Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Aφησε κάτω το σάκίδιο και άρχισε τις ορθοπεταλιές!!!

theodorakis_podilatoΑν μη τι άλλο έκλεψε την παράσταση ακολουθώντας έναν τελείως διαφορετικό τρόπο προσέλκυσης του κόσμου σε μια ομιλία από τους καθιερωμένους.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης επιστράτευσε ένα… γιγαντιαίο τρίκυκλο ποδήλατο, έβαλε πάνω την κατασκευή - αφίσα που διαφήμιζε την επικείμενη ομιλία του και σουλάτσαρε με ορθοπεταλιές στους δρόμους της Τρίπολης, καλώντας τους διαβάτες να τον συναντήσουν στο Πνευματικό κέντρο της πόλης!
theodorakis1_podilato
Εκεί, ο επικεφαλής του κινήματος «το Ποτάμι» μίλησε στους παρευρισκόμενους και απάντησε στις ερωτήσεις τους, οι οποίες είχαν κυρίως να κάνουν με τη δύσκολη καθημερινότητα και με το τι μπορεί να κάνει το Ποτάμι για τα φλέγοντα θέματα που τους απασχολούν. Κατά την ομιλία του χαρακτήρισε μεταξύ άλλων ανίκανους τους ανθρώπους που κρατούν τις τύχες της Ελλάδας στα χέρια τους.

«Δεν είναι τοκογλύφοι οι ξένοι. Πλέον το ανακάλυψαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα λένε πως δεν έχουν πει ποτέ για τοκογλύφους και δε ζητάμε να μας χαριστεί το δάνειο. Λένε “θα κάνουμε νέα συμφωνία για το δάνειο”. Το ίδιο που λέει και η κυβέρνηση. Ο θυμός μας για την Ευρώπη δεν είναι ο τρόπος δανεισμού. Ο θυμός μας για την Ευρώπη είναι ότι πολλές από τις συνταγές που επέβαλλε στην Ελλάδα ήταν λάθος. Αλλά εκεί η ευθύνη δεν είναι των ξένων. Η ευθύνη είναι των δικών μας ανίκανων πολιτικών».

Η επίσκεψη του κ. Θεοδωράκη στην Τρίπολη είχε και ως στόχο να αναδειχθεί και ο εκπρόσωπος του κινήματος στην Αρκαδία. Στην είσοδο του Πνευματικού Κέντρου είχε στηθεί μια κάλπη, όπου όποιος το επιθυμούσε είχε τη δυνατότητα να συμπληρώσει ένα ερωτηματολόγιο. Μεταξύ των ερωτημάτων ήταν και η πρόταση των πολιτών για τον εκπρόσωπο της Αρκαδίας με το Ποτάμι στην επόμενη Βουλή!