Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Πριν την επίθεση κάποιος φώναξε κάτι στα Αραβικά και άκουσα μια έκρηξη – Ένας κύριος έχασε τα δύο του πόδια, ένας αστυνομικός είχε…ένα πόδι λιωμένο!”

Σοκ και πανικός επικρατεί στη βελγική πρωτεύουσα καθώς το πρωί της Τρίτης το αεροδρόμιο των Βρυξελλών συγκλονίστηκε από δύο εκρήξεις, ενώ λίγο αργότερα σημειώθηκε έκρηξη και στο σταθμό του μετρό Σουμάν.

Βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε βόμβες κοντά στον έλεγχο των εισιτηρίων της American Airlines.

Οι εκρήξεις που σημειώθηκαν σήμερα στις Βρυξέλλες, στο διεθνές αεροδρόμιο και σε σταθμό του μετρό προκάλεσαν τουλάχιστον 28 θανάτους και 55 τραυματισμούς.Το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων Belga μετέδωσε ότι πριν τις εκρήξεις στο αεροδρόμιο υπήρξαν πυροβολισμοί, ενώ ακούστηκε κάποιος να φωνάζει στα αραβικά.

Τουλάχιστον 28 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις Βρυξέλλες από διπλή τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο της πόλης και στο μετρό της βελγικής πρωτεύουσας. Δεκάδες οι τραυματίες, σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού κήρυξε τη χώρα ο Βέλγος πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ. Για ανάληψη της ευθύνης των επιθέσεων από το Ισλαμικό Κράτος κάνουν λόγο αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης. Οι επιθέσεις έρχονται λίγες ημέρες μετά τη σύλληψη του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, βασικού υπόπτου για τις ισλαμιστικές επιθέσεις στο Παρίσι τον Νοέμβριο. Οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από το makeleio.gr

15:05 Καλάσνικοφ δίπλα στον νεκρό τρομοκράτη

Το καλάσνικοφ που βρέθηκε στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών εντοπίστηκε δίπλα σε πτώμα άνδρα που θεωρείται ως ο ένας από τους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με το βελγικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο VRT.

15:04 Έλληνες μαθητές στις Βρυξέλλες

Στις Βρυξέλλες βρίσκονται 14 μαθητές και δύο συνοδοί από το Λύκειο Ραπτοπούλου της Ευρυτανίας, καθώς πραγματοποιούσαν εκπαιδευτική εκδρομή στο Ευρωκοινοβούλιο. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι όλοι καλά στην υγεία τους και έχουν αποσυρθεί στο ξενοδοχείο τους, όπου είναι ασφαλείς. Η αναχώρηση των μαθητών από τη βελγική πρωτεύουσα είναι προγραμματισμένη για αύριο Τετάρτη 23 Μαρτίου

Ελεγχόμενη έκρηξη στο αεροδρόμιο!

Η Βελγικη αστυνομια προειδοποιει οτι θα υπαρξει ελεγχόμενη έκρηξη σε ενα ύποπτο πακετο που βρεθηκε στο αεροδρόμιο



14:33 ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ!

Όπως μεταδίδει το Russia Today, το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες. Ανακοίνωση των τζιχαντιστών ανέβηκε σε “πρακτορείο” που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος μεταδίδουν τα αιγυπτικά ΜΜΕ.


14:32 Έρευνες και σε σπίτια στις ΒρυξέλλεςΈρευνες γίνονται αυτήν την ώρα σε σπίτια στην περιοχή των Βρυξελλών μετά τις δύο επιθέσεις που σημειώθηκαν νωρίτερα σήμερα, η μία στο αεροδρόμιο και η άλλη σε σταθμό του μετρό της βελγικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με μήνυμα στο Twitter το δημόσιο δίκτυο RTBF.

Παράλληλα η βελγική δικαιοσύνη ζήτησε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να μην μεταδίδουν πληροφορίες όσον αφορά την έρευνα που διεξάγεται αυτήν την ώρα για τις δύο επιθέσεις.

