Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Πόλεμος στις Βρυξέλλες!!!

13:38 Το ξενοδοχείο Thon μετατράπηκε σε νοσοκομείο. Οι λιγότερο βαριά τραυματίες μεταφέρθηκαν εκεί ώστε να τους προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες


13:32 Ο Μπάρακ Ομπάμα που επισκέπτεται την Κούβα ενημερώθηκε για τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες

13:15 Περίπου 35 από τους 90 τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση

13:12 Ο Πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ σε διάγγελμά του έκανε λόγο για δύο τρομοκρατικές επιθέσεις που είχαν ως αποτέλεσμα πολλούς νεκρούς και τραυματίες. «Την ώρα της τραγωδίας πρέπει να μείνουμε ψύχραιμοι και αλληλέγγυοι. Φοβόμασταν επίθεση και έγινε»

13:07 Απόψε ο Πύργος του Αϊφελ θα φωτιστεί με τα χρώματα της βελγικής σημαίας

13:05 Για το προσφυγικό μιλούσαν ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, και η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, τηλεφωνικά, όταν ενημερώθηκαν για τα γεγονότα στις Βρυξέλλες.belgium


12:54 Όλγα Γεροβασίλη: Η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι πρέπει για την ασφάλεια της χώρας

12:50 «Βρισκόμαστε σε πόλεμο», δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός Βαλς. Θα αναπτυχθούν 1.600 επιπλέον αστυνομικοί στα σύνορα και στα μέσα μεταφορών, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ

12:47 Μια Κύπρια είναι μεταξύ των τραυματιών από τη διπλή έκρηξη στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση η τραυματίας νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

12:40 Ο πρωθυπουργός έστειλε επιστολή στον Νίκο Βούτση που ζητά την αναβολή της συζήτησης για τη Δευτέρα

12:39 επιβεβαιώνεται από τις αρχές των Βρυξελλών πως οι νεκροί στον σταθμό του μετρό είναι τουλάχιστον 15 και οι τραυματίες ξεπερνούν τους 55

12:38 Τηλεφώνημα Τσίπρα-Μητσοτάκη, συναντίληψη για αναβολή της προ ημερησίας συζήτησης στη Βουλή που ήταν προγραμματισμένη για το απόγευμα.

12:36 Ασφαλή όλα τα παιδιά από σχολείο της Ευρυτανίας που είχαν πάει επίσκεψη στο Ευρωκοινοβούλιο

12:35 Πληροφορίες για νέα έκρηξη στις Βρυξέλλες - Εκκενώνεται πάρκο κοντά στο παλάτι

12:33 Σύμφωνη και η ΝΔ για την αναβολή της συζήτησης στη Βουλή. "Οι επιθέσεις στις Βρυξέλλες είναι αντίθετες στον ιδεολογικό πυρήνα της ΝΔ, δεν θα μπορούσαμε να συζητάμε για τέτοια ζητήματα, όταν υπάρχει επίθεση στην έννοια της ελευθερίας", έλεγαν γαλάζιες πηγές

12:32 Όποιος θέλει να μάθει για κάποιον δικό του άνθρωπο μπορεί να καλέσει στη γραμμή +44 207 008 0000

12:30 Αναβολή της προ ημερησίας συζήτησης στη Βουλή λόγω των γεγονότων στις Βρυξέλλες

12:28 Το Υπουργείο εξωτερικών ενημερώνει πως δεν υπάρχει κανένας Έλληνας υπήκοος ανάμεσα στους νεκρούς και τους τραυματίες

12:24 Στο Μέγαρο Μαξίμου θα μεταβούν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκας.


12:20 Η πρεσβεία των ΗΠΑ στις Βρυξέλλες ζήτησε από τους Αμερικάνους πολίτες να αποφεύγουν όλα τα δημόσια κτήρια και τα δημόσια μέσα μεταφοράς

12:19 Στην καταδίκη των επιθέσεων στις Βρυξέλλες προχώρησε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος μέσω του εκπροσώπου του έκανε λόγο για «βάρβαρη πράξη». «Ο πρόεδρος καταδίκασε απόλετα αυτές τις βάρβαρες πράξεις, εκφράζοντας τα συλληπητήριά του στο λαό του Βελγίου και διαβεβαίωσε τον βασιλιά Φίλιππο για την απόλυτη αλληλεγγύη του σε αυτές τις δύσκολες ώρες» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.


