Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Στις 29 φτάνουν οι καταγγελίες για βιασμούς από οδηγούς ψευτο-ταξί στις Βρυξέλλες


Μετά την αποκάλυψη ότι οδηγοί ταξί απήγαγαν και βίασαν 23 γυναίκες στις Βρυξέλλες, 6 νέα θύματα έχουν εμφανιστεί.

Οι επιθέσεις και οι βιασμοί συνέβησαν από τρεις ή τέσσερις άνδρες, οι οποίοι έπαιρναν τα θύματά τους από το κέντρο των Βρυξελλών εμφανιζόμενα ως ταξί. Φρόντιζαν να βρίσκονται έξω από κέντρα νυχτερινής διασκέδασης και στόχοι τους ήταν κοπέλες υπό την επήρεια αλκοόλ. Όταν εκείνες τους σταματούσαν πιστεύοντας ότι πρόκειται για νόμιμα ταξί, εκείνοι οδηγούσαν στο Tercamerenbos όπου βίαζαν και παρατούσαν τις ανυπεράσπιστες κοπέλες. Οι δράστες χρησιμοποιούσαν αυτή τη μέθοδο τα τελευταία τρία χρόνια και πιστεύεται ότι τα θύματα ήταν πολύ περισσότερα. Η αστυνομία έχει κάνει έκκληση σε τυχόν θύματα να εμφανιστούν για να βοηθήσουν τις έρευνες.

Ένας ύποπτος συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει αναγνωριστεί από ένα από τα θύματα, αλλά ο ίδιος αρνείται κάθε συμμετοχή. Η αστυνομία επίσης εξετάζει βίντεο κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης που ελπίζει πως θα βοηθήσει στον εντοπισμό όσων εμπλέκονται στις επιθέσεις. Οι επίσημες εταιρείες ταξί λένε ότι θέλουν να βοηθήσουν να εντοπιστούν οι παραβάτες.

Πάντως, για να παραμείνετε ασφαλής, προτιμήστε να καλέσετε ένα ταξί τηλεφωνικά και περιμένετε έως ότου φτάσει στην πόρτα σας. Αν είστε σε κάποιο μπαρ, είναι καλύτερα να περιμένετε μέσα στο μπαρ και όχι έξω.