Το δίκτυο πρόσθεσε ότι το παλάτι στο κέντρο των Βρυξελλών εκκενώθηκε μετά τις βομβιστικές επιθέσεις και ότι ο Βασιλιάς Φίλιππος και η Βασίλισσα Ματθίλδη έχουν συγκλονιστεί.

Ωστόσο το δίκτυο δεν διευκρίνισε αν το βασιλικό ζεύγος βρισκόταν σήμερα στο παλάτι στις Βρυξέλλες, καθώς σημείωσε ότι προς το παρόν δεν έχει καταστεί δυνατή η επικοινωνία με τα ανάκτορα για κάποιο σχόλιο.


14:33

Αυτοί είναι οι ύποπτοι που αναζητά η Βελγική αστυνομία

Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι φωτογραφίες των δυο ανδρών που αναζητούν οι βελγικές αρχές για την τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες. Αριστερά ο Mohamed Abrini και δεξιά ο Najim Laachraoui


14:29

Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και FBI ανακοίνωσαν ότι συντονίζονται πλήρως με τις βελγικές αρχές, καθώς και με άλλες αμερικανικές υπηρεσίες, μετά το χτύπημα στις Βρυξέλλες.

14:24

Άσαντ και Χεζμπολάχ κάνουν λόγο για δυτικές πολιτικές που ενίσχυσαν την τρομοκρατία

Η κυβέρνηση της Συρίας καταδίκασε τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες, σημειώνοντας ότι πρόκειται για αποτέλεσμα λαθεμένων πολιτικών της Δύσης σχετικά με την τρομοκρατία. Η σιιτική μουσουλμανική Χεζμπολάχ του Λιβάνου, σύμμαχος του Ιράν και του καθεστώτος Άσαντ, ανέφερε ότι η Ευρώπη καίγεται από την ίδια φωτιά την οποία άναψε στη Συρία και τη Μέση Ανατολή.

14:21

Ολοκληρώθηκε, στο Μέγαρο Μαξίμου, η σύσκεψη του πρωθυπουργού με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμμένο και τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, οι οποίοι είχαν κληθεί από τον κ. Τσίπρα, προκειμένου να εξετάσουν τα δεδομένα μετά το τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα στο Βέλγιο.


14:20

Αυξάνονται σε 34 οι νεκροί

Το βελγικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο VRT αυξάνει τον αριθμό των νεκρών σε 34, 20 στο μετρό και 14 στο αεροδρόμιο.

14:18

Επιστρέφουν Αθήνα πάνω από τους μισούς επιβάτες της πτήσης της Aegean για Βρυξέλλες

Αναχωρεί σε λίγη ώρα από το Ντίσελντορφ η πτήση 620 της Aegean Airlines που αναχώρησε σήμερα στις 08:40, από Αθήνα για Βρυξέλλες, αλλά λόγω των γεγονότων δεν προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, το οποίο και παραμένει κλειστό.

Από τους 107 επιβάτες της πτήσης οι 65 δήλωσαν ότι θέλουν να επιστρέψουν στην Ελλάδα και επιστρέφουν με το ίδιο αεροπλάνο στην Αθήνα, ενώ οι υπόλοιποι 42 συνεχίζουν από εκεί το ταξίδι τους.

Μέχρι νεωτέρας το αεροδρόμιο των Βρυξελλών θα παραμείνει κλειστό.

Όσοι ταξιδιώτες της Αegean έχουν προγραμματισμένη πτήση για σήμερα και τις επόμενες ημέρες προς τις Βρυξέλλες θα πρέπει να απευθύνονται στα γραφεία της εταιρείας για τις απαραίτητες πληροφορίες.

Επίσης, σε υψηλό επίπεδο ετοιμότητας βρίσκονται και τα αεροδρόμια στην Ελλάδα, ενώ στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το επίπεδο ασφαλείας ήταν υψηλό λόγω του προσφυγικού.


