Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Στις Βρυξέλλες εγκρίνετε το πακέτο τόνωσης της απασχόλησης των νέων


Η περιφερειακή κυβέρνηση των Βρυξελλών ανακοίνωσε μια συμφωνία-πακέτο για την αντιμετώπιση των διογκούμενων αριθμων της ανεργίας των νέων στην πρωτεύουσα. Πάνω από το 30% των νέων κάτω των 25 ετών είναι χωρίς δουλειά προς το παρόν.

Το πρόβλημα δεν είναι νέο. Στις Βρυξέλλες έχουν εργαστεί από κοινού με τη φλαμανδική απασχόληση και  επαγγελματική επιμόρφωση VDAB και την ομόλογό τnς στις Βρυξέλλες Actiris για κάποιο χρονικό διάστημα για να αντιμετωπιστεί  το θέμα, αλλά τώρα εντείνει τις προσπάθειές της.

Οι νέοι χωρίς πτυχίο ή κατάλληλη εκπαίδευση που δεν περιλαμβάνονται στις στατιστικές για την ανεργία προς το παρόν, θα πρέπει επίσης να αντιμετωπιστούν από την Actiris. «Βλέπουμε ότι το χάσμα μεταξύ κάποιων νέων και την αγορά εργασίας είναι πραγματικά τεράστια. Πρόκειται κυρίως για νέους με χαμηλά προσόντα», εξηγεί η Σάρα Τόμας του Actiris.

Το σχέδιο είναι να συνεργαστεί με εξειδικευμένες ομάδες. Οι κοινωνικοί λειτουργοί ή ομάδες που έχουν καλές επαφές σε τοπικό επίπεδο θα αντιμετωπίσουν τους νέους στην προαστιακή περιοχή τους να μιλάνε απευθείας σε αυτά, προκειμένου να τους παρακινήσουν να ακολουθήσουν μια εκπαίδευση με την Actiris, η οποία θα πρέπει να τους προετοιμάσει για την αγορά εργασίας.