Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Τι τρέχει; - Αναβάλλεται η ανακοίνωση




Ευρεία σύσκεψη βρίσκεται αυτή την ώρα σε εξέλιξη στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού και των στενών συνεργατών του λίγη ώρα πριν ανακοινωθεί το όνομα του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης, που έχει εκφράσει επιφυλάξεις για την υποψηφιότητα Αβραμόπουλου, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες πείστηκε να πει το «ναι» για την υποψηφιότητα του Έλληνα επιτρόπου.

Νωρίτερα τον πρωθυπουργό επισκέφθηκε και ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αποχώρησε λίγο πριν τις 7 το απόγευμα από το πρωθυπουργικό γραφείο. Σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων αν στη σύσκεψη συζητήθηκε και το όνομα του υποψηφίου διαδόχου του Κάρολου Παπούλια ο Πάνος Καμμένος αρκέστηκε να απαντήσει δυο φορές «θα σας τα πει όλα ο πρωθυπουργός».

Την ανακοίνωση του υποψηφίου για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα αναμένεται να κάνει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας με δήλωσή του από το Μέγαρο Μαξίμου. Φαβορί εξακολουθεί να είναι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται και η έκπληξη της τελευταίας στιγμής.