Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Σε κατάσταση συναγερμού οι Βρυξέλλες - επέστρεψε o φόβος!!!



Σε κατάσταση συναγερμού παραμένουν οι Βρυξέλλες έπειτα από το πολύωρο θρίλερ που διαδραματίστηκε χθες με το ανθρωποκυνηγητό ενόπλων, οι οποίοι πυροβόλησαν δυνάμεις της τάξης κατά τη διάρκεια εφόδου στο πλαίσιο ερευνών σχετικά με τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Παρισιού.

Ένας από τους υπόπτους, οπλισμένος με Καλάσνικοφ, έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά, σε έφοδο σε κτίριο του προαστίου Forest της πρωτεύουσας του Βελγίου, Στόχος της αστυνομικής επιχείρησης δεν ήταν ο Γάλλος Σαλά Αμπντεσλάμ, ύποπτος κλειδί των επιθέσεων στο Παρίσι, όμως πρόσωπα του περιβάλλοντος των ανθρώπων που έχουν συλληφθεί στο Βέλγιο σε σχέση με αυτές τις επιθέσεις, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο μια πηγή στη γαλλική αστυνομία. Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες δεν υπήρξε κάποια νεότερη ενημέρωση σχετικά με τις έρευνες για τον εντοπισμό ακόμα δύο υπόπτων.


Μάλιστα, σύμφωνα με το Reuters, επιτράπηκε σε κατοίκους και μαθητές της περιοχής να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Η αστυνομία των Βρυξελλών είχε απαγορεύσει την κυκλοφορία στις περιοχές όπου εξελισσόταν το ανθρωποκυνηγητό με την παρουσία ελικοπτέρων. Μάλιστα, είχε ζητηθεί από τους μαθητές των σχολείων να παραμείνουν υποχρεωτικά στα σχολικά συγκροτήματα, από τα οποία απομακρύνθηκαν αργότερα συνοδεία αστυνομικών.



Στο γεγονός πως οι έρευνες συνεχίζονται στάθηκαν επίσης ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ και υπουργοί της κυβέρνησής του. Ο Μισέλ επιβεβαίωσε ότι τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν στην επιχείρηση, τρεις Βέλγοι και μια Γαλλίδα. Ο Βέλγος υπουργός Εσωτερικών Γιαν Γιαμπόν ανέφερε ότι δύο από τους τέσσερις αστυνομικούς που τραυματίστηκαν έλαβαν εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου είχαν διακομιστεί.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ επισήμανε ότι μονάδες της γαλλικής αστυνομίας συμμετείχαν επίσης στην έφοδο στη βελγική πρωτεύουσα, όπου οι ερευνητές πιστεύουν ότι σχεδιάστηκαν σε μεγάλο βαθμό οι επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου από νεαρούς Βέλγους και Γάλλους, ορισμένοι εκ των οποίων πολέμησαν στη Συρία.

Να υπενθυμιστεί ότι 153 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε έξι «τυφλά» τρομοκρατικά χτυπήματα που σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής 13 Νοεμβρίου 2015 στη γαλλική πρωτεύουσα.

Πίσω από τις επιθέσεις που σημειώθηκαν έξω από το Stade de France κατά τη διάρκεια του αγώνα Γαλλία-Γερμανία, σε ένα εστιατόριο, σε ένα μπαρ, σε πιτσαρία και σε συναυλία στο Μπατακλάν (και ακόμα άλλα δύο περιστατικά σε δρόμους), ήταν το Ισλαμικό Κράτος.