14:15

Ολάντ: Πρέπει να ενισχυθεί η συνεργασία των υπηρεσιών πληροφοριών ενάντια στην τρομοκρατία

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ τόνισε ότι Γαλλία και Βέλγιο «ενώθηκαν από τον τρόμο», μετά τις επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες.

Ο κ. Ολάντ κάλεσε σε συνεργασία των υπηρεσιών πληροφοριών των ευρωπαϊκών χωρών ενάντια στην τρομοκρατία και υποσχέθηκε στο Βέλγιο πλήρη συνεργασία.

Κατέληξε ότι η γαλλική κυβέρνηση ενισχύει τα μέτρα ασφαλείας στα σύνορα, τα λιμάνια και τα αεροδρόμιά της.


14:11

Αυξημένα μέτρα για προληπτικούς λόγους σε ΜΜΜ, αεροδρόμιο, πρεσβείες

Για προληπτικούς λόγους αυξάνονται τα μέτρα προστασίας στο μετρό και σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, στο αεροδρόμιο και στις ξένες πρεσβείες.

Όπως αναφέρουν στο ΑΜΠΕ πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, τα μέτρα προστασίας αποφασίστηκαν μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες και δεν πρόκειται για ενίσχυση μέτρων κινδύνου, αλλά καθαρά για μέτρα προληπτικού χαρακτήρα.

Για το θέμα ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, από τους αρμόδιους υπουργούς Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη.

14:09

Σε ετοιμότητα η αστυνομία – Αυξημένα μέτρα ασφαλείας

Σε ετοιμότητα βρίσκεται και η Αστυνομία μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στις Βρυξέλλες. Στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιούνται, από το πρωί, συνεχείς συσκέψεις για την αξιολόγηση της κατάστασης, ενώ έχουν δοθεί εντολές προς τις αστυνομικές υπηρεσίες για τη λήψη αυξημένων μέτρων σε αεροδρόμια και μετρό. Επίσης, έχουν ληφθεί, ήδη, αυξημένα μέτρα ασφαλείας για την περιφρούρηση στόχων, κυρίως βελγικού, γαλλικού και ολλανδικού ενδιαφέροντος και άλλων ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΜΠΕ, οι υπηρεσίες ασφαλείας έχουν εντείνει τις ενέργειές τους για συλλογή πληροφοριών και επιτήρηση.

14:04

Στις Βρυξέλλες βρίσκονται 14 μαθητές και δύο συνοδοί από το Λύκειο Ραπτοπούλου της Ευρυτανίας, καθώς πραγματοποιούσαν εκπαιδευτική εκδρομή στο Ευρωκοινοβούλιο. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΜΠΕ, είναι όλοι καλά στην υγεία τους και έχουν αποσυρθεί στο ξενοδοχείο τους, όπου είναι ασφαλείς. Η αναχώρηση των μαθητών από τη βελγική πρωτεύουσα είναι προγραμματισμένη για αύριο Τετάρτη.

13:58

Ανάληψη ευθύνης από το Ισλαμικό Κράτος;

Αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες από το Ισλαμικό Κράτος. Η ανάληψη φέρεται να δημοσιεύθηκε στο συνδεόμενο με την οργάνωση πρακτορείο ειδήσεων Amaq.



