Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Τα αντάρτικα της ΝΔ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη πονοκεφαλιάζουν το Σαμαρά


Υπόγεια συμφωνία του Απ. Τζιτζικώστα και του Γ. Μπουτάρη «βλέπουν» στελέχη της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, μετά την ευχή του δημάρχου να είναι και πάλι περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ο κ. Τζιτζικώστας και την κριτική προς τους υποψήφιους της ΝΔ στην Περιφέρεια και στον Δήμο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Ιωαννίδη και Σταύρο Καλαφάτη. Τώρα εξηγείται γιατί ο κ. Τζιτζικώστας είπε «όχι» στην πρόταση της ΝΔ να είναι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, σημειώνουν. Προσθέτουν, επίσης, ότι έτσι καταρρίπτεται και ο μύθος ότι τον κ. Τζιτζικώστα τον «έφαγαν» το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Βενιζέλος, «αφού ο εκλεκτός του ΠΑΣΟΚ και του κ. Βενιζέλου, δηλαδή ο κ. Μπουτάρης, στηρίζει τον κ. Τζιτζικώστα».

Ο Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε τη Δευτέρα: «Ευχόμαστε ο Τζιτζικώστας να είναι πάλι περιφερειάρχης. Εγώ, τουλάχιστον, το εύχομαι». Λίγες ώρες νωρίτερα, ερωτηθείς ο Απ.Τζιτζικώστας εάν προτιμά τον Γιάννη Μπουτάρη ή τον Σταύρο Καλαφάτη για δήμαρχο Θεσσαλονίκης απάντησε: «Εγώ ψηφίζω στη Βραχιά, στο χωριό μου», αποφεύγοντας έτσι να στηρίξει τον επίσημο υποψήφιο της ΝΔ».

Στην Αθήνα την ίδια ώρα, αναστάτωση έχει προκαλέσει η πληροφορία πως το Μητσοτακικό στρατόπεδο στηρίζει υπόγεια την υποψηφιότητα Κακλαμάνη. Αν και δε διαφαίνεται το άμεσο συμφέρον της μεγάλης οικογένειας από αυτό, σίγουρα κάποια συμφωνία υπάρχει και εκεί που θα υπονομεύσει τα συμφέροντα της ΝΔ και θα προσφέρει κάτι καινούριο στο στρατόπεδο της οικογένειας Μητσοτάκη.