Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Πολυ μουφα το ολο θεμα Προεδρου - τι παιχνιδια παιζονται στην διεθνη πολιτικη σκακιερα;;;


tsipras-lafazanis


Εμπλοκή παρουσιάστηκε το βράδυ της Κυριακής στο θέμα της κυβερνητικής πρότασης για υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Αν και όλα ήταν έτοιμα για να ανακοινωθεί ο Δημήτρης Αβραμόπουλος για την Προεδρία της Δημοκρατίας με διάγγελμα του πρωθυπουργού, τελικά η διαφωνία του επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας Παναγιώτη Λαφαζάνη και της Πολιτικής Γραμματείας, μπλόκαρε τις εξελίξεις
Ο Πρωθυπουργός επιχείρησε να πείσει τον κ. Λαφαζάνη που έχει ισχυρές ενστάσεις για την υποψηφιότητα του Δημήτρη Αβραμόπουλου, αντιπροτείνοντας (μέσω της Αριστερής Πλατφόρμας) πρόσωπα από τον χώρο της Κεντροαριστεράς, όπως τον Μανόλη Δρεττάκη και την συγγραφέα Ιωάννα Καρυστιάνη.

Η ερμηνεία της συνάντησης Τσίπρα-Λαφαζάνη, είναι ότι πρόκειται για πολιτικό και ψυχολογικό «μασάζ» ώστε να μην δημιουργήσει δημόσιες προστριβές με αφορμή την ανακοίνωση του ονόματος του Δημήτρη Αβραμόπουλου.
Λίγο πριν τις 20:30 τελείωσε η συνάντηση Τσίπρα-Λαφαζάνη ο οποίος συνομιλώντας με δημοσιογράφους απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα δεν το βλέπω να το ανακοινώνει σήμερα. Ρωτήστε το Μαξίμου» είπε ανατρέποντας και πάλι το σκηνικό.

Το διάγγελμα που δεν έγινε

Μετά από αυτή την εξέλιξη, το συνεργείο της ΝΕΡΙΤ αποχώρησε από το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα ματαιώθηκε.

Η νέα δήλωση Σακελλαρίδη

Στη συνέχεια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι η ανακοίνωση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα γίνει από τον πρωθυπουργό την Τρίτη, είτε μετά τη συνεδρίαση του eurogroup είτε στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Σακελλαρίδης, πάντως, αρνήθηκε ότι υπήρξε εμπλοκή της τελευταίας στιγμής λόγω ενστάσεων της Αριστεράς Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ και απέδωσε την απόφαση της κυβέρνησης να καθυστερήσει την ανακοίνωση της υποψηφιότητας, στις εν εξελίξει διεργασίες εν όψει του Eurogroup.

«Κανένα απολύτως πρόβλημα δεν υπήρξε. Αυτή τη στιγμή συνεχίζουμε. Το μυαλό μας είναι στη δύσκολη διαπραγμάτευση που γίνεται ώστε ο ελληνικός λαός να μπορέσει επιτέλους να ανασάνει. Εκεί είναι όλη μας η σκέψη, όλες μας οι προσπάθειες», σημείωσε.

Οι συναντήσεις και τα τηλεφωνήματα

Την υποψηφιότητα του Δημήτρη Αβραμόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας επρόκειτο να ανακοινώνει την Κυριακή το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας, με διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό.

Οι δύο άνδρες είχαν τηλεφωνική επικοινωνία το απόγευμα της Κυριακής, κατά την οποία επισημοποιήθηκε προηγούμενη συμφωνία τους για την κίνηση αυτή.

Συνεχείς ήταν από το μεσημέρι οι διαβουλεύσεις στο Μέγαρο Μαξίμου για την οριστικοποίηση του ονόματος του υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας καθώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν.

«Σήμερα μάλλον θα ανακοινωθεί αργά» το πρόσωπο του υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας, είχε δηλώσει στον ΣΚΑΪ το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Καμμένος: Θα τα πει όλα ο Τσίπρας

Το απόγευμα της Κυριακής την πύλη του Μεγάρου Μαξίμου διέβη, ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων σε μια συνάντηση που μαρτυρά ότι ο χρόνος «πύκνωσε» δραματικά για το θέμα της εκλογής Προέδρου.

Όταν βγήκε από την συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα, ο Πάνος Καμμένος ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους αν θα έχουμε πρόεδρο: «Θα τα πεί όλα ο Πρωθυπουργός σε λίγο» απάντησε. Όταν ρωτήθηκε αν θα έχει ανατροπή η υπόθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας απάντησε «δεν νομίζω» και πρόσθεσε: «Ολα θα πάνε καλά, θα τα πει όλα ο Πρωθυπουργός».

Η Μπακογιάννη και ο Παυλόπουλος

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Καμμάνος ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να προτείνει την Ντόρα Μπακογιάννη.

Ο κ. Τσίπρας είπε «το κρατάω το όνομα» ενώ δεν έχει αποκλείσει ούτε τον Προκόπη Παυλόπουλο από τον χώρο της κεντροδεξιάς.

Η συνάντηση με Λαφαζάνη

Στο Μαξίμου πήγε όμως και ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης προκειμένου για να πειστεί για την υποψηφιότητα του Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Ο κ. Λαφαζάνης, εκτός από τις αντιρρήσεις της Αριστερής Πλατφόρμας, μετέφερε και τη διαφωνία της Πολιτικής Γραμματείας για το πρόσωπο του κ. Αβραμόπουλου. Έτσι, το όλο θέμα δεν προχώρησε και αναμένονται εξελίξεις μέσα στο επόμενο 48ωρο.

Η θητεία του Κάρολου Παπούλια λήγει στις 13 Μαρτίου και το αργότερο μια μέρα νωρίτερα θα πρέπει να έχει εκλεγεί ο διάδοχός του.