Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

To βήξε σε όλες τις γλώσσες - Βρες ένα γιατρό που μιλά τη γλώσσα σου!






Ένα πρόβλημα που προκύπτει μερικές φορές όταν οι άνθρωποι αρρωσταίνουν είναι ότι ο γιατρός που έχει εκχωρηθεί για τη θεραπεία τους δεν είναι σε θέση να μιλήσει την γλώσσα τους και oι γλωσσικές ικανότητες του ασθενούς δεν είναι επαρκής προκειμένου να εξηγήσει τηv κατάσταση της υγείας τους.

Αυτός είναι ο λόγος που μια εταιρεία πληροφορικής στις Βρυξέλλες έχει δημιουργήσει την ιστοσελίδα Geomed.be. Η ιστοσελίδα που ξεκίνησε στις 15 Οκτωβρίου παρέχει πληροφορίες σχετικά με 1.500 παθολόγους και ειδικούς από μέσα και γύρω από τις Βρυξέλλες και ποιες γλώσσες μιλούν.

Το site έχει φίλτρα για κάθε γλώσσα που κυμαίνονται από τα Αγγλικά έως  και βιετναμέζικα και ανά ειδικότητα. Έτσι, αν ψάχνετε έναv Βιετναμέζο Νεφρολόγο ή για έναv Tσέχo ψυχίατρο, μπορείτε να τους βρείτε στην ιστοσελίδα Geomed.be. Περίπου 368 από τους γιατρούς που έχουν καταχωρηθεί στην ιστοσελίδα είναι σε θέση να μιλούν αγγλικά.

Η ίδια ιστοσελίδα είναι διαθέσιμη στα γαλλικά, αγγλικά, ισπανικά, ιταλικά, ρωσικά, ελληνικά και στα πολωνικά. Το site είναι εντελώς δωρεάν, τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους γιατρούς που θέλουν να εγγραφούν σε αυτό.