12:16 Ενισχύεται η ασφάλεια στο αεροδρόμιο Κάτγουικ του Λονδίνου, ενώ επίκειται και συνάντηση της επιτοπής έκτακτης ανάγκης «Κόμπρα»

12:13 Έκτακτη σύσκεψη στην ΕΛΑΣ μετά τις επιθέσεις στο Βέλγιο

12:11 Tο σκίτσο της Le Monde


12:10 «Mε την καρδιά, με τη σκέψη μας στις Βρυξέλλες», έγραψε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματτέο Ρέντσι, στον λογαριασμό του στο Twitter, με αναφορά στις τρομοκρατικές επιθέσεις που έλαβαν χώρα σήμερα το πρωί στη βελγική πρωτεύουσα. Παράλληλα, σε σχόλιό του, ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ρομάνο Πρόντι, τόνισε: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για μία προειδοποίηση, η οποία απευθύνεται στους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Η τρομοκρατία, δυστυχώς, λειτουργεί επιλέγοντας συγκεκριμένα σύμβολα».



12:06 Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Φρανσουά Ολάντ στη Γαλλία για το θέμα των επιθέσεων στις Βρυξέλλες

12:02 Οι American Airlines με ανακοίνωση τους σημειώνουν πως κανένας από το προσωπικό της εταιρίας που βρίσκονταν στις Βρυξέλλες δεν έχει τραυματιστεί

12:00 Έκλεισαν τα σύνορα του Βελγίου με την Ολλανδία, αλλά και την Γαλλία.

11:55 Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς αναφέρεται σε μήνυμα του για το μακελειό των Βρυξελλών. «Οι σκέψεις μου είναι στις Βρυξέλλες και στους κατοίκους της πόλης, μετά από αυτές τις στυγερές επιθέσεις. Μείνετε σε ασφαλή μέρη, ακολουθείστε τις οδηγίες των Αρχών»

11:54 Η Eurostar ματαίωσε τα δρομολόγια των τρένων από και προς τις Βρυξέλλες μετά τις εκρήξεις που σημειώθηκαν νωρίτερα σήμερα στην πόλη. «Συστήνεται στους πελάτες της Eurostar στις Βρυξέλλες να ματαιώσουν το ταξίδι τους και να μην προσέλθουν στον σταθμό», αναφέρει σε μήνυμά της στο Twitter.

11:52 Κυριάκος Μητσοτάκης στο Twitter: «My thoughts and prayers are with the victims and their families» - «Οι σκέψεις και οι προσευχές μου είναι για τα θύματα και τις οικογένειες τους»


11:51 Στο ανώτατο επίπεδο "πορτοκαλί" ανεβαίνει το επίπεδο απείλης στα ευρωπαϊκά όργανα, σύμφωνα με ανάρτηση της Επιτρόπου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα. Όλες οι συναντήσεις εντός των κτιρίων αναβάλλονται και επιτρέπεται η είσοδος μόνο στο προσωπικό με κάρτα εισόδου.

11:50 Δεν θα πραγματοποιηθεί καμία πτήση της Αegean, σήμερα, από και προς το αεροδρόμιο των Βρυξελλών. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας «οι πτήσεις Α3621, Α3622, Α3623 προς/από Βρυξέλλες δεν θα πραγματοποιηθούν σήμερα 22 Μαρτίου, καθότι το αεροδρόμιο θα παραμείνει κλειστό. Οι αλλαγές εισιτηρίων είναι δυνατές χωρίς χρέωση και οι ακυρώσεις πραγματοποιούνται με πλήρη επιστροφή χρημάτων για όλους τους επιβάτες που έχουν εισιτήρια προς/από τις Βρυξέλλες μέχρι και 31 Μαρτίου».

11:49 Κανένας δεν σκοτώθηκε από την έκρηξη που σημειώθηκε σε βαγόνι τρένου του μετρό των Βρυξελλών, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του δημόσιου δικτύου VRT. Προηγούμενες πληροφορίες που επικαλείτο ο δίκτυο έκαναν λόγο για τουλάχιστον 10 νεκρούς.

