Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Νεκρός ο τζιχαντιστής από την βελγική αστυνομία - 4 αστυνομικοί τραυματίστηκαν

Η βελγική αστυνομία σκότωσε τον ένοπλο που συνδέεται με τους τζιχαντιστές της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι τον περασμένο Νοέμβριο. Ανθρωποκυνηγητό για τους άλλους δύο υπόπτους.

Η βελγική αστυνομία σκότωσε τον ένοπλο που συνδέεται με τους τζιχαντιστές της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι τον περασμένο Νοέμβριο, σύμφωνα με το κρατικό κανάλι του Βελγίου RTBF. Ανθρωποκυνηγητό για τους άλλους δύο δράστες που διέφυγαν.

Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας του Βελγίου είπε νωρίτερα ότι ο ένας ή δύο ύποπτοι ταμπουρώθηκαν σε ένα διαμέρισμα μετά την ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα DH, ο ένας ένοπλος σκοτώθηκε από τις αρχές εντοπίστηκε από το ελικόπτερο της αστυνομίας σε κοντινό κήπο.

Αποκλεισμένη η περιοχή Forest

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η αστυνομία έχει αποκλείσει ολόκληρη την περιοχή Φόρεστ στις Βρυξέλλες. Ζήτησε από τους κατοίκους να παραμείνουν τα σπίτια τους, ενώ οι μαθητές σε δύο σχολεία κλειδώθηκαν στα κτίρια τους. το σημείο πετάει ελικόπτερο και την έρευνα συνδράμουν κομάντος της αστυνομίας. Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Μπερνάρ Καζνέβ επιβεβαίωσε στο πρακτορείο ότι στην επιδρομή της αντιτρομοκρατικής συμμετείχαν και Γάλλοι αστυνομικοί.




Πιο συγκεκριμένα, η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν από πυρά σήμερα το απόγευμα κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης της βελγικής και γαλλικής αστυνομίας, χωρίς να διευκρινίσει την υπηκοότητά τους.

Τρεις εξ αυτών τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια μιας εφόδου σε διαμέρισμα στην περιοχή Φόρεστ των Βρυξελλών κι ένας τέταρτος κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων που ακολούθησαν στη συνοικία, επισήμανε ο Έρικ Φαν ντερ Σιπτ, εκπρόσωπος τύπου του ομοσπονδιακού εισαγγελέα.

«Πυροβόλησαν εναντίον αστυνομικών» κατά τη διάρκεια της εφόδου στο Φόρεστ μια κοινότητα των Βρυξελλών «στο πλαίσιο της έρευνας για (τις επιθέσεις) στο Παρίσι» δήλωσε ο Έρικ Βαν ντε Σιπτ, ένας εκπρόσωπος Τύπου της ομοσπονδιακής εισαγγελίας.



Η επιχείρηση συνδέεται με τις επιθέσεις που συγκλόνισαν το Παρίσι, στις 13 Νοεμβρίου του 2015.

Η αστυνομία της βελγικής πρωτεύουσας εξακολουθεί να αναζητά υπόπτους που είχαν σχέση με το μακελειό που συγκλόνισε ολόκληρο τον κόσμο και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 130 άνθρωποι.