Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

O καψούρης αεροπειρατής!!!

egypt air

Τρομοκράτης λόγω... έρωτα έγινε ο Λίβυος Ιμπραήμ Σαμάχα, ο οποίος προχώρησε σε αεροπειρατεία προκειμένου να δώσει μία τετρασέλιδη επιστολή στην πρώην γυναίκα του!

Ο Ιμπραήμ Σαλάχα, καθηγητής σε κτηνιατρική σχολή, ανάγκασε τον πιλότο της πτήσης MS-181 των Αιγυπτιακών αερογραμμών που εκτελούσε το δρομολόγιο από Αλεξάνδρεια προς Κάιρο να μεταβεί στην Κύπρο προκειμένου να μιλήσει στην Μαρίνα Παράσχου.

Η γυναίκα εντοπίστηκε και μεταφέρθηκε στο αεροδρόμιο προκειμένου να πείσει τον πρώην σύζυγο της να παραδοθεί.

Το αεροπλάνο μετέφερε 81 επιβάτες κι επτά μέλη του πληρώματος και προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Λάρνακας λίγο πριν από τις 9 το πρωί.

Ο αεροπειρατής απαίτησε σκάλες προκειμένου να αφήσει γυναίκες και παιδιά Αιγυπτιακής καταγωγής να εξέλθουν του αεροσκάφους, ενώ στην συνέχεια αποφάσισε να αφήσει ελεύθερους όλους τους επιβάτες εκτός από το προσωπικό και τέσσερις επιβάτες ξένης καταγωγής.

Παράλληλα, απαίτησε να μην υπάρχει αστυνομία ή στρατός γύρω από το αεροσκάφος, ενώ υπήρχαν πληροφορίες πως ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά.

Όπως μετέδιδαν τα αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης, ανάμεσα στους επιβάτες υπήρξαν 10 Αμερικανοί και 8 Βρετανοί πολίτες. Ελεύθεροι αφέθηκαν και δύο Μητροπολίτες, του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, οι Ιωαννουπόλεως Δαμασκηνός και Μιτρίας Νικόδημος, που βρίσκονταν μεταξύ των επιβατών.

Στο αεροδρόμιο βρίσκονταν οι υπουργοί Άμυνας, Μεταφορών και Εξωτερικών και έχουν μεταβεί ασθενοφόρα. Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, ενώ σε επικοινωνία βρίσκεται και ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης με τον Αιγύπτιο Ομόλογό του Μοχάμεντ Αλ-Σίσι.

Ο υπουργός εξωτερικών της Αιγύπτου μάλιστα, όταν έγινε γνωστός ο λόγος της αεροπειρατείας δήλωσε: «Δεν πρόκειται για τρομοκράτη, αλλά για έναν ηλίθιο».

Το αεροδρόμιο Λάρνακας έχει κλείσει και όλα τα αεροσκάφη που θα προσγειώνονταν στην πόλη, κατευθύνονται στο αεροδρόμιο Πάφου.