11:46 Η πτήση της Aegean που αναχώρησε στις 8.40 από το Ελυθέριος Βενιζέλος για τις Βρυξέλλες θα προσγειωθεί τελικά στο Ντίσελντορφ

11:44 Ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτηση του στο twitter αναφέρει: «Εκφράζουμε την αλληλεγγύη της Ελλάδας στο Βελγικό Λαό. Ο φόβος, το θρησκευτικό μίσος και ο ρατσισμός δεν πρέπει να νικήσουν την Ευρώπη».

11:43 Ο Βέλγος πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ έκανε έκκληση στους πολίτες να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους.

11:42 Στο ανώτατο επίπεδο «πορτοκαλί» ανεβαίνει το επίπεδο απείλης στα ευρωπαϊκά όργανα, σύμφωνα με ανάρτηση της Επιτρόπου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα. Όλες οι συναντήσεις εντός των κτιρίων αναβάλλονται και επιτρέπεται η είσοδος μόνο στο προσωπικό με κάρτα εισόδου.

11:37 Ενισχύθηκαν τα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου μετά τις εκρήξεις στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με εκπρόσωπο του αεροδρομίου.

11:36 Βρέθηκαν γιλέκα αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, σύμφωνα με τα βελγικά μέσα ενημέρωσης.

11:34 Τουλάχιστον 15 τραυματίες από την έκρηξη που σημειώθηκε στον σταθμό Μάαλμπεκ του μετρό των Βρυξελλών, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.

11:30 «Είμαι συγκλονισμένος και ανήσυχος από τα γεγονότα στις Βρυξέλλες. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε», έγραψε ο Κάμερον στον λογαριασμό του στο Twitter, προσθέτοντας πως θα προεδρεύσει μιας συνάντησης της ομάδας αντιμετώπισης κρίσεων COBRA.

11:29 Επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλα τα συγκοινωνιακά μέσα της βελγικής πρωτεύουσας: λεωφορεία, τραμ, μετρό, τίποτε δεν κυκλοφορεί πια στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Παράλληλα, σύμφωνα με βελγικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης, στρατιωτικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, έχουν κλείσει τα σύνορα με την Ολλανδία, ενώ αντίστοιχα μέτρα έχουν ληφθεί και στη μεθόριο με τη Γερμανία.

11:27 Έκλεισαν οι κύριοι σιδηροδρομικοί σταθμοί των Βρυξελλών, σύμφωνα με την εταιρεία διαχείρισης των σιδηροδρόμων

11:24 Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνέστησε στο προσωπικό της να αποφεύγει τις μετακινήσεις και να παραμείνει στο γραφείο ή στο σπίτι μετά τις εκρήξεις στο αεροδρόμιο και σε έναν ή ίσως δύο σταθμούς του μετρό των Βρυξελλών. Εκπρόσωπος των αξιωματούχων που εργάζονται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο βρίσκεται εκεί κοντά, δήλωσε ότι το Ευρωκοινοβούλιο λειτουργεί κανονικά.

11:22 Στη δέσμευση της ΕΕ να υποτάξει τον τρόμο μέσω της Δημοκρατίας αναφέρεται με ανάρτησή του στο τουίτερ το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, με αφορμή τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην πρωτεύουσα του Βελγίου. Τονίζει μάλιστα (στα γαλλικά) ότι «Είμαστε όλοι Βρυξελλιώτες». Η ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών έχει ως εξής: "Η πρωτεύουσα της Ένωσής μας, δέχεται επίθεση. Θρηνούμε νεκρούς. Δεσμευόμαστε η δημοκρατία να νικήσει τον τρόμο. Nous sommes tous Bruxellois".

11:21 Τα Ευρωπαϊκά όργανα εργάζονται από κοινού για την ασφάλεια των εργαζομένων και των κτιρίων" αναφέρει σε ανάρτησή της στο Twitter, η επίτροπος Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα υπέυθυνη για το Ανθρώπινο Δυναμικό. Η Επιτροπή συστήνει στους εργαζόμενους να μείνουν στο σπίτι ή μέσα σε κτίρια.brussels2


Βελγικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για αρκετούς τραυματίες στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου.

