Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Ποία είναι η γνώμη του Γκουρού ή θα πρέπει να ρωτήσουμε το γνωστό μέντιουμ Άννα!

Η σκυτάλη σήμερα περνάει στο Europa League, και το πιο δυνατό Bet της ημέρας ανήκει στο Under 2,5 στην αναμέτρηση της Τούμπας, μεταξύ του ΠΑΟΚ και της Μπενφίκα, σε απόδοση 1.75

PAOK - Benfica

H μεγάλη στιγμή έφτασε για τον ΠΑΟΚ, που καλείται να κάνει το βήμα πρόκρισης την Πέμπτη το βράδυ στην κατάμεστη Τούμπα, απέναντι στους ‘’αετούς’’ της Λισσαβόνας. Ο κόσμος θα δώσει ξανά το βροντερό παρών, έστω και η ομάδα του Στέφενς τον έχει στεναχωρήσει αρκετά με τα πρόσφατα αποτελέσματα της.

Την Κυριακή στην Τρίπολη, ήρθε ακόμα μία ήττα, που έφερε τον ΠΑΟΚ στους 20 ολόκληρους βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Το ενδιαφέρον του επικεντρώνεται αποκλειστικά στα δύο μεγάλα παιχνίδια με την Μπενφίκα, όπου και θέλει να ζήσει ιστορικές στιγμές. Μεγάλο του όπλο είναι η έδρα του, όπως δείχνει και το 11-1-0 που έχει στο πρωτάθλημα.

Στα αγωνιστικά πάντως υπάρχουν προβλήματα, ενώ το κλίμα δεν είναι και το καλύτερο δυνατό για τον τεχνικό Στέφενς. Στην αρχή της σαιζόν ήταν ο μόνος που βρίσκονταν στο απυρόβλητο, αλλά πλέον τα πράγματα άλλαξαν, τόσο για τις επιλογές του, αλλά και για τον ελλιπή σχεδιασμό.

Διαθέσιμοι θα είναι κανονικά για το αποψινό παιχνίδι οι Κατσουράνης, Στοχ και Σαλπιγγίδης, που δεν είχαν μπει στην αποστολή για την Τρίπολη, ώστε να πάρουν ανάσες. Ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού του και ο φορ Βούκιτς, για να μπει επίσης κανονικά στην αποστολή. Από τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα μπήκαν στην αποστολή ο κίπερ Γκσμπούρνινγκ, ο μπακ Ινσαουράλδε και ο χαφ Μαντούρο.

Από την άλλη η Μπενφίκα, αποτελεί μία από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες στην Ευρώπη. Την Κυριακή πέρασε και από την έδρα της Πάκος Φερέιρα και έτσι διατήρησε τη διαφορά των τεσσάρων βαθμών από τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Το σημείο μηδέν για τη φετινή Μπενφίκα ήταν η ήττα στο Φάληρο από τον Ολυμπιακό, που σήμαινε ουσιαστικά και το τέλος της παρουσίας της στο Champions League. Από εκεί και πέρα ξεκίνησε ένα άκρως εντυπωσιακό σερί, με 16 νίκες και 2 ισοπαλίες σε σύνολο 18 αναμετρήσεων σε όλες τις διοργανώσεις. Σ’ αυτό το διάστημα, πήρε και τη μεγάλη νίκη στο ντέρμπι με την Πόρτο και από εκεί που κυνηγούσε την αντίπαλο της, πλέον έχει βρεθεί μόνη της στην κορυφή, παίρνοντας και διαφορά.

Στα αγωνιστικά, ο Ζουάν Ζεσούς δεν θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά του για το τι προτίθεται να κάνει στο ματς της ‘’Τούμπας’’, αλλά δεν αποκλείεται να δούμε κάποιες αλλαγές (ακολουθεί και ο επαναληπτικός στην Λισαβόνα) μιας και βασικός στόχος παραμένει πάντα το πρωτάθλημα.

Η Μπενφίκα είναι σίγουρα μια πολύ δυνατή αντίπαλος, ωστόσο η απουσία του Καρντόζο και λογικά του Γκαϊτάν είναι δύο σημαντικές απώλειες. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να κοντρολάρει το ρυθμό και να ελέγξει το ματς, το οποίο δεν πιστεύω ότι θα έχει περισσότερα από 2,5 γκολ.. (under 2,5) σε απόδοση 1.75

Betis - Rubin Kazan

Πολύ άσχημο είναι το κλίμα στην Μπέτις, απόρροια της κάκιστης πορείας της που την φέρνει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας στην Ισπανία, απέχοντας, μάλιστα, δέκα βαθμούς από τις θέσεις που δίνουν την παραμονή.

