Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

O 24χρονος Νατζίμ Λααχράουι, ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης!!!


Νέο βίντεο είδε το φως της δημοσιότητας, από την αντιτρομοκρατική επιχείρηση για την σύλληψη του μακελάρη του Παρισιού, Σαλάχ Αμπντεσλάμ. Στο ντοκουμέντο οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας πυροβολούν έναν άνδρα που προσπαθεί να διαφύγει, βγαίνοντας από ένα διαμέρισμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τον τρομοκράτη που συνελήφθη από τις αρχές και ήταν ο νούμερο ένα καταζητούμενος για το αιματοκύλισμα στο Παρίσι, στις 13 Νοεμβρίου. Ήταν η τελευταία απόπειρα του Αμπντεσλάμ να διαφύγει, ωστόσο δεν τα κατάφερε, καθώς οι αστυνομικοί πυροβόλησαν εναντίον του και λίγο αργότερα τον συνέλαβαν.


Ταυτοποιήθηκε ο συνεργός του

Στο μεταξύ, οι Βέλγοι εισαγγελείς ανακοίνωσαν ότι ταυτοποιήθηκε το DNA του συνεργού του Αμπντεσλάμ στις επιθέσεις του Παρισιού. Πρόκειται για τον 24χρονο Νατζίμ Λααχράουι, ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης. Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, ο 24χρονος χρησιμοποιούσε πλαστή ταυτότητα και το DNA του βρέθηκε σε σπίτια που χρησιμοποιούσε το δίκτυο των τζιχαντιστών.

Με τα πλαστά αυτά στοιχεία είχε ενοικιαστεί το σπίτι όπου η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα στις 26 Νοεμβρίου του 2015 στο Οβελέ, κοντά στο Ναμούρ του νοτίου Βελγίου. Το σπίτι χρησιμοποιήθηκε για την προετοιμασία των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου.

«Ίχνη DNA του Νατζίμ Λαασράουι βρέθηκαν στο νοικιασμένο σπίτι στο Οβελέ καθώς και στο διαμέρισμα της οδού Ανρί Μπερζέ στο Σκαρμπέκ (κοινότητα των Βρυξελλών), τα οποία πιθανόν χρησιμοποιήθηκαν από την ομάδα των τρομοκρατών», διευκρινίζει η εισαγγελία απευθύνοντας νέα έκκληση για κατάθεση μαρτυριών.

Ο Λαασράουι είχε επίσης περάσει από οδικό έλεγχο καθώς επέβαινε σε αυτοκίνητο στις 9 Σεπτεμβρίου με την πλαστή ταυτότητα - με το όνομα Καγιάλ - στα αυστρο-ουγγρικά σύνορα μαζί με τον Σαλάχ Αμπντεσλάμ και τον 35χρονο Αλγερινό Μοχάμεντ Μπελκαΐντ, ο οποίος έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά την Τρίτη στο Φόρεστ, στις νοτιοδυτικές Βρυξέλλες.

Ο υπουργός Εσωτερικών του Βελγίου Γιαν Γιάμπον δήλωσε ότι η χώρα είναι σε κατάσταση συναγερμού για πιθανή επίθεση αντιποίνων. «Ξέρουμε ότι όταν σπάμε έναν πυρήνα, μπορεί να ωθήσουμε άλλους σε δράση», δήλωσε στο βελγικό δημόσιο ραδιόφωνο.

Ο Αμπντεσλάμ συνελήφθη στις Βρυξέλλες την Παρασκευή και ανακρίνεται. Ο δικηγόρος του αρνήθηκε ότι ο συλληφθείς δέχθηκε να γίνει πληροφοριοδότης, με αντάλλαγμα πιο ευνοϊκή συμφωνία. Ωστόσο, είπε ότι μπορεί να δώσει «πολύτιμες πληροφορίες στην αστυνομία, καθώς και σε δικαστές και δικηγόρους».