Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

GREXIT

Κάθε της κίνηση θέλει να προγραμματίσει η Μεγάλη Βρετανία η οποία προετοιμάζεται για παν ενδεχόμενο ενόψει των δύσκολων οικονομικών συγκυριών με πρωταγωνίστρια την Ελλάδα τοα αμέσως επόμενο διάστημα.

Αυτό μαρτυρά και η συμμετοχή και μάλιστα σε θέση προεδρεύοντος του Βρετανού πρωθυπουργού, Ντέιβιντ Κάμερον, σε συνάντηση αξιωματούχων του υπουργείου Οικονομικών και της Τράπεζας της Αγγλίας προκειμένου να καταστρώσουν σχέδια για την περίπτωση μιας ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, δήλωσε πηγή του υπουργείου Οικονομικών.

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όζμπορν δήλωσε την Κυριακή Κυριακή, ότι η Βρετανία ενισχύει το σχεδιασμό της για κάθε ενδεχόμενο και ότι η αντιπαράθεση ανάμεσα στην Ελλάδα και την ευρωζώνη αυξάνει τους κινδύνους για τη βρετανική οικονομία.

«Ήταν μια συνάντηση ανάμεσα στον πρωθυπουργό και αξιωματούχους του υπουργείου Οικονομικών και της Τράπεζας», δήλωσε η πηγή. «Δεν λέμε πως υπάρχει κάποιος που σκέπτεται ότι αυτό θα συμβεί, αλλά είναι σωστό να εξετάσουν τους κινδύνους από μια έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε πραγματική αστάθεια», πρόσθεσε.