Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Eλληνικής καταγωγής τα 2 αδέρφια θύματα του μακελειού στις Βρυξέλλες!!!

Δύο αδέρφια ελληνικής καταγωγής είναι ανάμεσα στα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες.

Συγκεκριμένα, η Σάσα και ο Αλεξάντερ Πιντσόφσκι, ελληνικής και ολλανδικής καταγωγής, βρίσκονταν στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών για να ταξιδέψουν προς τη Νέα Υόρκη. Τα δύο αδέρφια δεν πρόλαβαν να επιβιβαστούν στην πτήση τους αφού τους πρόλαβαν οι μακελάρηδες του Ισλαμικού Κράτους.

Οι φίλοι των δύο αδερφών θρηνούν στο Facebook για την απώλεια τους. Χαρακτηριστικά, στο προφίλ της Σάσα, αναφέρεται στα ελληνικά: «Στη μνήμη της Sascha Pinczowski», η οποία έζησε στη Νέα Υόρκη, ενώ ως τόπος καταγωγής αναφέρεται η Βουλιαγμένη Αττικής.
sasa-500
Αντίστοιχα, στο προφίλ του Αλεξάντερ, υπάρχει ένα μαύρο φόντο, στο οποίο αναφέρεται: «Στη μνήμη του Alexander Pinczowski», ο οποίος έζησε στο Μανχάταν. Σύμφωνα με το Sky News, η οικογένεια επιβεβαίωσε πως οι βελγικές αρχές ταυτοποίησαν τις σορούς τους.

Την ώρα της έκρηξης, τα δύο αδέρφια μιλούσαν με την μητέρα τους στο τηλέφωνο και ξαφνικά η γραμμή «κόπηκε». Από εκείνη τη στιγμή δεν είχαν δώσει κανένα σημείο ζωής.

Η Σάσα και ο Αλεξάντερ επισκέπτονταν τον πατέρα τους στο Μάαστριχτ της Ολλανδίας και περίμεναν στο αεροδρόμιο «Ζάβεντεμ» την πτήση που θα τους μετέφερε στη Νέα Υόρκη. Καθώς φαίνεται, είχαν την ατυχία να βρίσκονται πολύ κοντά σε έναν εκ των βομβιστών αυτοκτονίας, που τους «έκοψε» το νήμα της ζωής.

aderfia-500
Επικαλούμενο δηλώσεις του πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στη Δανία, Τζιμ Κέιν, το NBC News μεταδίδει ότι τα δύο αδέρφια σκόπευαν να πάρουν την αμερικανική υπηκοότητα. Ο ίδιος είπε ότι η κόρη του, Κάμερον, έβγαινε με τον Αλεξάντερ και οι δυο τους σκόπευαν να παντρευτούν.

Φίλοι των δύο παιδιών περιγράφουν ότι η Σάσα και ο Αλεξάντερ ήταν πολύ δεμένοι μεταξύ τους, καθώς και ότι επρόκειτο για δύο πολύ φιλικούς, ευγενικούς και γενναιόδωρους ανθρώπους. Μάλιστα, τα συλλυπητήριά του για την απώλεια των δύο αδερφών εξέφρασε, μέσω Twitter, και ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο.