Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Μήπως πρέπει να τον λυπηθούμε τον κύριο

Σε άθλια κατάσταση ο Λαυρεντιάδης – Γένια «ναυαγού» και αλύγιστα δάχτυλα





Δύσκολες ώρες περνά ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης στις φυλακές Κορυδαλλού καθώς όπως όλα δείχνουν, σύμφωνα με τις γνωματεύσεις των ιατρών, η υγεία του επιχειρηματία κινδυνεύει.
Την ώρα που περίπου 220 εκατομμύρια ευρώ επιστρέφουν στις ελληνικές τράπεζες από τους λογαριασμούς του στην Ελβετία, οι δικηγόροι του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη μαζί με τις γνωματεύσεις δύο ιατροδικαστών σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν μίλησαν για την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Όπως αναφέρουν οι δικηγόροι του πρώην ισχυρού άνδρα της ProtonBank, του μετά από 15 μήνες κράτησης οι ασθένειες που έπασχε ο κ. Λαυρεντιάδης έχουν αρχίσει και καλπάζουν. Συγκεκριμένα, πάσχει από ρευματοειδή αρθρίτιδα που τον καθιστά ανάπηρο σε ποσοστό άνω του 80%. Όπως τόνισε μάλιστα ο ποινικολόγος κ. Δημητρακόπουλος έγινε πρόταση στην εισαγγελία για αποφυλάκιση του επιχειρηματία με καταβολή εγγύησης ύψους 100. εκατ. ευρώ. «Σε καμία χώρα του κόσμου δεν έχει υπάρξει ποτέ πρόταση για τόσο υψηλή εγγυοδοσία» ανέφερε.

«Ότι περνάει από το χέρι του το έχει κάνει. Βρίσκεται δυστυχώς πολύ κοντά στο μοιραίο ραντεβού με το θάνατο» είπε ακόμη ο κ. Δημητρακόπουλος και επισήμανε πως ποτέ οι ελληνικές δικαστικές αρχές δεν όρισαν έναν ιατροδικαστική ή άλλης κατάλληλης ειδικότητας επιστήμονα για να βεβαιώσει για την κακή κατάσταση της υγείας του επιχειρηματία. «Ο Λ. Λαυρεντιαδης αποφάσισε τώρα να γνωστοποιήσει την κατάσταση της υγείας του, διότι βρίσκεται ένα βήμα πριν το θάνατο» εξήγησε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Από την πλευρά του ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης είπε ότι «Τα άνω άκρα του έχουν έρθει σε πλήρη αχρηστία. Μόνος του δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Στηρίζεται στη θέληση των συγκρατουμένων του ώστε να μπορεί ανταπεξέρχεται στις ανάγκες της καθημερινής του υγιεινής».
Τέλος, από κοινού με τον ιατροδικαστή Ευστράτιο Καλλίτση τόνισαν ότι «Έχει επηρεαστεί το αναπνευστικό του σύστημα. Είναι μόλις 42 ετών και η κατάσταση της υγείας του είναι σε τέλμα.

Είναι πάνω σε τροχαλητό καροτσάκι που ο ίδιος όμως δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει. Αυτή τη στιγμή δεν έχει καμία δυνατότητα να περπατήσει, η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο και η μεταφορά του σε νοσοκομείο θα έκανε την κατάσταση ακόμη χειρότερη λόγω των επαπειλούμενων λοιμώξεων, πρέπει να μείνει στο ειδικό χώρο που έχει διαμορφώσει στην οικία του».

Τα συμπεράσματα δικά σας.......