Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Με την Βίβιαν σε 100 τ.μ. ο Αβραμόπουλος!!!



Αφού πέρασε από το Φανάρι για να λάβει την ευχή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος μετέβη στις Βρυξέλλες, όπου από σήμερα ξεκινάει η θητεία του ως Ελληνα επιτρόπου στην Κομισιόν, θέση που επί πέντε χρόνια κατείχε η Μαρία Δαμανάκη και πέταγε την… σκούφια της να καπαρώσει η Ντόρα Μπακογιάννη.

Όπως και τότε όμως, στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ το 2009, ο Αβραμόπουλος δεν άφησε την Ντόρα να… αγιάσει και ο Αντώνης Σαμαράς πέτυχε με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια: και η θυγατέρα του μεγαλύτερου πολιτικού «εχθρού» του έμεινε στο… ράφι (βλέπε απλή βουλευτική έδρα) και ένας εν δυνάμει ισχυρός αντίπαλος για την προεδρία του κόμματος σε περίπτωση νέας εσωκομματικής σύγκρουσης (οι δημοσκοπήσεις κάθε άλλο παρά την αποκλείουν… ) εγκατέλειψε το καράβι.

Να τον στείλει πάντως σε… τριαράκι δεν το περιμέναμε! Εστω και αν είναι λιγάκι… τσιμπημένο, απέχοντας μόλις 20 λεπτά περπάτημα από την Κομισιόν, δεν ταιριάζει τέτοιο… στρίμωγμα στο πολιτικό εκτόπισμα του νέου Επιτρόπου. Ούτε καν τα δώρα που συνέλεξε ο πρώην πια Υπουργός Εθνικής Αμυνας με αφορμή την παραίτηση του δεν χωράνε το σπίτι των 100 τ.μ. που νοίκιασε η ευρισκόμενη εδώ και λίγες ημέρες στις Βρυξέλλες, σύζυγός του Βίβιαν.

Μία αυθεντική κολοκοτρωναίικη... σπάθα, μία ρέπλικα αυτόματου όπλου Thompson, πλακέτες, τζόκεϊ, βιβλία, άδικο είχε η Βίβιαν να διαμαρτύρεται ότι η ξενιτειά θα τους βρει τον ένα πάνω στον άλλο; Δεν πήγαν άλλωστε για διακοπές, αλλά για να ριζώσουν πέντε χρόνια, όσα περίπου θα περάσουν από την επόμενη εκλογή προέδρου Δημοκρατίας…