Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

37χρονος ελληνικής καταγωγής ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου στο δρόμο

Οι μάρτυρες δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα για να βοηθήσουν το θύμα να αντιμετωπίσει ένα τέτοιο κύμα βίας.
Το όλο περιστατικό διήρκησε μερικά λεπτά, αλλά οι μάρτυρες θα το θυμούνται όλη τους τη ζωή. Ήταν Δευτέρα 14 Ιουλίου γύρω στις 16:45, στην οδό François Vekemans στο Neder-over-Heembeek που συνέβη το φρικτό γεγονός.
 

Ο Παντελής Κοκλής, γεννημένος το 1977, έπινε το ποτό του στο καφέ L'Arc-en-ciel, όπως σχεδόν κάθε μέρα. Αυτός ο 37χρονος άνδρας ήταν γνωστός και αγαπητός στη γειτονιά. Το θύμα και οι άλλοι θαμώνες που ήταν παρόντες είδαν να εμφανίζονται αρκετά αυτοκίνητα, τρίζοντας τα λάστιχά τους στο οδόστρωμα.

Μια ντουζίνα άνθρωποι βγαίνουν και κατευθύνονται πάνω στον Παντελή. Ένας ανώνυμος μάρτυρας αναφέρει: "Φαινόταν όλοι θυμωμένοι μαζί του. Ο τύπος προσπάθησε να πάει να κρυφτεί στο καφενείο, αλλά τον πρόλαβαν. Δεν έχω δει ποτέ ανθρώπους τόσο τρελαμένους! Όλοι οι παρευρισκόμενοι ήταν σε μια κατάσταση που δε φαντάζεστε! Εγώ δεν τον ξέρω πραγματικά, αλλά πάντα μας χαιρετούσε και φαινόταν εντάξει, τουλάχιστον με τους γείτονες".

Σύμφωνα με τους ρεπόρτερ, οι επιτιθέμενοι ήταν μέλη της οικογένειας του συζύγου του θύματος. Αυτή η επιθετικότητα είναι το θλιβερό αποτέλεσμα του διαχωρισμού μεταξύ του Παντελή, ελληνικής καταγωγής ο οποίος έγινε μουσουλμάνος και της γυναίκας του, μαροκινής καταγωγής, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά.

Η περιοχή εξακολουθεί να κλονίζεται από τη βίαιη φιλονικία. "Αφού τον κλώτσησαν και τον χτύπησαν με ρόπαλα του μπέιζμπολ και μαχαίρια, τον έσυραν από το ένα πόδι μέχρι τα μέσα της διασταύρωσης. Δεν κινούταν πλέον και είχε χάσει πολύ αίμα. Ένας νεαρός άνδρας περίπου 17 χρονών δε σταμάτησε να τον χτυπάει στο κεφάλι. Είδα μια γυναίκα με μαντίλα να τρέχει κατά πάνω του με ένα αυτοκίνητο και τελικά όλοι μας παρεμβήκαμε, αν και νωρίτερα δεν τολμούσαμε να κινηθούμε έτσι όπως ήταν αυτοί οι άνθρωποι σε μια ζάλη, σχεδόν σαν ζώα. Ήθελαν να τον βάλουν στο πορτ-μπαγκάζ ενός αυτοκινήτου, αλλά τελικά ήμασταν περισσότεροι και τους αποτρέψαμε. Μάλλον ήθελαν να ρίξουν το πτώμα του στο κανάλι. Δεν καταλαβαίνω πως μπορεί να επιτεθεί έτσι μία ομάδα σε έναν μόνο άνθρωπο», καταλήγει ο μάρτυρας που ακόμα δεν πιστεύει το τι είδε.

Το θύμα μεταφέρθηκε στο AZ VUB. Ο Παντελής πέθανε κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αφήνει πίσω τα δύο παιδιά του που μεγαλώνουν χωρίς τον πατέρα τους. Το συμβάν εξετάζεται, αλλά ο εισαγγελέας των Βρυξελλών δεν θέλει να παρέχει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα, όσο διαρκούν οι έρευνες.

Δεν γνωρίζουμε αν έγιναν συλλήψεις και αν η σύζυγος του θύματος έχει άμεση εμπλοκή στη δολοφονία.