Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Στο σκαμνί ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.


giorgos-papakontsnatinou-eidiko-dikastirio-lista-lagarde-570


Ο πρώην υπουργός Οικονομικών θα παραπεμφθεί μετά από απόφαση του συμβουλίου του Αρείου Πάγου. Συγκεκριμένα οι ψήφοι υπέρ της παραπομπής του υπερίσχυσαν 4-1. Ο κ. Παπακωνσταντίνου θα δικαστεί για τα κακουργήματα της απόπειρας απιστίας σε βάρος του δημοσίου και της νόθευσης εγγράφου. Ωστόσο σύμφωνα με το βούλευμα απαλλάσσεται της κατηγορίας της παράβασης καθήκοντος.

Σύμφωνα με το βούλευμα, δεν παραπέμπονται τα ξαδέλφια του πρώην υπουργού Οικονομικών Ελένη Παπακωνσταντίνου, ο σύζυγός της Συμέων Σικιαρίδης, και ο Ανδρέας Ρωσσώνης (σύζυγος της εξαδέλφης του πρώην υπουργού Μαρίνας) που αρχικά βαρύνονταν με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στη νόθευση δημοσίου εγγράφου που αποδίδεται ότι διέπραξε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Υπενθυμίζεται ότι στον κ. Παπακωνσταντίνου, μετά την απολογία του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της καταβολής εγγύησης ύψους 30.000 ευρώ και της υποχρεωτικής εμφάνισης το πρώτο 15νθήμερο κάθε μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του. Η δίκη, σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών πρέπει να ξεκινήσει πριν την 11η Φεβρουαρίου 2015, εκτός και αν στηθούν κάλπες.