Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Σεξιστικές προσβολές Συριόπουλου προς την εκπρόσωπο της Πρωτοβουλίας στην ΕΚΒ

Τα Βρυξελλονέα σας παραθέτουν αυτούσιο το κείμενο που αναρτήθηκε από την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στην Ελληνική Κοινότητα Βρυξελλών

Σεξιστική λεκτική επίθεση από τον απεργοσπάστη της ΕΡΤ και βυσματία της ΝΔ Γιώργο Συριόπουλο αντιμετώπισε στο ΔΣ της περασμένης βδομάδας η εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στην Ελληνική Κοινότητα Βρυξελλών, Άρτεμις Ροδοπούλου.Η εκπρόσωπός μας ζητούσε εξηγήσεις πάνω στην πρόταση διοργάνωσης εκδήλωσης στην Ευρωβουλή με Έλληνες ευρω-υπαλλήλους και ευρω-βουλευτές πριν τις εκλογές. Ο Συριόπουλος άρχισε να απαντά ειρωνικά ότι "μπορούν να'ρθουν και τα παιδιά με τις καραμούζες", εννοώντας την Πρωτοβουλία, και στη συνέχεια απευθύνθηκε προσωπικά προς την Άρτεμη με ένα σεξιστικό σχόλιο τόσο τιποτένιο που δεν αξίζει καν να αναπαραγάγουμε εδώ. Όταν η Άρτεμις ρώτησε αν τον έχει προσβάλει ποτέ για να θεωρεί ότι έχει τέτοιο δικαίωμα,η απάντηση ήταν "όταν ανοίγεις πανό μπροστά μου, με προσβάλλεις". Η εκπρόσωπος μας αποχώρησε από τη συνεδρίαση ενώ ο Συριόπουλος ψέλλιζε κάτι περί 'ποιητικής α(η)δείας'.



Από ό,τι φαίνεται οι τοπικοί μνημονιο-τσολιάδες δεν έχουν ξεπεράσει ψυχολογικά την επικοινωνιακή νίλα που πάθανε με το πανό μας στο επίσημο άνοιγμα της Προεδρίας της Ντροπής στο Μποζάρ. Ας θυμίσουμε όμως κάποια πράγματα για τον εν λόγω "κύριο": o Συριόπουλος αποσπάστηκε από την ΕΡΤ με σκανδαλώδη τρόπο στις Βρυξέλλες το 2012 σε μια θέση δίχως αντικείμενο, με μηνιαίο επίδομα εκτός έδρας 1300 ευρώ, ενώ τα ετήσια εισοδήματά του άγγιζαν ήδη τα 100,000 ευρώ!

«Τουριστικές» μεταθέσεις
Τα ρουσφέτια έφτασαν μέχρι τις... Βρυξέλλες

Αυτό κι αν είναι από τα ανήκουστα που σκαρφίζεται η διοίκηση της ΕΡΤ για να ικανοποιήσει κάθε λογής κομματικά ρουσφέτια! Οι άνθρωποι δεν τηρούν ούτε τα προσχήματα.

Με την υπ αριθμόν 1062 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της 15/11/2012 μετακινείται στις Βρυξέλλες ο δημοσιογράφος Γιώργος Συριόπουλος, με τι αντικείμενο λέτε: Τον συντονισμό μεταξύ της ΕΡΤ και του καναλιού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου!

Τι εστί «κανάλι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου»; Κάτι σαν το «κανάλι της Βουλής». Και γιατί, θα ρωτήσετε, χρειάζεται «συντονιστής» μεταξύ των δύο καναλιών; Η απάντηση είναι προδήλως απλή: Δεν χρειάζεται.

Οι διοικούντες όμως τη δημόσια Ραδιοτηλεόραση, δεν κολλάνε σε τέτοιου είδους εύλογα ερωτήματα όταν καλούνται να ικανοποιήσουν ρουσφέτια. Αλλωστε, με την έως τώρα πορεία τους στην ΕΡΤ ως «εντολοδόχοι» έχουν καταγραφεί.

Και επιπλέον, με μια κίνηση πετυχαίνουν να ικανοποιήσουν δύο ρουσφέτια! Μετακινούν τον Γ. Συριόπουλο στις Βρυξέλλες, που το επιθυμεί διακαώς, και εκκενώνουν τη θέση του διευθυντή του περιοδικού «Ραδιοτηλεόραση» που κατείχε ο ίδιος, για να βολέψουν έναν ακόμα από τη στρατιά των κομματικών φίλων.

