Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Eίναι ο αντιπαθέστερος Έλληνας πολιτικός αρχηγός

Επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, εξαπέλυσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος.


Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης χαρακτήρισε τον Ευάγγελο Βενιζέλο ως τον «αντιπαθέστερος πολιτικός αρχηγός μετά τον Μιχαλολιάκο», ενώ άφησε αιχμές για τις κινήσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

«Θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό ότι αυτή τη στιγμή η χώρα δεν έχει ένα κεντρώο κόμμα. Ότι δηλαδή ο χώρος ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είναι ένα επαναστατικό ακροαριστερό κόμμα, και στο δεξιό κόμμα του κ. Σαμαρά, δεν υπάρχει άλλο κόμμα.

Και θεωρώ ότι αυτός ο χώρος είναι πλειοψηφικός, είναι το 1/3 του λαού" ενώ σε άλλο σημείο τόνισε: "Το πρόβλημα είναι το ΠΑΣΟΚ, έκανε τη διαδρομή του και τέλος. Πρέπει να δημιουργηθεί ένας άλλος φορέας, αλλά δεν θα δημιουργηθεί με τον τρόπο που λέει ο κ. Βενιζέλος, ότι δηλαδή θα δημιουργηθεί κάποια Δημοκρατική Παράταξη ή κάτι τέτοιο.

Πρέπει να τον ειδοποιήσω δε ότι σε κάτι τέτοιο δεν μπορεί να προχωρήσει, διότι ο τίτλος έχει κατοχυρωθεί από άλλον", ανέφερε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στο “Bήμα fm.”

"Ούτε ο Βενιζέλος ούτε ο Παπανδρέου έχουν δίκιο. Διότι ο Βενιζέλος λέει το κλασικό: «Είμαι ο ηγέτης του ΠΑΣΟΚ και το ΠΑΣΟΚ μου ανήκει» και η νέα συσπείρωση θα είναι «το ΠΑΣΟΚ και οι λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις». Αυτό δεν πάει στην εποχή μας. Τελείωσε! Και ο Παπανδρέου λέει κάτι χειρότερο: «Δώσε μου πίσω το ΠΑΣΟΚ, διότι το έχω κληρονομήσει».

Ούτε ο ένας ούτε ο άλλος έχουν δίκιο. Ούτε ο ένας ούτε ο άλλος είναι χρήσιμοι για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ. Ο μεν ένας, διότι το 90% της κοινής γνώμης στις δημοσκοπήσεις έχει ζητήσει να φύγει από την πολιτική ζωή και αυτό αφορά τον κ. Παπανδρέου.

Ο δε άλλος, διότι 77% των Ελλήνων έχει δυσμενέστατη άποψη γι' αυτόν και μόνο το 11% έχει θετική γνώμη. Μετά τον κ. Μιχαλολιάκο δηλαδή, είναι ο αντιπαθέστερος Έλληνας πολιτικός αρχηγός", πρόσθεσε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.