Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Oι 10 πιο κακοί θαμώνες των Βρυξελλών και του Στρασβούργου…

Γιάνους Κόρβιν – Μίκε

1. Γιάνους Κόρβιν – Μίκε

Ο ηγέτης του πολωνικού κόμματος Κογκρέσο της Νέας Δεξιάς πιστεύει ότι ο Χίτλερ δεν γνώριζε τίποτε για το ολοκαύτωμα και θεωρεί ότι οι γυναίκες δεν θα έπρεπε να έχουν δικαίωμα ψήφου. Εχει δηλώσει ότι οι επιζήσαντες Εβραίοι των στρατοπέδων συγκέντρωσης μετέτρεψαν το ολοκαύτωμα σε «βιομηχανία», ενώ το Σεπτέμβριο τιμωρήθηκε με πρόστιμο 3.000 ευρώ από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς λόγω του χαρακτηρισμού της νεολαίας που μαστίζεται από την ανεργία στην Ε.Ε. ως «νέγροι της Ευρώπης»!

Νέιθαν Τζιλ

2. Νέιθαν Τζιλ

Εκπρόσωπος της Ουαλίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο 41χρονος Γκιλ είναι ένας από τους πιο διάσημους οπαδούς της αντι-μεταναστευτικής πολιτικής στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Βασική επιδίωξη του είναι να μειωθεί ο αριθμός των μεταναστών στο Νησί, αλλά αυτό δεν τον… εμπόδιζε να προσλαμβάνει κατά συρροή μετανάστες στην επιχείρηση του, οι οποίοι προέρχονταν κυρίως από Πολωνία και Φιλιππίνες. Επιπλέον οι μισθοί που έδινε ήταν πολύ χαμηλοί σύμφωνα με τα βρετανικά Μ.Μ.Ε. Η εταιρία χρεοκόπησε το 2008 αφήνοντας χρέη 146.000 ευρώ.

Αλεσάντρα Μουσολίνι

3.Αλεσάντρα Μουσολίνι

Η εγγονή του δικτάτορα και «πατέρα» του φασισμού Μπενίτο εξελέγη τον Ιούνιο στην Ευρωβουλή με το «Forza Italia» του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, έχοντας αποτύχει το 2008 στις ιταλικές εκλογές με το δικό της κόμμα «Κοινωνική Δράση». Γνωστή για τις… κληρονομικές της αντιλήψεις, το 2006 είχε δηλώσει ότι «καλύτερα να είσαι ρατσιστής παρά που…ης!»

Μπρούνο Γκολνίς

4.Μπρούνο Γκολνίς

Το νούμερο 2 του ακροδεξιού γαλλικού κόμματος της Μαρί Λε Πεν είναι μέλος του Ευρωκοινοβουλίου από το 1989, έστω και αν το 2007 καταδικάστηκε σε τρίμηνη φυλάκιση και πρόστιμο 8.000 ευρώ από τη γαλλική δικαιοσύνη, λόγω του δημόσιου ισχυρισμού ότι δεν υπήρξε ολοκαύτωμα.

Το 2011 άρθηκε προσωρινά η βουλευτική ιδιότητα του λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς στο Γαλλικό κοινοβούλιο σε ένα ξέσπασμα κατά των μεταναστών. Την ίδια χρονιά φοιτητές διαδήλωσαν στους δρόμους όταν το Πανεπιστήμιο της Λιόν τον επαναπροσέλαβε σε ρόλο καθηγητή γιαπωνέζικης φιλολογίας και ιστορίας.

Αντζελο Τσιόκα

5. Αντζελο Τσιόκα

Ο επονομαζόμενος και ως «Μπραντ Πιτ της ιταλικής πολιτικής» είναι ένας από τους ανερχόμενους αστέρες στο αντιμεταναστευτικών καταβολών κόμμα Βόρεια Λίγκα (Lega Nord). Υπήρξε δεξί χέρι του δημάρχου του χωριού από το οποίο κατάγεται, ο οποίος έγινε διάσημος εν μια νυκτί στήνοντας σιδερένιες πύλες στην είσοδο του προκειμένου να προστατέψει τους δημότες από τους «εγκληματίες» (εννοούσε… οικονομικούς μετανάστες).

Για τις ανάγκες της καμπάνιας του στις Ευρωεκλογές ο Τσιόκα επιστράτευσε πέντε αλλοδαπούς, από Ινδία, Σρι Λάνκα, Ανγκόλα, Πακιστάν και Νότιο Αφρική. Στα διαφημιστικά σποτ εμφανίζονταν να προτρέπουν συμπατριώτες τους να μην μεταναστεύσουν στην Ιταλία, λόγω της οικονομικής της κατάστασης!

