Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Ενοικίαζεται διαμέρισμα στην περιοχή Σκαερμπέκ για γιάφκα!!!



Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι πρώτες εικόνες από το εσωτερικό του κρησφύγετου όπου τα αδέρφια Ελ Μπακράουϊ προετοίμασαν τις αιματηρές επιθέσεις στις Βρυξέλλες.




Το διαμέρισμα βρίσκεται στην περιοχή Σκαερμπέκ των Βρυξελλών στον πέμπτο όροφο μίας παλιάς πολυκατοικίας, από όπου το πρωί της Τρίτης ο Μπραχίμ ελ Μπακράουϊ ξεκίνησε μαζί με άλλα δύο άτομα για το αεροδρόμιο Ζαβεντέμ.

Οι ένοικοι φαίνεται πως αλλάζουν συνέχεια, αν κρίνει κανείς από το γεγονός ότι τα ονόματα στα κουδούνια είναι περασμένα με στυλό ή χαρτί σε σελοτέιπ.





Οι Βέλγοι αστυνομικοί εντόπισαν το διαμέρισμα έπειτα από τηλεφώνημα του οδηγού ταξί, ο οποίος τους μετέφερε στο αεροδρόμιο και τους αναγνώρισε. Μέσα βρήκαν 15 κιλά εκρηκτικών, 150 λίτρα ασετόν, 30 λίτρα υπεροξείδιο του υδρογόνου, πυροκροτητές, μία βαλίτσα γεμάτη από καρφιά και πρόκες, πλαστικά κουτιά και ένα σημείωμα-διαθήκη στον υπολογιστή του Μπραχίμ ελ Μπακράουϊ.





Σε αυτό έγραφε ότι φοβάται πως οι αρχές τους πλησιάζουν και δεν θέλει να καταλήξει στην φυλακή, όπως ο Σαλά Αμπντεσλάμ. Στο εσωτερικό δεν υπήρχαν άλλα αντικείμενα, γεγονός που ενισχύει τις υποψίες των αρχών ότι πρόκειται για ένα από τα κρησφύγετα που είχαν νοικιάσει οι τρομοκράτες στις Βρυξέλλες.



Ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει για πόσο καιρό τα αδέρφια Μπακράουϊ είχαν νοικιάσει το διαμέρισμα. Οι γείτονες είπαν ότι δεν είχαν καμία επαφή μαζί τους και ορισμένοι απλώς τους είχαν δει να μπαινοβγαίνουν στην είσοδο χωρίς να υποψιαστούν κάτι. Μόνο ένας από τους γείτονες που θέλησε να παραμείνει ανώνυμος, είπε στα διεθνή ΜΜΕ ότι παρατήρησε πως ο ένας άνδρας φορούσε περούκα.





Τώρα πιθανολογείται ότι τα αδέρφια κατέφυγαν στο διαμέρισμα του Σαερμπέκ, έπειτα από την επιδρομή της αστυνομίας στο σπίτι που είχαν στην περιοχή Φόρεστ, όπου στις 15 Μαρτίου σκοτώθηκε ο τζιχαντιστής ύποπτος για τις επιθέσεις στο Παρίσι, Μοχάμεντ Μπελκαϊντ.



Το διαμέρισμα στην πολυκατοικία του 1960 βρίσκεται κοντά στη γειτονιά που μεγάλωσαν τα αδέρφια Μπακράουϊ και ο Νατζίμ Λααχράουϊ, ο οποίος πιθανολογείται ότι είναι ο δεύτερος βομβιστής αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο και τα αποτυπώματά του είχαν βρεθεί στο διαμέρισμα των Βρυξελλών, όπου κατασκευάστηκαν οι βόμβες για τις επιθέσεις στη Γαλλία.