Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Υπό πολιορκία διαδηλωτών η κυπριακή Βουλή

Σοβαρά επεισόδια στην Κύπρο, όπου εκατοντάδες εργαζόμενοι στην Αρχή Ηλεκτρισμού - η οποία βρίσκεται σε τροχιά αποκρατικοποίησης - προσπάθησαν να εισβάλλουν στη Βουλή.Σύμφωνα με πληροφορίες του κυπριακού Φιλελεύθερου, διαδηλωτές έκοψαν το ρεύμα στο κτίριο του Κοινοβουλίου και προκάλεσαν ζημιές στη γεννήτρια.
Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα και να υπάρξουν εγκλωβισμοί βουλευτών και εργαζομένων καθώς οι πόρτες είναι ηλεκτρικές.
 Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Φιλελεύθερου, η ηλεκτροδότηση επανήλθε μια ώρα αργότερα και τελικά συνεχίστηκε η συζήτηση για την αποκρατικοποίηση του οργανισμού στην Επιτροπή Οικονομικών, η οποία είχε διακοπεί πριν καλά καλά αρχίσει στις 9 το πρωί. Παρών στην συνεδρίαση είναι ο υπουργός Οικονομικών.
Εντός του κτηρίου βρίσκονται και άνδρες της αστυνομίας με πλήρη εξάρτυση, προκειμένου να προστατεύσουν βουλευτές και προσωπικό από τυχόν είσοδο των οργισμένων διαδηλωτών.
Νωρίτερα, εκατοντάδες εργαζόμενοι φωνάζοντας «πουλημένοι» και γιουχάροντας τους βουλευτές, έριξαν το κιγκλίδωμα που τοποθέτησε η Αστυνομία για να περιορίσει τους διαδηλωτές από το να εισέλθουν στο κτίριο.

Φαίνεται, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, να υπήρξαν και μικροτραυματισμοί αστυνομικών και διαδηλωτών.

Στην προσπάθεια της Αστυνομίας να ανακόψει το πλήθος ρίχθηκαν κροτίδες, ενώ επίθεση από τους εργαζομένους δέχθηκαν και δημοσιογράφοι και φωτογράφοι που καλύπτουν τα γεγονότα. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις διαδηλωτές επιχείρησαν να αρπάξουν κάμερες.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο, επίθεση που δέχθηκε το όχημα του Γενικού Εισαγγελέα όταν κατεύφθασε στο χώρο της Βουλής, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να αποχωρήσει χωρίς να παραστεί στην Επιτροπή.
 
Ομάδα μικρών παιδιών που πραγματοποιούσαν σχολική επίσκεψη στη Βουλή αναγκάστηκαν να φυγαδευτούν λόγω της έκρυθμης κατάστασης. Τα παιδάκια αποχώρησαν με ασφάλεια από την πίσω πλευρά της Βουλής.