προηγούμενη ενημέρωση

Δυο εκρήξεις σκόρπισαν τον τρόμο και τον θάνατο στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών Ζάβεντεμ λίγα λεπτά πριν τις 8 το πρωί! Ακολούθησαν σκηνές πανικού με τους επιβάτες να τρέχουν πανικόβλητοι και ανθρώπους να κείτονται τραυματισμένοι ή και νεκροί μέσα στο αεροδρόμιο. Εκρήξεις σημειώθηκαν και σε δυο σταθμούς του μετρό (Μάλμπεκ, Σούμαν), όπου υπάρχουν πληροφορίες για δεκα νεκρούς.Να σημειωθεί ότι η πόλη των Βρυξελλών βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, μετρό και αεροδρόμιο έχουν κλείσει…brussels brussels1


Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες: Σημειώθηκαν συνολικά 4 επιθέσεις σε αεροδρόμιο και μετρό. Τουλάχιστον 21 νεκροί (άλλες πηγές κάνουν λόγο για 27)και δεκάδες τραυματίες στο αεροδρομιο Ζάβεντεμ σύμφωνα με την κυβέρνηση. Πληροφορίες για 10 νεκρούς στο Μετρό των Βρυξελλών. Τρία γιλέκα με εκρηκτικά βρέθηκαν στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ των Βρυξελλών. Το Βέλγιο ανέβασε το επίπεδο συναγερμού στο ανώτατο επίπεδο μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο. Δεν κυκλοφορεί κανένα μέσο μεταφοράς στις Βρυξέλλες. Εκκενώθηκε και έκλεισε το αεροδρόμιο των Βρυξελλών. Σημειώθηκαν δυο εκρήξεις δίπλα στο γκισέ της American Airlines. Οι δυο εκρήξεις σημειώνονται λίγα 24ωρα μετά τη σύλληψη του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, του ένατου δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι, από τις βελγικές αρχές. Οι αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους. Σήμερα είναι Μεγάλη Τρίτη των Καθολικών και το αεροδρόμιο ήταν γεμάτο ταξιδιώτες του Πάσχαbrixel

Συγκλονίζει η περιγραφή αυτόπτη μάρτυρα: “Πριν την επίθεση κάποιος φώναξε κάτι στα Αραβικά και άκουσα μια έκρηξη – Ένας κύριος έχασε τα δύο του πόδια, ένας αστυνομικός είχε…ένα πόδι λιωμένο!”

Οι δύο εκρήξεις στον… χώρο των αναχωρήσεων του διεθνούς αεροδρομίου των Βρυξελλών «προκάλεσαν γενικευμένο πανικό σε όλα τα επίπεδα», σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ένας άνδρας φώναξε κάτι στα αραβικά πριν από την πρώτη έκρηξη.

«Ενας κύριος φώναξε κάτι στα αραβικά. Φώναξε μερικές λέξεις και άκουσα μία μεγάλη έκρηξη», δήλωσε ο Αλφόνς Λιουρά, εργαζόμενος στο αεροδρόμιο, που βρισκόταν σε απόσταση πέντε μέτρων από το σημείο. «Βοήθησα τουλάχιστον έξι-επτά τραυματίες. Κρύφτηκα και περίμενα πέντε-έξι λεπτά, αλλά άνθρωποι ήρθαν προς το μέρος μου για να μου ζητήσουν βοήθεια», είπε, διευκρινίζοντας ότι ανάμεσα στις δύο εκρήξεις του αεροδρομίου δεν μεσολάβησαν ούτε δύο λεπτά.

«Πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει πόδια…είναι πραγματική φρίκη, είναι κάτι που δεν αξίζει στο Βέλγιο», δήλωσε ξεσπώντας σε κλάματα. «Λυπάμαι, υπήρχε ένας κύριος που έχασε δύο πόδια, ένας αστυνομικός με το ένα του πόδι λιωμένο».

Διαβάστε επίσης:
ΠΑΝΙΚΟΣ: Δείτε βίντεο από την εκκένωση του σταθμού του Μάλμπεκ – Κόσμος προσπαθεί να απομακρυνθεί (βίντεο)


People evacuating from the train stucked between the Arts-Lois and Maelbeek metro stations in #Brussels pic.twitter.com/oUi9O5Kknh

— Warfare Worldwide (@WarfareWW) March 22, 2016


RUSSIA TODAY: “Τουλάχιστον 10 νεκροί απ’ τις εκρήξεις στο σταθμό του μετρό Μάλμπεκ – Βρέθηκαν 3 γιλέκα βομβιστών αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο” (φωτο)

.



