Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

H μαύρη χήρα της Τουρκίας!!!

mavri xira


H Σεχέρ Τσαγλά Ντεμίρ, είναι η «μαύρη χήρα» η οποία σκόρπισε το βράδυ της Κυριακής τον θάνατο στην Άγκυρα, με την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου έξω από τον πιο πολυσύχναστο σταθμό του μετρό και μπροστά σε στάση λεωφορείων, κοντά στο Güvenpark στην περιοχή Κιζιλάι.

Η Σεχέρ, μαζί τέσσερις συμφοιτήτριες της, τις αδερφές Χαμιντέ, Καντέρ και Σουρεγιά Σακλί, καθώς και την Γεσίμ Ακιουρέκ, είχαν περάσει από δίκη, που δεν είχε ολοκληρωθεί ακόμα με την κατηγορία της συμμετοχή της στο PKK και της προπαγάνδα για εγκληματικές ενέργειες.

Την τρίτη της φονική επίθεση μέσα σε έξι μήνες μετρά από το απόγευμα της Κυριακής η Άγκυρα. Η νέα ισχυρότατη έκρηξη συνέβη στην κεντρική πλατεία Κιζιλάι και ο μέχρι στιγμής επίσημος απολογισμός κάνει λόγο για 37 νεκρούς και 125 τραυματίες.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση πρόκειται για επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο που εξερράγη σε πάρκο στο κέντρο της Άγκυρας, κοντά σε στάση λεωφορείων, στις 18:35 τοπική ώρα στην περιοχή Κιζιλάι όπου βρίσκονται αρκετά κυβερνητικά κτήρια.

Ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας, Μεχμέτ Μουεζίνογκλου, σε ανακοίνωσή του σημείωσε ότι τουλάχιστον ένας ή δύο από τους νεκρούς είναι δράστες της επίθεσης. Οι τραυματίες, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση έχουν μεταφερθεί σε δέκα νοσοκομεία της τουρκικής πρωτεύουσας.

Η πλατεία του Κιζιλάι βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και από εκεί περνούν πολλές γραμμές λεωφορείων, ενώ υπάρχει και σταθμός του μετρό. Το σημείο της έκρηξης βρίσκεται κοντά στα υπουργεία Δικαιοσύνης και Εσωτερικών.

Ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου συγκάλεσε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ασφαλείας, με τη συμμετοχή των αρμοδίων υπουργών και αξιωματούχων των υπηρεσιών ασφαλείας.

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις ενισχύουν την αποφασιστικότητα της χώρας του κατά της τρομοκρατίας, δήλωσε λίγες ώρες μετά την επίθεση ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διαμηνύοντας ότι «το τουρκικό κράτος δεν θα υποχωρήσει ποτέ στο δικαίωμά του να υπερασπισθεί τον εαυτό του και τους πολίτες του», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN-Turk, ενδεικτικό για τη σφοδρότητα της έκρηξης είναι το γεγονός ότι 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν επί τόπου, ενώ οι υπόλοιποι υπέκυψαν κατά τη μεταφορά τους ή στο νοσοκομείο. Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε δέκα νοσοκομεία της Άγκυρας και πολλοί βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, έγινε γνωστό από ιατρική πηγή. Η τουρκική αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή της επίθεσης.

Την Παρασκευή, η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στην Άγκυρα απηύθυνε μήνυμα προς τους αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται στην Τουρκία, προειδοποιώντας για «πιθανή τρομοκρατική επίθεση» στην Άγκυρα με στόχο «κτίρια της τουρκικής κυβέρνησης και άλλα κτίρια» στην περιοχή Μπαχτσελίεβλερ, όπου πραγματοποιήθηκε η επίθεση της 17ης Φεβρουαρίου και κοντά στον τόπο της σημερινής επίθεσης.

Απαγόρευσαν την πρόσβαση σε Facebook και Twitter

Δικαστήριο της Αγκυρας διέταξε απαγόρευση πρόσβασης στο Facebook, στο Twitter και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά την ανάρτηση οπτικού υλικού από το σημείο της βομβιστικής επίθεσης στην τουρκική πρωτεύουσα, μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα CNN Turk και NTV.

Πολλοί χρήστες ανέφεραν δυσκολία πρόσβασης στις ιστοσελίδες.

Οι τουρκικές αρχές απέκλεισαν πέρυσι την πρόσβαση στο Twitter έπειτα από την ανάρτηση φωτογραφιών τούρκου εισαγγελέα, ο οποίος εκρατείτο υπό την απειλή όπλου από μέλη ακροαριστερής οργάνωσης.