Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Σε μίζες - Φοροδιαφυγή στο Λουξεμβούργο εμπλέκεται ο Δασκαλόπουλος και ο Καρατζαφέρης!!!


Ο θανάσιμος ανταγωνισμός στις κυκλοφορίες των κυριακάτικων εφημερίδων οδηγεί τους εκδότες σε αποκαλύψεις χωρίς αύριο. Ετσι ο γίγαντας Ψυχάρης στο κυριακάτικο ΒΗΜΑ σεντράρει τον πρώην πρόεδρο του ΣΕΒ Δημήτρη Δασκαλόπουλο ενώ η Realnews αποκαλύπτει εμπλοκή του Καρατζαφέρη σε μίζες από εξοπλιστικά...

Ειδικότερα, ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ δήλωσε:


«Η νέα επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον μου η εφημερίδα το Βήμα παραχαράζει τα γεγονότα και διαστρέφει την πραγματικότητα.

Πράγματι, η διαχείριση της περιουσίας μου γίνεται, μεταξύ άλλων, μέσω της ελληνικής Ανώνυμης Εταιρείας DAMMA Συμμετοχών (DAMMA Holdings S.A.), καθώς και μέσω επενδυτικών funds στο Λουξεμβούργο. Από τα ίδια τα στοιχεία όμως που παρουσιάζονται στο δημοσίευμα, δεν προκύπτει η παραμικρή παρανομία ή φοροδιαφυγή –ούτε στην Ελλάδα ούτε στο Λουξεμβούργο. Άλλωστε, η ίδια η πηγή των στοιχείων αυτών, το ICIJ, ξεκάθαρα υπογραμμίζει ότι «δεν έχει την πρόθεση να υποδείξει ή να υπονοήσει πως οι εταιρείες που αναφέρονται έχουν παραβεί τον νόμο ή ότι έχουν ενεργήσει μη κανονικά.». Το ΒΗΜΑ, όμως, επέλεξε να συνθέσει τα ίδια ακριβώς στοιχεία σε μια υπαινικτική, παραπλανητική και συκοφαντική παρουσίαση.

Δεν πτοούμαι, βέβαια, ούτε …συγκινούμαι επειδή μια τέτοια εφημερίδα με έχει βάλει στο στόχαστρο. Μάλλον το θεωρώ τίτλο τιμής. Η συγκαταβατική ανοχή μου, όμως, ως προς το Συγκρότημα, έχει εξαντληθεί.

Στη βάση αυτή, θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη με την άμεση κατάθεση αγωγής κατά της εφημερίδας. (Οποιοδήποτε ποσό τυχόν μου επιδικαστεί θα διαθέσω για κοινωφελή σκοπό).

Για την τάξη και για όσους πράγματι ενδιαφέρονται να καταλαβαίνουν:

Όλες οι συμφωνίες μεταξύ της DAMMA Συμμετοχών Α.Ε. και των διεθνών συνεργατών της είναι κατατεθειμένες στις ελληνικές αρμόδιες αρχές. Ελέγχονται από ορκωτούς ελεγκτές και την εφορία και τα σχετικά στοιχεία δημοσιεύονται κάθε χρόνο.

Μέσω των συμφωνιών αυτών, από το Λουξεμβούργο έχει εισρεύσει στην ελληνική εταιρεία του Ομίλου το συνολικό ποσό των 37 εκατ. ευρώ από την ίδρυσή της το 2008 μέχρι σήμερα. Με αυτά τα εισαγόμενα κεφάλαια, η DAMMA Συμμετοχών Α.Ε. πραγματοποιεί τις επενδύσεις της, απασχολεί 45 άτομα και έχει καταβάλει πάνω από 10 εκατ. ευρώ σε φόρους και εισφορές κοινωνικής ασφάλισης.

Η έρευνα του ICIJ αποκαλύπτει πράγματι και περιπτώσεις καταχρήσεων που έγιναν από μεγάλες διεθνείς εταιρείες, μέσω ειδικών συμφωνιών με τις φορολογικές αρχές του Λουξεμβούργου. Είναι αυτονόητο ότι τέτοιες πρακτικές δεν με αφορούν. Ποτέ δεν συνήψα ούτε επεδίωξα συμφωνίες τέτοιας μορφής.