ALERT: Ακυρώθηκαν οι πτήσεις από και προς Βρυξέλλες – Στο Ντίσελντοφ θα προσγειωθεί η πτήση της Aegean

Η πτήση 620 της Aegean με αναχώρηση… 08:40, από Αθήνα για Βρυξέλλες, δεν θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, το οποίο και παραμένει κλειστό. Θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Ντίσελντοφ στη Γερμανία.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες οι πτήσεις για Βρυξέλλες θα προσγειωθούν στα αεροδδρόμια Φρανκφούρτης και Ντισελντοφ
ΧΑΟΣ στις Βρυξέλλες: Έκρηξη και στον σταθμό του μετρό Σούμαν


#Maelbeek, #Schuman, #Zaventem… Hace dos semanas por allí y ahora ver todo esto. Sobrecogimiento y rabia. pic.twitter.com/e9HqpCo9Q2

— Salvador Sierra (@SalvadorSierra8) March 22, 2016



ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ- ΕΚΛΕΙΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ:Βρυξέλλες: Έκρηξη και στο μετρό στο σταθμό του Μάλμπεκ
56f10870c46188a6138b45c1
Δείτε το βίντεο:

BRU9_new_660_349_630_200
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η βόμβα εξερράγη κοντά στον έλεγχο των εισιτηρίων της American Airlines. Οπως μεταδίδουν τα βελγικά ΜΜΕ υπάρχουν τουλάχιστον 11 νεκροί και 20 τραυματίες. Ωστόσο σύμφωνα με άλλες πηγές οι νεκροί είναι τουλάχιστον 25.
brussels
brussels1
brussels2
brussels3
brussels4
brussels5
bryxeles-2
bryxeles

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο από κάμερα ασφαλείας την ώρα της έκρηξης

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο από κάμερα ασφαλείας την ώρα της έκρηξης…


Δείτε βίντεο:


.@alexrossiSKY reports live from @BrusselsAirport, where he is being evacuated following reported explosions https://t.co/mIpLiI2C9v

— Sky News (@SkyNews) March 22, 2016




These are the scenes from inside Brussels Airport following two explosions https://t.co/N7rVYnJuNj

— Sky News (@SkyNews) March 22, 2016



Αυτόπτες μάρτυρες μετέδωσαν ότι είδαν με τα μάτια τους βόμβα στο check-in των αναχωρήσεων.brykselesggg23


Διαβάστε και δείτε περισσότερα: ΕΙΚΟΝΕΣ-ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ μετά την έκρηξη: Δείτε τι συμβαίνει ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ στο αεροδρόμιο Βρυξελλών! (φωτο)

Δείτε τις πρώτες εικόνες:



Η Eurocontrol ανακοίνωσε ότι το αεροδρόμιο των Βρυξελλών κλείνει μέχρι νεωτέρας. Καμία πτήση δεν επιτρέπεται να προσγειωθεί ή να απογειωθεί, ενώ έχουν σταματήσει και τα δρομολόγια των τρένων προς αυτό.


Σείστηκε το αεροδρόμιο των Βρυξελλών από τις εκρήξεις. Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης οι Βρυξέλλες.brykseles23

ΒΙΝΤΕΟ-ΣΟΚ:Δείτε την ώρα της έκρηξης-ΚΟΣΜΟΣ ΤΡΕΧΕΙ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΣ στο αεροδρόμιο Βρυξελλών! (βίντεο)

Τρόμος στο Αεροδρόμιο Βρυξελλών αυτή την ώρα. Οι ξένοι ανταποκριτές κάνουν λόγο για πολύ σοβαρό συμβάν…

Υπάρχει έντονη ανησυχία για τραυματίες και θύματα…. Δείτε το βίντεο που ανέβηκε πριν λίγο στο youtube….