Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Ax καλεεε είναι εξοργισμένος Αβραμόπουλος!!!

tsipras-avramopoulos-proedros-dimokratias-1-570


Η εξαιρετικά καλή χημεία που είχε διαμορφωθεί εδώ και πολύ καιρό στη σχέση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο ανήκει πλέον στο παρελθόν.

Προφανώς είναι αναγκασμένοι να συνεργάζονται λόγω των θεσμικών τους ρόλων, αλλά ποτέ στο μέλλον η σχέση τους δεν θα είναι η ίδια. Κανείς δεν γνωρίζει αυτή τη στιγμή τον τρόπο με τον οποίο πληροφορήθηκε ο κ. Αβραμόπουλος το γεγονός ότι δεν θα είναι αυτός η τελική επιλογή του κ. Τσίπρα για την προεδρία της Δημοκρατίας.

Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι το έμαθε από την τηλεόραση μαζί με τους υπόλοιπους πολίτες, άλλα ισχυρίζονται ότι τον είχε ενημερώσει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς που το είχε μάθει νωρίτερα.

Σε καμία περίπτωση πάντως δεν του το είπε ο πρωθυπουργός. Η τελευταία τους επιβεβαιωμένη επικοινωνία έγινε το βράδυ της Κυριακής λίγο πριν γίνει γνωστή η εμπλοκή και η αναβολή της ανακοίνωσης του υποψήφιου προέδρου. Λίγο μετά την αποχώρηση του κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη από το Μέγαρο Μαξίμου ο ίδιος ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον κ. Αβραμόπουλο και τον διαβεβαίωσε πως η ολιγοήμερη αναβολή δεν αλλάζει σε τίποτε την απόφασή του να προτείνει αυτόν για την προεδρία της Δημοκρατίας.

Του ζήτησε να κάνει υπομονή και του ευχήθηκε καλό ταξίδι, καθώς ο επίτροπος θα αναχωρούσε για τις Βρυξέλλες προκειμένου να βρίσκεται τυπικά στη θέση του και να ρυθμίσει εκεί τις τελευταίες λεπτομέρειες της παραμονής του.

Μάλιστα οι δύο άνδρες συνομίλησαν και τη Δευτέρα αλλά το θέμα τους ήταν αποκλειστικά το κρίσιμο Eurogroup που βρισκόταν σε εξέλιξη, με τη γνωστή κατάληξη.

Έκτοτε το τηλέφωνο δεν ξαναχτύπησε ούτε για καλό ούτε για κακό νέο. Στο μεταξύ ο κ. Αβραμόπουλος είχε γνωστοποιήσει τόσο στον πρόεδρο της Κομισιόν, όσο και στους στενούς του συνεργάτες ότι η υποψηφιότητα του είχε κλειδώσει και περίμενε σε… αναμμένα κάρβουνα.

Ο κ. Αβραμόπουλος είχε ήδη πληροφορηθεί με μεγάλη έκπληξη και ενόχληση πως όχι μόνον δεν θα ήταν αυτός ο υποψήφιος της κυβερνητικής πλειοψηφίας αλλά και ότι στη θέση του είχε προτιμηθεί ο Προκόπης Παυλόπουλος. Ένας συνάδελφός του επί χρόνια στα βουλευτικά έδρανα και στο τραπέζι του υπουργικού Συμβουλίου για τον οποίο ο επίτροπος δεν έτρεφε τα καλύτερα αισθήματα και δεν είχε καλή άποψη. Μην ξεχνάμε και τον προσωπικό τους ανταγωνισμό στην Α’ Αθήνας όπου και οι δύο εκτίθονταν με τον κ. Αβραμόπουλο να επικρατεί συνήθως κατά κράτος.

Το τηλεφώνημα από την Αθήνα… ήρθε αργά το απόγευμα της Τρίτης, μετά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Και ο κ. Αβραμόπουλος απλώς δεν απάντησε…