Λουκ Φλάναγκαν

6. Λουκ Φλάναγκαν

Διάσημος λάτρης της κάνναβης έχει καταδικαστεί πολλάκις για χρήση ναρκωτικών ουσιών, ενώ έχει δηλώσει σε συνέντευξη του ότι οι… γεύσεις της κοκαΐνης και του ecstasy δεν του είναι άγνωστες. Το 2001 έστειλε από ένα τσιγάρο μαριχουάνα σε κάθε Ιρλανδό βουλευτή θέλοντας να προμοτάρει τη θέση του περί νομιμοποίησης του… συμπαθούς χορταρικού! Το παρατσούκλι του είναι «Μινγκ» λόγω της… και καλά ομοιότητας του με τον ομώνυμο χαρακτήρα στο κόμικ Φλας Γκόρντον.

Μάριο Μπορτζέζιο

7. Μάριο Μπορτζέζιο

Αν έτυχε ποτέ να τον ακούσετε είναι επειδή έχει την τάση να καθαρίζει τα καθίσματα των τρένων στα οποία έχουν καθίσει μετανάστες, αλλά και γιατί το 2005 έβαλε φωτιά σε ξύλινες παλέτες που χρησιμοποιούσε μια ομάδα αστέγων ως καταφύγιο κάτω από μια γέφυρα! Και όμως, αυτός ο τύπος είναι μέλος του ευρωκοινοβουλίου από το 1999…

Σανάντ Σετζέντι

8. Σανάντ Σετζέντι

Πρόκειται για τη μοναδική περίπτωση ενός φανατικού αντισημιτιστή, ο οποίος στην πορεία ανακάλυψε ότι είναι Εβραίος και τώρα είναι θαμώνας συναγωγών έχοντας ασπαστεί τον ιουδαϊσμό!

Ο Σανάντ Σετζέντι υπήρξε το 2007 ένας από τους ιδρυτές της νεοναζιστικής οργάνωσης «Ουγγρική Φρουρά», η οποία τέθηκε εκτός νόμου δύο χρόνια αργότερα. Εν συνεχεία προσχώρησε στο εθνικιστικό κόμμα «Τζόμπικ» και κατάφερε να εκλεγεί στο Στρασβούργο με ανοιχτά αντισημιτική πλατφόρμα.

Το 2012 όμως ανακάλυψε ότι έχει εβραϊκές ρίζες για να ακολουθήσει μια από τις πιο ριζικές μεταμορφώσεις στην… ιστορία της ανθρωπότητας. Ο 32χρονος σήμερα Ούγγρος αποχώρησε άμεσα από την παράταξη, έγινε Ιουδαίος ορθόδοξος και έκαψε όλες τις σελίδες του βιβλίου που είχε αρχίσει να ετοιμάζει.

Ούντο Φόιγκτ

9. Ούντο Φόιγκτ

Το 1941 ο υπαρχηγός του Ναζιστικού Κόμματος Ρούντολφ Ες μπήκε αυτοβούλως σε αεροπλάνο και πέταξε για τη Σκωτία, επιδιώκοντας να διαπραγματευτεί μια συνθήκη ειρήνης με το Ηνωμένο Βασίλειο (το εγχείρημα δεν ευοδώθηκε φυσικά, συνελήφθη και με το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ήταν εκ των κατηγορούμενων στη δίκη της Νυρεμβέργης).

Ενας μετανοημένος εγκληματίας πολέμου; Πιθανότατα, όχι όμως και… δικαιούχος βραβείου Νόμπελ Ειρήνης, όπως ισχυρίστηκε ο Ούντο Φόιγκτ το 2007! Σε διάλεξη του στο Εσεν για την 20η επέτειο θανάτου του Ες, ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος της Γερμανίας (NPD) πρότεινε στη… σουηδική Ακαδημία τον στενό συνεργάτη του Χίτλερ για το εν λόγω βραβείο. Ο Φόιγκτ μηνύθηκε από τις αρχές του Εσεν και κινδύνεψε με τριετή φυλάκιση, ενώ το 2007 καταδικάστηκε σε εφτά μήνες με αναστολή, λόγω της διακίνησης φυλλαδίων ρατσιστικού περιεχομένου κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006.

Εχει επίσης δηλώσει ότι «είναι αδύνατον να πέθαναν πάνω από 340.000 Εβραίοι στο Αουσβιτς», όταν τα επίσημα στοιχεία κάνουν λόγο για περίπου 930.000. Στο Ευρωκοινοβούλιο είναι μέλος της επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων!

Ρομάνο Λα Ρούσα

10. Ρομάνο Λα Ρούσα

«Υπάρχει αντίδοτο για την ασθένεια της ομοφυλοφιλίας, πιστεύω ότι είναι δυνατή η θεραπεία κάποιου από αυτήν την πάθηση των διεφθαρμένων», είχε δηλώσει τον Μάρτιο του 2012 ο Ρομάνο Λα Ρούσα, γιος φασίστα πολιτικού κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και μικρότερος αδερφός του πρώην Υπουργού Άμυνας της Ιταλίας, Ιγνάσιο. Σε άλλη συνέντευξη του ο παλαίμαχος του Ευρωκοινοβουλίου (θήτευσε από το 2004 έως το 2009) είχε τονίσει ότι θαυμάζει ακόμα το φασισμό.