Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Σε θρίλερ έχει μετατραπεί η ανακοίνωση του υποψηφίου για την προεδρία της Δημοκρατίας.

Tην Ντ. Μπακογιάννη πρότεινε ο Κάμμενος για ΠτΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μαξίμου ο Π. Καμμένος σε συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό πρότεινε την Ντόρα Μπακογιάννη ως υποψήφια για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Την Τρίτη, μετά την συνεδρίαση της ΚΟ.
Την Τετάρτη η ψηφοφορία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αντιδράσεις που υπάρχουν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ σε μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα Αβραμόπουλου φαίνεται πως ήταν ο λόγος που ο πρωθυπουργός αποφάσισε να το αναβάλλει, αν και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το διέψευσε.

Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Το θέμα θα τεθεί στην Κ.Ο. την ερχόμενη Τρίτη και στην συνέχεια θα ανακοινωθεί το όνομα ενώ την Τετάρτη θα γίνει η ψηφοφορία» είπε ο Γ. Σακελαρίδης και πρόσθεσε πως το «όνομα έχει βρεθεί».

Ενδεικτικό του κλίματος ήταν η αποχώρηση του Π. Λαφαζάνη από το Μαξίμου χωρίς να κάνει οποιαδήποτε δήλωση. Άλλωστε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης είχε εκφράσεις ενστάσεις.

Νωρίτερα τον πρωθυπουργό επισκέφθηκε και ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αποχώρησε λίγο πριν τις 7 το απόγευμα από το πρωθυπουργικό γραφείο. Σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων αν στη σύσκεψη συζητήθηκε και το όνομα του υποψηφίου διαδόχου του Κάρολου Παπούλια ο Πάνος Καμμένος αρκέστηκε να απαντήσει δυο φορές «θα σας τα πει όλα ο πρωθυπουργός».

Ο κ. Σακελλαρίδης υποστήριξε ότι την κυβερνητική σύσκεψη απασχόλησε η κρίσιμη διαπραγμάτευση, ενώ έκανε γνωστό ότι ο πρωθυπουργός είχε την Κυριακή τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, προκειμένου να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις.

(VIDEO)
http://dai.ly/x2h9nq6