Την Κυριακή ηττήθηκε 1-0 εκτός έδρας από τη Γρανάδα και την επομένη οπαδοί της επισκέφθηκαν με άγριες διαθέσεις ποδοσφαιριστές και τεχνικό τιμ, αποδοκιμάζοντάς τους έντονα κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Παράλληλα, διαμαρτύρονται έντονα και για τις τιμές των εισιτηρίων και μάλιστα το δυναμικότερο κομμάτι αποφάσισε να μποϊκοτάρει τη σημερινή αναμέτρηση, καλώντας και τον υπόλοιπο κόσμο να πράξει το ίδιο.

Ο Γκαμπριέλ Καλδερόν, που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία των Ανδαλουσιανών στις 19 Ιανουαρίου, όντας ο τρίτος προπονητής τους για φέτος μετά τους Πέπε Μελ και Χουάν Κάρλος Γκαρίδο, ελάχιστα πράγματα κατάφερε να διορθώσει, με την Μπέτις να έχει πανηγυρίσει μία μόλις νίκη στα επτά τελευταία παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ στα έξι υπόλοιπα έχει υποστεί ισάριθμες ήττες.

Παράλληλα, το μυαλό όλων στην ομάδα βρίσκεται στην προσπάθεια για την παραμονή στην κατηγορία και ο Καλδερόν σημείωσε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ότι θα ξεκουράσει πολλούς από τους βασικούς ποδοσφαιριστές του -ανάμεσά τους οι Σάλβα Σεβίγια και Χόρχε Μολίνα και θα ρίξει στη μάχη αυτούς που δεν έχουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής.

Η Ρούμπιν Καζάν από την πλευρά της, στο Γιουρόπα Λιγκ τα πήγε περίφημα, καθώς τερμάτισε στην 1η θέση του ομίλου της, μπροστά από Μάριμπορ, Ζούλτε Βάρεγκεμ και Γουίγκαν, με απολογισμό τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες σε έξι παιχνίδια, ενώ συμμετέχει στη διοργάνωση από το 2ο προκριματικό γύρο και είναι αήττητη στα δώδεκα ματς που έχει δώσει (10-2-0).

Στο Πρωτάθλημα της Ρωσίας, ωστόσο, μετά από 19 αγωνιστικές έχει συγκεντρώσει μόλις 24 βαθμούς, γεγονός το οποίο οδήγησε το Δεκέμβρη στην απομάκρυνση από τον πάγκο της του Κούρμπαν Μπερντίεφ μετά από 12 χρόνια. Τον διαδέχθηκε ο Ρίνατ Μπιλιανέντιοφ, ο οποίος σε ηλικία 56 ετών αναλαμβάνει για πρώτη φορά τα ηνία μίας ομάδας ως πρώτος προπονητής και σήμερα θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του.

Θα ποντάρω στο.. (Χ2) σε απόδοση 1.60

Dnipro - Tottenham

H Ντνιέπρ δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση την τελευταία αγωνιστική του ομίλου και να πάρει το διπλό πρωτιάς στη Φλωρεντία, κάτι που σημαίνει ότι περιορίστηκε στη δεύτερη θέση και θα βρει απέναντι της την Τότεναμ. To ζευγάρωμα αυτό είναι ούτως ή άλλως ιδιαίτερο, μιας και ο Χουάντε Ράμος βρίσκει απέναντι του την ομάδα του Λονδίνου, από την οποία δεν έφυγε με καθόλου καλό τρόπο και ψάχνει πλέον την αγωνιστική ρεβάνς. Με καλό τρόπο πήγε και στη διακοπή στο πρωτάθλημα, όντας στο -6 από την πρωτοπόρο Σαχτάρ, έχοντας όμως και ένα παιχνίδι λιγότερο.

Όπως και οι περισσότερες Ουκρανικές ομάδες, ξεκίνησε τη χειμερινή προετοιμασία της τα μέσα Γενάρη στη Μαρμπέγια της Ισπανίας, δίνοντας συνολικά και 11 φιλικά, με τον απολογισμό να είναι καλός, με εννιά νίκες, μία ισοπαλία με τη Ρούμπιν Καζάν αλλά και τη συντριβή με 5-0 από τη Ντιναμό Μόσχας.

Η Τότεναμ, δεν είχε αγωνιστικές υποχρεώσεις το Σαββατοκύριακο (έχοντας αποκλειστεί από το Κύπελλο) και επομένως είχε τη δυνατότητα να ξεκουραστεί και να μπει όσο το δυνατόν πιο φρέσκια για την αναμέτρηση με την Ντνιέπρ.

Επιβλητικό πέρασμα είχε την προηγούμενη εβδομάδα με 4-0 από το Νιούκαστλ, στον πιο πρόσφατο αγώνα της για το πρωτάθλημα. Σε εξαιρετική κατάσταση ο Αντεμπαγιόρ που σκοράρει συνεχόμενα τις τελευταίες αγωνιστικές.

