΝΑ!!! video




Οι τουρκικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν τον δράστη της επίθεσης στο κλαμπ Reina.



Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο φερόμενος ως δράστης είναι Ουζμπέκος, ονομάζεται Abdulgadir Masharipov και συνελήφθη από τους άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας σε σπίτι φίλου του στην Κωνσταντινούπολη, μαζί με τον 4χρονο γιο του.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, πρόκειται για μέλος του Ισλαμικού Κράτους το οποίο οι Αρχές παρακολουθούσαν από την επόμενη της επίθεσης.

Να σημειωθεί ότι οι τουρκικές αρχές είχαν συλλάβει και κρατούσαν την σύζυγό του χωρίς να δώσουν στη δημοσιότητα τα στοιχεία της.

Ο Ουζμπέκος θα οδηγηθεί στα γραφεία της ασφάλειας στην Κωνσταντινούπολη, για να κρατηθεί υπό δρακόντεια μέτρα και να ανακριθεί προκειμένου να ομολογήσει τις πράξεις του και να κατονομάσει πιθανούς συνεργάτες του.

Η είδηση της σύλληφής του κάνει το γύρο του κόσμου, ενώ τα τούρκικα μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν την είδηση με έκτακτα δελτία ειδήσεων.



MakelarisSyllipsi03

Η «Χουριέτ» δημοσίευσε φωτογραφία του Κιργίζιου απο τη στιγμή της σύλληψης, όπου φαίνεται ένας αστυνομικός να του έχει περάσει πλαστικές χειροπέδες στα χέρια, πατώντας το κεφάλι του στο πάτωμα. Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε συνολικά 5 συλλήψεις.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, ο Μασαρίποφ παραδέχθηκε ότι ήταν εκείνος που είχε διαφύγει από τη μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας την περασμένη εβδομάδα, σε συγκρότημα κατοικιών, μαζί με τον 4χρονο γιο του. Η αστυνομία είχε αποκλείσει την περιοχή, αλλά εκείνος κατάφερε να διαφύγει, λίγο πριν την εισβολή στις κατοικίες, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν δεκάδες άτομα.


Η αστυνομία είχε αποκλείσει την περιοχή, αλλά εκείνος κατάφερε να διαφύγει, λίγο πριν την εισβολή στις κατοικίες, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν δεκάδες άτομα.


Μαζί του συνελήφθησαν άλλα τέσσερα άτομα, τρεις γυναίκες και ένας άνδρας με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν ότι οι γυναίκες ήταν από τη Σομαλία, τη Σενεγάλη και την Αίγυπτο ενώ ο άνδρας ήταν από το Κιργιστάν. Κατά πληροφορίες του πρακτορείου Αναντολού η εκτίμηση της αστυνομίας ήταν ότι τις τρεις γυναίκες τις χρησιμοποιούσε ο Ουζμπέκος τρομοκράτης προκειμένου να τον προμηθεύουν τα απαραίτητα αλλά και να μην τραβάνε την προσοχή όλο το προηγούμενο διάστημα.

Υπήρξε σύγχυση ως προς την ταυτότητα του δράστη με δημοσιεύματα να αναφέρουν αρχικά ότι ήταν Κιργίζιος και στη συνέχεια Ουιγούρος από την Κίνα. Ο δράστης τελικά Ουζμπέκος τζιχαντιστής και μέλος του ISIS.


Σύμφωνα με δημοσιεύματα, στους κόλπους της οργάνωσης ο δράστης είναι γνωστός με το ψευδώνυμο Εμπού Μοχάμεντ Χορασάνι. Ο δράστης είχε εισβάλει στο νυχτερινό κέντρο Reina της Κωνσταντινούπολης μόλις 75 λεπτά μετά την έλευση του 2017 και άνοιξε πυρ αδιακρίτως σκοτώνοντας 27 ξένους και 12 Τούρκους που διασκέδαζαν στο κλαμπ.

Το Ουζμπεκιστάν διεξάγει μία σκληρή εκστρατεία καταστολής ενάντια στους ακραίους ισλαμιστές. Περισσότεροι από 500 Ουζμπέκοι φέρεται ότι είναι ενταγμένοι στις τάξεις των τζιχαντιστών, σύμφωνα με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.

Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους από την Κεντρική Ασία, περιλαμβανομένων του Κιργιστάν και του Ουζμπεκιστάν, καθώς και από τις μουσουλμανικές περιοχές της Ρωσίας, το Νταγκεστάν και την Τσετσενία, πιστεύεται ότι έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στις επιθέσεις αυτοκτονίας με 47 νεκρούς στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης τον Ιούνιο.