11:13 Το Υουργείο εξωτερικών του σε ανάρτηση του στο twitter ανέφερε: «Η πρωτεύουσα της Ένωσής μας,δέχεται επίθεση. Θρηνούμε νεκρούς,δεσμευόμαστε η δημοκρατία να νικήσει τον τρόμο. Nous sommes tous Bruxellois».

10:55 Κλείνουν και τα μουσεία στη βελγική πρωτεύουσα.

10:50 Επίσηματρομοκρατικές ενέργειες χαρακτηρίζονται οι εκρήξεια από τις Βέλγικες αρχές

10:40 Βίντεο από το Μάαλμπεεκ

10:05 Ο δημοσιογράφος του Sky News, Άλεξ Ρόσι που βρίσκονταν στο αεροδρόμιο κατά τη διάρκεια των εκρήξεων ανέφερε: «Αισθάνθηκα το κτίριο να τρέμει. Υπήρχε επίσης σκόνη και καπνός... Πήγα προς το μέρος από όπου ακούστηκαν οι εκρήξεις και υπήρχαν άνθρωποι σοκαρισμένοι, έμοιαζαν ζαλισμένοι».

10:01 Πληροφορίες για εντοπισμό και άλλων εκρηκτικών μηχανισμών

9:53 Επίσημα πλέον οι αρχές κάνουν λόγο για τουλάχιστον 11 νεκρούς και 25 τραυματίες


9:50 Για διψήφιο αριθμό νεκρών μιλούν τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης - Οδηγία προς τους κατοίκους των Βρυξελλών να παραμείνουν στα σπίτια τουςtraumatias
CeIxXWqW4AE4YWs


9:47 Η Eurocontrol ανακοίνωσε ότι το αεροδρόμιο των Βρυξελλών κλείνει μέχρι νεωτέρας. Καμία πτήση δεν επιτρέπεται να προσγειωθεί ή να απογειωθεί, ενώ έχουν σταματήσει και τα δρομολόγια των τρένων προς αυτό.

9:44 Κάποια ξένα ενημέρωσης κάνουν λόγο και για νεκρούςCeIr9nIXEAArbid


9:40 Πληροφορίες που δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί αναφέρουν πως η έκρηξη σημειώθηκε στον πάγκο check in των American AirlinesCeIs2dbWAAAC461
12895371_10208705858463119_457245437_n
12498479_10208705785901305_1541149704_n



Σοκαρισμένη η παγκόσμια κοινή γνώμη παρακολουθεί το μπαράζ επιθέσεων που δέχτηκαν σήμερα οι Βρυξέλλες και που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι.

Η στοχευμένη επίθεση κατά της πρωτεύουσας του Βελγίου ξεκίνησε το πρωί με δύο εκρήξεις στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου και συνεχίστηκε σε σταθμούς τους μετρό.

Συγκεκριμένα λίγο μετά τις 9:30 το πρωί ώρα Ελλάδας τρομοκράτες προέβησαν σε συντονισμένη επίθεση αυτοκτονίας ξεκινώντας από το αεροδρόμιο και προκαλώντας δύο εκρήξεις κοντά στο γκισέ της εταιρίας American Airlines.

Στη συνέχεια σημειώθηκαν δύο ακόμα εκρήξεις, η μία στον σταθμό μετρό Μάαλμπεεκ και η δεύτερη στον σταθμό Σούμαν. Η χώρα βρίσκεται στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού, οι αρχές καλούν τον κόσμο να παραμείνει στα σπίτια του, ενώ έκλεισαν και τα Μουσεία της πόλης από τον φόβο πως οι τρομοκρατικές επιθέσεις θα συνεχιστούν.

Από την επίθεση στο αεροδρόμιο υπάρχουν τουλάχιστον 17 νεκροί και 30 τραυματίες, ενώ για 15 νεκρούς μιλάνε οι πρώτες πληροφορίες πως είναι ο απολογισμός από την έκρηξη στο σταθμό μετρό του Μάλμπεεκ.