Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ATOMIUM ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΟΤΙ Η ΙSIS ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ




Σε δύο φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο συμπαθούντες του Ισλαμικού Κράτους κρατούν ένα χαρτί με το logo της οργάνωσης και ένα μήνυμα στην αραβική με φόντο το Atomium, τόπο σύμβολο των Βρυξελλών και ένα από τα πιο τουριστικά σημεία αυτών. Αναλύοντας το περιεχόμενο αυτών των εικόνων γίνεται κατανοητό ότι πρόκειται για πράξη υποστήριξης της ISIS.

Στην πρώτη φωτογραφία διακρίνεται μια ισλαμική σημαία με την σημείωση «Bruxelles – Belgium». Στην δεύτερη φωτογραφία στα δεξιά το μήνυμα στην αραβική αναφέρει ότι «το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και της Συρίας θα παραμείνει πάντοτε στις Βρυξέλελς με την χάρη του Θεού .»



Είναι γνωστό ότι οι τζιχαντσιστές ανατρέχουν συχνά στα κοινωνικά δίκτυα και στο Internet για να κάνουν την προπαγάνδα τους.Αυτό το παράδειγμα είναι ενδεικτικό. Πρόκειται σίγουρα για συμπαθούντες της οργάνωσης που κατοικούν στο Βέλγιο και κάνουν εμφανή την παρουσία τους καθώς η βελγική κυβέρνηση αποπειράται από την πλευρά της να κοντραριστεί με το πρόβλημα της ριζοσπαστικοποίησης