Η εισήγηση του γενικού διευθυντή Ενημέρωσης Αιμίλιου Λιάτσου για τη μετακίνηση του Γ. Συριόπουλου είναι «περιβόλι»! Την καθιστούν αναγκαία, λέει, η «ενίσχυση της παρουσίας μας στο κέντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων από έναν έμπειρο δημοσιογράφο, με στόχο την εξοικονόμηση πόρων στον τομέα της ειδησεογραφικής παραγωγής».

Ερώτημα πρώτον: Ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στις Βρυξέλλες Βαγγέλης Δεμίρης, έμπειρος και ικανότατος, κατά γενική ομολογία, θεωρείται από τους κυρίους Λιάτσο και Σίμο ανεπαρκής και χρειάζεται επιτήρηση και «συντονισμό» από τον Γ. Συριόπουλο;

Ερώτημα δεύτερον: Αφού το κανάλι του Ευρωκοινοβουλίου εκπέμπει ελεύθερα και το πιάνουν αξιοποιώντας το υλικό του όλα τα ελληνικά και ευρωπαϊκά τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά δίκτυα δωρεάν, γιατί πρέπει η ΕΡΤ να στείλει άνθρωπο στις Βρυξέλλες, πληρώνοντας μισθούς, μετακινήσεις, εισιτήρια και ξενοδοχεία, περιαγωγές κινητών τηλεφώνων και άλλα πολλά; Της περισσεύουν έσοδα και δεν έχει πώς να τα ξοδέψει;

Γιατί ο Γ. Συριόπουλος, θα έχει μεν έδρα τις Βρυξέλλες, αλλά σύμφωνα με την εισήγηση του Αιμ. Λιάτσου θα μετακινείται σε Λουξεμβούργο και Στρασβούργο...

Επίδομα 1.300 ευρώ μηνιαίως για να δείξει στα μέλη του ΔΣ της ΕΡΤ πόσο αναγκαία και σημαντική είναι η μετακίνηση του Γ. Συριό-πουλου στις Βρυξέλλες, ο Αιμ. Λιάτσος προτείνει, πέραν του μισθού του, να του καταβάλλεται μηνιαίως και επίδομα 1.300 ευρώ! Ευτυχώς, τα μέλη του ΔΣ σκέφτηκαν πιο συνετά. Αυτά τα έξοδα, φαίνεται, είχαν στον νου τους οι κύριοι Λιάτσος και Θωμόπουλος και αρνήθηκαν στον ανταποκριτή της ΕΡΤ στη Μέση Ανατολή Πάνο Χαρίτο να μεταβεί στη Γάζα για να καλύψει το αιματοκύλισμα των Παλαιστινίων αμάχων, επικαλούμενοι οικονομική δυσπραγία...

ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ

Όταν οι συνάδελφοί του εξεγέρθηκαν απέναντι στο παράνομο κλείσιμο της ΕΡΤ κι έγραψαν μια από τις πιο λαμπρές σελίδες της ευρωπαϊκής αντίστασης στη λιτότητα παίρνοντας τη λειτουργία της ΕΡΤ στα χέρια τους για πέντε μήνες, αυτός ήταν απέναντί τους, καταγγέλοντας τους ως βυσματίες, αυτός το Αρχιβύσμα, και καταστέλλοντας κάθε προσπάθεια να εκδοθεί αξιοπρεπής ανακοίνωση αλληλεγγύης από την ΕΚΒ.

Ο πανικός των στελεχών της ΝΔ φαίνεται σε κάθε δημόσια εκδηλωσή τους, όπως και το πραγματικό ρατσιστικό, σεξιστικό κι από κάθε άποψη σκοταδιστικό πρόσωπό τους, αυτό των υπηρετών της Τρόικας που ξεπουλάνε τη δημόσια περιουσία και σφαγιάζουν κοινωνικά τον ελληνικό λαό. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε το γκρεμοτσάκισμά τους από την εξουσία να τους πονέσει όσο πιο πολύ γίνεται.

Να είμαστε όλοι στην ετήσια ΓΣ της Κοινότητας στις 23/03 και, ελλείψει απαρτίας, στις 06/04, και να καταγγείλουμε την πλειοψηφία της ΕΚΒ, για να αλλάξει επιτέλους χέρια η Κοινότητα και να γίνουν τα πάμπολλα πράγματα που μπορούν και πρέπει να γίνουν για τους Έλληνες των Βρυξελλών και της ευρύτερης περιοχής. Η Πρωτοβουλία αγωνίζεται καθημερινά, εντός και εκτός του ΔΣ, προς αυτήν την κατεύθυνση.


Τα φαινόμενα αυτά έχουν επαναληφτεί και στο παρελθόν.

Τα Βρυξελλονεα θα δώσουν βήμα σε όλους ανεξάρτητου πολιτικών πεποιθήσεων, αρκεί τα κείμενα που θα μας στείλετε να είναι κόσμια.