Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Μανωλίδου και Symphomaniacs σε Musical

Αρωγός στην πολυετή προσπάθεια του Συλλόγου Καρκινοπαθών παιδιών “Στοργή” έρχεται η διευθύντρια ορχήστρας, τηλεπαρουσιάστρια και σύζυγος του υπουργού Υγείας Ευγενία Μανωλίδου η οποία θα διευθύνει την ορχήστρα στη μοναδική συναυλία “Musical αγάπη μου!” στο Μέγαρο Μουσικής της Θεσσαλονίκης την ερχόμενη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου.

Τις μελωδίες από γνωστά μιούζικαλ και τον ελληνικό κινηματογράφο ερμηνεύουν οι: Παναγιώτης Πετράκης, Αντιγόνη Ψυχράμη, Σταύρος Σαλαμπασόπουλος και Ευδοκία Μωυσίδου καθώς και η 25μελής ορχήστρα "Symphomaniacs" υπό τη διεύθυνση της Ευγενίας Μανωλίδου.

Η παράσταση “Musical, αγάπη μου!” κλείνει ένα μεγάλο κύκλο συναυλιών με μια πανηγυρική συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Όλα τα έσοδα θα διατεθούν στο σύλλογο “Στοργή” για τη συνέχιση του μεγάλου φιλανθρωπικού έργου του.

Ευτυχείς δήλωσαν στη σημερινή παρουσίαση στο Μέγαρο Μουσικής της επικείμενης μουσικής παράστασης η κ. Μανωλίδου αλλά και η πρόεδρος του Συλλόγου καρκινοπαθών παιδιών “Στοργή” κ.Τίμη Μπακατσέλου η οποία όπως τόνισε “μετά από πολυετείς αγώνες και χωρίς καμία κρατική επιχορήγηση παρά μόνο με χρήματα του συλλόγου ολοκληρώθηκε ήδη η ανέγερση του ξενώνα για παιδιά και τους συνοδούς στην περιοχή της Καλαμαριάς και το μόνο που απομένει είναι η παραχώρηση της ειδικής άδειας λειτουργίας από την πλευρά της πολιτείας”.

Το τετραώροφο κτίριο συνολικής έκτασης 2.000 τ.μ., διαθέτει 18 δίκλινα δωμάτια, κουζίνα ανά όροφο, γραφεία για τους ειδικούς ψυχολόγους - θεραπευτές καθώς και χώρους για την διδασκαλία των παιδιών (που δεν θα αναγκάζονται έτσι να διακόπτουν τα μαθήματά τους στη διάρκεια της θεραπείας τους).

Ο ξενώνας για τα καρκινοπαθή παιδιά είναι το δεύτερο έργο του Συλλόγου “Στοργή” (προηγήθηκε προ δεκαπενταετίας η ίδρυση και έκτοτε λειτουργία του αυτόνομου αιματολογικού κέντρου στο νοσοκομείο “Γ. Παπανικολάου”).

Τα έσοδα από την μουσική παράσταση του “Musical, αγάπη μου!” (εισιτήρια από 10 ευρώ) θα διατεθούν στο σύλλογο “Στοργή” για τη συνέχιση του φιλανθρωπικού έργου του.