Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Συγκέντρωση Υγειονομικού Υλικού για τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της Κρήτης

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, oτι ύστερα από την επιτυχία της δράσης που είχε αναλάβει τον περασμένο χρόνο το Π.Σ.Κ. (Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών) με την ΠΑΝΚΡΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΜΕΡΙΚΗΣ και σε συνεργασία με την IOCC (International Orthodox Christian Charities) για την συμπλήρωση ενός εμπορευματοκιβώτιου με Υγειονομικό Υλικό για τα Νοσοκομεία της Κρήτης,αποφασίσαμε να επαναλάβουμε την περυσινή μας προσπάθεια.

Εφέτος το Π.Σ.Κ. μετά από συνεννόηση με την 7η Υγειονομική περιφέρεια της Ελλάδας ανέλαβε την πρωτοβουλία να συγκεντρώσει Υγειονομικό Υλικό για ένα ακόμα εμπορευματοκιβώτιο με προορισμό τα Νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της Κρήτης.

Η αναζήτηση και η συγκέντρωση του Υγειονομικού Υλικού γίνετε στις Η.Π.Α. από την IOCC και η αξία του θα ξεπεράσει το 1.000.000€.

Υποχρέωση του Π.Σ.Κ. είναι η συγκέντρωση χρημάτων για τα έξοδα αποστολής του Υ.Υ. στον τελικό του προορισμό και τα οποία είναι περίπου 20.000 δολάρια Αμερικής που θα πρέπει να καταβληθούν μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου.

Το μεγαλύτερο μέρος του απαιτούμενου ποσού έχει ήδη συγκεντρωθεί από δωρεά ,του Π.Σ.Κ. και συμπατριωτών μας που διαμένουν στην Αυστραλία και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Όσοι από εσάς θα θέλατε να μας συνδράμετε σε αυτή μας την προσπάθεια, μπορείτε να καταθέσετε την δωρεά σας στο λογαριασμό που άνοιξε για αυτό το σκοπό η ΠΑΝΚΡΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ.

Ο Αριθμός λογαριασμού είναι:

PANKRETISCHER VERBAND IN EUROPA E.V.
IBAN : DE24 5242 0600 4010 9202 16 SWIFT: ABGR DE FF

το Δ.Σ του Σ.Κ.Β.


Εικόνα πλήρους διάλυσης παρουσιάζει ο τομέας Υγείας στην Κρήτη.
Στα νοσοκομεία του νησιού οι συνθήκες θυμίζουν "εικόνα πολεμικού μετώπου", όπου χειρούργοι, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό πασχίζουν να σώσουν ανθρώπινες ζωές ή να αποκαταστήσουν την υγεία ασθενών αυτοσχεδιάζοντας.

Αιτία είναι η έλλειψη αναλώσιμων, η υποβάθμιση της ποιότητας των υλικών κι οι τραγικές ελλείψεις
προσωπικού. Ράμματα, νυστέρια και χειρουργικά εργαλεία έρχονται πια από την Ινδία και το
Πακιστάν και συχνά δεν ανταποκρίνονται στις ενδεδειγμένες προδιαγραφές.

"Χειρουργούμε όμως ανθρώπους κι όχι ... τυριά" μας είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών κ. Κωστάκης, ως χειρουργός κι ο ίδιος Γάντια με… μέτρο στα νοσοκομεία, της Κρήτης, για λόγους οικονομίας!


Κίνδυνος επιμολύνσεων από ασθενή σε ασθενή και από ασθενείς σε γιατρούς και νοσηλευτές….

"Καμπανάκι κινδύνου" για ελλείψεις φαρμάκων Μέσα στα 5 πρώτα νοσοκομεία της χώρας, δυο
από την Κρήτη για το 2013, ανάμεσα στα πέντε πρώτα είναι και το Γενικό Νοσοκομείο και το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων "Άγιος Γεώργιος".

Οι Πρωτοπόροι Κρήτες της Διασποράς, χάρισαν στη Κρήτη τα μεγαλύτερα Νοσοκομεία! Με
αυτό το ενδιαφέρον τους και την αγάπη τους έγραψαν ιστορία!

Η σημερινή οικονομική κρίση στην Ελλάδα στερεί στους αδελφούς μας που ζουν στη Κρήτη το δικαίωμα στην υγεία και τη ζωή...

Γράψε και εσύ ιστορία…
Δείξε το ενδιαφέρον σου και βοήθησε τα Νοσοκομεία, να συνεχίσουν να προσφέρουν στα παιδιά, τους νέους, τις νέες και στους γέροντες τα βασικά αναλώσιμα υλικά για τα νοσοκομεία της Κρήτης


Για περισσότερη ενημέρωση σας παρακαλούμε να έρθετε σε επαφή με τους εκπροσώπους του ΠΣΚ:
Σταύρος Περδίκης Stavros.perdikis@gmail.com
Αργυρώ Παρασύρη Drparaba@hotmail.com
Αλεξάνδρα Σαριδάκη alexandra.saridaki@europarl.europa.eu
Δημήτριος Γιανναδάκης ra@giannadakis.de
Ευαγγελία Καστρινάκη evangelia.kastrinaki@europarl.europa.eu
Μανόλης Κουγιουμουτζής kugiumutzis@gmx.de
Γιάννης Επιτροπάκης epitropakis@t-online.de Γιώργος Αεράκης georgios.aerakis@gmail.co