Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

O Δήμας για Προέδρος της Δημοκρατίας



Την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα για την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε δήλωσή του.

«Η εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας είχε μετατραπεί σε πρόσχημα εκβιασμού πρόωρων εκλογών, και ενώ τα οικονομικά είχαν σταθεροποιηθεί και είχαμε μπει επιτέλους στην ανάκαμψη, δημιουργήθηκαν πάλι σύννεφα πολιτικής αστάθειας μέσα στην Ελλάδα και πολιτικής αβεβαιότητας για την Ελλάδα στο εξωτερικό» εξήγησε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση ως όφειλε αποφάσισε να απομακρύνει αυτήν την αβεβαιότητα και να αποκαταστήσει πλήρως την ομαλότητα επισπεύδοντας την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας!

Όπως είπε ο κ. Σαμαράς η απόφαση του Eurogroup για παράταση δείχνει ότι και στην Ευρώπη συνειδητοποιούν πλέον ότι η Ελλάδα θα περάσει στην επόμενη μέρα.

«Έτσι με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας έως το τέλος του μήνα θα έχουν καθαρίσει τα σύννεφα. Και η χώρα μας θα είναι έτοιμη να μπει στην μετά το μνημόνιο εποχή. Επιλέξαμε μαζί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης τον Σταύρο Δήμα, άνθρωπο που τον εκτιμά η ελληνική κοινωνία και τον σέβεται η διεθνής κοινότητα, ενώ θα είναι υποψήφιος και στις τρεις ψηφοφορίες αν χρειαστούν».

Καταλήγοντας ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι ο Σταύρος Δήμας ενώνει τους πολίτες και εμπνέει σοβαρότητα, εμπιστοσύνη, σεβασμό. «Με την εκλογή του νέου Προέδρου η Ελλάδα θα είναι από κάθε άποψη έτοιμη να προχωρήσει στην επόμενη μέρα της ηρεμίας, της σταθερότητας και της ανάπτυξης» κατέληξε.

Στην πρώτη του δήλωση μετά την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του ο κ. Δήμας ευχαρίστησε όλους, και αυτούς που τον στηρίζουν και αυτούς που δεν τον στηρίζουν αλλά εκφράστηκαν με καλά λόγια για την υποψηφιότητά του.