Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

O Δήμας Πρωθυπουργός!!!

Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ



Ο κ. Σταύρος Δήμας είναι ο μοναδικός Έλληνας επίτροπος (ανέλαβε το 2004 αρμόδιος για τα χαρτοφυλάκια της Απασχόλησης και των Κοινωνικών Υποθέσεων) στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που κέρδισε την εκτίμηση των Γερμανών πολιτικών.

Είναι επίσης το πρόσωπο-κλειδί για την επόμενη μέρα που θα ακολουθήσει εκείνη της διάλυσης του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

O κ. Δήμας έχει πάρει ήδη πρωτοβουλίες για την ίδρυση ενός νέου κεντρώου κόμματος το οποίο θα συσπειρώσει στελέχη όπως οι κ.κ Γιώργος Φλωρίδης, Ανδρέας Ψυχάρης, Στέφανος Μάνος, Τάσος Γιαννίτσης ενώ ο κ. Δήμας θα συναντηθεί και με τον Θοδωρή Σκυλακάκη της Δράσης.


Τον κο Σταύρο Δήμα έχουν κατά νου οι κ.κ. Σταύρος Ψυχάρης-Αντώνης Καρακούσης όταν μέσα από την στήλη του διευθυντή του ΒΗΜΑτος σημειώνουν ούτε λίγο, ούτε πολύ, ότι η Δεξιά παράταξη έχει παραδωθεί στο έλεος του υποκόσμου.
Περνώντας τα χρόνια, η ευρύτερη δεξιά παράταξη παραμορφώθηκε-γράφει ο Αντώνης Καρακούσης.

Στην πολυκατοικία της - για να θυμηθούμε και τον διωκόμενο πλέον Καρατζαφέρη - έφθασαν να συγκατοικούν μαχαιροβγάλτες, θρασύδειλοι ροπαλοφόροι, θεομπαίχτες μιζαδόροι, εθνικό - λαϊκιστές της συμφοράς,κάτι ξεπεσμένοι Καραμανλικοί, οι «Μοραΐτες» του αρχηγού και ένας απίθανος κύκλος επιχειρηματιών της Κολομβιανής σχολής που όλα τα σφάζουν κι όλα τα μαχαιρώνουν,χωρίς κανένα μέτρο και ουδένα σεβασμό απέναντι στους νόμους.

Αυτή η δεξιά παράταξη ουδεμία σχέση έχει με εκείνη του ιδρυτή της.

Η σημερινή κρίση της, συνδυαζόμενη με την απόλυτη αδυναμία της κεντροαριστεράς, αποδίδει το πολιτικό πρόβλημα της χώρας.

Κακά τα ψέματα, χωρίς αναγέννηση της Δεξιάς παράταξης και χωρίς ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, η χώρα θα κινδυνεύσει να διέλθει της Εποχής των Τεράτων, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη θέση της στον κόσμο και την προκοπή των πολιτών της.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΗΜΑΣ

Ο Σταύρος Δήμας γεννήθηκε το 1941 στην Κλένια Κορινθίας.

Σπούδασε Νομικά στο πανεπιστήμιο της Αθήνας και πολιτικές & οικονομικές επιστήμες στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη.

Την περίοδο 1968-1975, εργάσθηκε στη νομική υπηρεσία εταιρείας της Γουόλ Στριτ στη Νέα Υόρκη και αργότερα στην Παγκόσμια Τράπεζα ως ανώτερο στέλεχος, με αρμοδιότητες για επενδύσεις στις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.

Το 1975, ανέλαβε υποδιοικητής της Ελληνικής Τράπεζας Βιομηχανικής Ανάπτυξης(ΕΤΒΑ). Παράλληλα ήταν μέλος της επιτροπής που έκανε τις διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ.

Το 1977, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Επικρατείας με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ και έκτοτε εκλεγόταν συνεχώς μέχρι και το 2004.

Το διάστημα 1981-1986, ήταν τακτικό μέλος της αντιπροσωπείας της Ελληνικής Βουλής στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Από τον Οκτώβριο του 1985 έως τον Ιούνιο του 1989, υπήρξε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, ενώ έχει διατελέσει και γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Στις 10 Μαρτίου του 2004, ορίστηκε επίτροπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αρμόδιος για τα χαρτοφυλάκια της Απασχόλησης και των Κοινωνικών Υποθέσεων.

Τον Ιούλιο του 2010, μετά από απόφαση του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, ανέλαβε καθήκοντα αντιπροέδρου του κόμματος για τους τομείς Οικονομίας, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Ναυτιλίας, Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Υποδομών και Μεταφορών, Υγείας, Κοινωνικής Πολιτικής και Κυβερνητικού Προγράμματος.

Έχει διατελέσει Υφυπουργός Συντονισμού (1977-1980), Υπουργός Εμπορίου (1980), Υπουργός Άνευ Χαρτοφυλακίου (1980-1981), Υπουργός Γεωργίας (1989), Υπουργός Βιομηχανίας, Ενέργειας, Τεχνολογίας (1990-1991).