Πέραν αυτών όμως, είναι παράλογο να αποδίδεται δόλος σε όποιον έχει επιχειρηματική σχέση με το Λουξεμβούργο. Το μέλος αυτό της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει καταστεί ένα επιτυχημένο οικονομικό κέντρο, διότι έχει δημιουργήσει το νομικό πλαίσιο, τις υποδομές και την τεχνογνωσία για τη διαχείριση σύνθετων χρηματοοικονομικών εργαλείων και επενδύσεων μεγάλης κλίμακας, παρέχοντας ασφάλεια συναλλαγών και δικαίου στους μεγάλους ευρωπαίους και διεθνείς επενδυτές, σε μια Ευρώπη όπου η ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων αποτελεί πραγματικότητα εδώ και 15 χρόνια.

Γι’ αυτούς ακριβώς τους λόγους, το ίδιο το ελληνικό κράτος, σε συνεργασία με το γερμανικό και το γαλλικό κράτος, επέλεξαν ως σχήμα ένα επενδυτικό fund του Λουξεμβούργου για τη σύσταση του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου (Institution for Growth in Greece, IFG) που θα παρέχει κεφάλαια ύψους καταρχήν 200 εκατ. ευρώ στις ελληνικές τράπεζες για χρηματοδότηση ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Για τους ίδιους λόγους, το Λουξεμβούργο έχει ως έδρα του και το private equity fund DIORAMA, που ίδρυσα πρόσφατα και μέσω του οποίου προσωπικά θα επενδύσω 50 εκατ. ευρώ σε ελληνικές μεσαίες επιχειρήσεις».
Ψάχνουν εμβάσματα σε offshore του Καρατζαφέρη

Eμβάσματα ύψους 1,65 εκατ. ευρώ από μεσάζοντες των ελικοπτέρων Super Puma κατέληξαν σε δύο offshore εταιρίες, που φέρονται να ανήκουν στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Realnews της Κυριακής, τα δύο εμβάσματα προέρχονται από την εταιρεία Premium Properties του Αλέξανδρου Τσάτσου, ο οποίος -μαζί με τον Σταύρο Κομνόπουλο- μεσολάβησε στη σύμβαση του ελληνικού Δημοσίου με τη γαλλική εταιρεία Eurocopter για προμήθεια των ελικοπτέρων.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα οι εταιρείες που εξετάζονται και στις οποίες κατέληξαν τα εμβάσματα αυτά, είναι οι Catalina Ltd και Homeric, που πιθανολογείται ότι ανήκουν στον Γιώργο Καρατζαφέρη και συγγενικά του πρόσωπα. Σχετικά με τις συγκεκριμένες εταιρίες μάλιστα, ο εισαγγελέας ζήτησε με έγγραφό του προς τη Βουλή να ενημερωθεί εάν έχουν δηλωθεί στο πόθεν έσχες του προέδρου του ΛΑΟΣ.

Στο μεταξύ οργιάζουν οι φήμες και για άλλο πολιτικό αρχηγό ενώ έτερος Ελληνας αρχηγός κόμματος έχασε πολλά λεφτά από το κυπριακό κούρεμα.

Πληροφορίες τον θέλουν να έχει κάνει μπίζνες σε real estate με τους Ρώσους και τώρα το ΣΔΟΕ κάνει φύλο και φτερό το πόθεν έσχες του.

Με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας REALNEWS ο Πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Σχετικά με την βασιμότητα και έκταση των αναφερομένων στο δημοσίευμα της εφημερίδας REALNEWS δηλώνω ότι αγνοώ παντελώς τα πρόσωπα που αναφέρονται σε αυτό.

Εκτιμώ την προσπάθεια της εφημερίδας να ρίξει άπλετο φως σε τέτοιες υποθέσεις που άλλωστε είναι ξένες στον αξιακό και πολιτικό κώδικα και χαρακτήρα μου.

Προσωπικά, θα κάνω τις επιλογές μου ώστε να διευκολύνω την απρόσκοπτη λειτουργία του κόμματος, έως ότου λάμψει η αλήθεια.

Πάντως στέλνω προς όλους το μήνυμα ότι είμαι εδώ, όρθιος και «έχουν γνώσιν οι φύλακες».