Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Οι ευρωβουλευτές της ΝΔ μοίρασαν τις Επιτροπές


Το… κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου πέρασαν σήμερα οι νεοεκλεγέντες ευρωβουλευτές της ΝΔ προκειμένου να συναντήσουν τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Ο κ. Σαμαράς, αφού συνεχάρη του ευρωβουλευτές για την εκλογή τους, στη συνέχεια σε σύσκεψη που πραγματοποίησε μαζί τους έδωσε τις πρώτες κατευθύνσεις, ενώ παράλληλα ορίστηκαν οι τομείς ευθύνης που θα αναλάβει ο καθένας τους στις επιτροπές του Ευρωκοινοβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης πρόκειται να οριστεί στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων. Η Μαρία Σπυράκη στην επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης, Απασχόλησης και Κοινωνικών υποθέσεων. Ο Γιώργος Κύρτσος στην επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής. Ο Θοδωρής Ζαγοράκης στην επιτροπή πολιτισμού και Παιδείας που έχει άμεση σχέση με τον Αθλητισμό και τη νεολαία. Στην Ελίζα Βόζενμπεργκ δόθηκε χρόνος, ώστε να αποφασίσει η ίδια σε ποιες επιτροπές θα ήθελε να ενταχθεί με επικρατέστερες των Νομικών Θεμάτων, Συνταγματικών Υποθέσεων και των Πολιτικών Ελευθεριών, Εσωτερικών Υποθέσεων και Δικαιοσύνης λόγω και της άρτιας επιστημονικής της επάρκειας ως νομικός.

Τέλος, επικεφαλής της ευρωομάδας ορίστηκε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, την Τρίτη 10 Ιουνίου πρόκειται να μεταβεί στις Βρυξέλλες προκειμένου μαζί με τους άλλους ηγέτες των ευρωομάδων να καθορίσουν τις λεπτομέρειες και τον προγραμματισμό της λειτουργίας του νέου Ευρωκοινοβουλίου που προήλθε από τις εκλογές της 25ης Μαΐου.