Μπορεί να κάνει το πρώτο βήμα η Τότεναμ και να «καθαρίσει» την υπόθεση πρόκριση από το πρώτο κιόλας παιχνίδι με αντίπαλο την Ντνίπρο. Για πιο safe ποντάρισμα, επιλέγω το.. (Χ2) σε απόδοση 1.60

Swansea - Napoli

Επιστροφή στην Ευρώπη απόψε για την Σουόνσι, εκεί όπου αγνοεί τη νίκη στα τέσσερα πιο πρόσφατα που έδωσε, αφού η πρόκρισή της ήρθε χάριν στο εξαιρετικό ξεκίνημα που έκανε. Δύο ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες ο απολογισμός στην τελευταία τετράδα των αγώνων της για το Γιουρόπα Λιγκ κι ενώ σε κανένα από τα πέντε τελευταία δεν μπόρεσε να σκοράρει περισσότερα του ενός γκολ.

Στο πρωτάθλημα πάντως έχει ήδη μαζέψει τέσσερις βαθμούς στα δύο παιχνίδια μετά την απομάκρυνση του Λάουντρουπ από το τιμόνι της, δείχνοντας για την ώρα ότι έχει επιδράσει θετικά η αλλαγή προπονητή.

Εκτός μάχης παραμένει ο Ισπανός επιθετικός Μίτσου, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του πολύτιμου μέσου Σέλβι που προέρχεται από τραυματισμό.

Δεν θα μπορούσαν να ταξιδέψουν με καλύτερη ψυχολογία στο Νησί οι Ναπολιτάνοι, για το πρώτο διπλό της ιστορίας τους επί αγγλικού εδάφους. Μετά την τριάρα επί της Μίλαν την προηγούμενη εβδομάδα και μάλιστα με ανατροπή, ήρθε ακόμα μία στο Κύπελλο επί της Ρόμα, παίρνοντας με τον πλέον εμφατικό τρόπο το εισιτήριο για τον τελικό του θεσμού.

Νικηφόρα συνέχισε και στη Serie Α το περασμένο Σάββατο, αφού χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα πήρε το πολύτιμο τρίποντο στην έδρα της Σασσουόλο κι αύξησε στους έξι βαθμούς την απόστασή της από την 4η Φιορεντίνα. Μόλις μία ήττα εδώ κι έντεκα αγωνιστικές στο ιταλικό πρωτάθλημα για το συγκρότημα του Μπενίτεθ που αποκλείστηκε με πικρό τρόπο στο Τσάμπιονς Λιγκ, αφού ποτέ δεν έχει ξαναγίνει να μείνει εκτός των "16" ομάδα με 12 βαθμούς.

Στις λεπτομέρειες αναμένεται να κριθεί το ματς, ωστόσο ο πρώτος λόγος ανήκει στους φιλοξενούμενους.. (2 Draw No Bet) σε απόδοση 1.50

Slovan Liberec - AZ

Το «Ατλαντικό Κύπελλο» (Atlantivc Cup) ήταν αυτό που κράτησε σε αγωνιστική εγρήγορση τη Λίμπερετς από τα μέσα Δεκεμβρίου και μετά, καθώς το τσεχικό πρωτάθλημα ξεκινάει εκ νέου το προσεχές σαββατοκύριακο. Οι γηπεδούχοι μέτρησαν 1 νίκη (επί Μίντιλαντ) και 2 ήττες (από Κοπεγχάγη και Έρεμπρο) στο «Ατλαντικό Κύπελλο, ελπίζοντας ότι θα παραταχθούν έτοιμοι για τη δύσκολη σημερινή μάχη.

Η Σλόβαν μέτρησε 2 νίκες, 3 ισοπαλίες και 1 ήττα στη φάση των ομίλων του φετινού Γιουρόπα Λιγκ, ενώ στην εγχώρια λίγκα τη συναντάμε στην 6η θέση με 25 βαθμούς σε 16 ματς.

Ένα σκορ, το οποίο θα τη μετατρέψει σε φαβορί για την πρόκριση ενόψει της ρεβάνς επί ολλανδικού εδάφους, θα ψάξει σήμερα η Άλκμααρ. Η ομάδα του Ντικ Άντβοκαατ ήταν στον ίδιο όμιλο με τον ΠΑΟΚ, όπου κατέκτησε την 1η θέση πλεονεκτώντας στην ισοβαθμία με το «Δικέφαλο» (αμφότεροι είχαν από 3 νίκες και 3 ισοπαλίες).

Όσον αφορά την Eredivisie, το συγκρότημα του Ντικ Άντβοκαατ βρίσκεται στην 7η θέση του πίνακα με 34 βαθμούς σε 24 παιχνίδια, ενώ μετρά 2 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες στην τελευταία πεντάδα αγώνων της (όλοι για το ολλανδικό πρωτάθλημα).