Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Όλη η αλήθεια στο σκάνδαλο Ζαγορίτη που κλονίζει τις Βρυξέλλες


Ας ξεκινήσουμε με το ποιος είναι ο Λευτέρης Ζαγορίτης που φρόντισε να προσλάβουν το γιο του, γνωστό και ως τρελό ναυτάκι της Τζούλιας, σε γραφεία Ευρωβουλευτών στις Βρυξέλλες.

Ο πρώην βουλευτής και γραμματέας της Ν.Δ. κατάγεται από τα Ζαγοροχώρια Ηπείρου. Μετά την αποτυχία του να εκλεγεί ξανά βουλευτής το 2009, το λογικό θα ήταν να επιστρέψει στη δικηγορία. Ανακοινώνει άλλωστε ότι δε θα κατέβει ως υποψήφιος στις εκλογές του 2012. Γιατί να προσπαθήσει άλλωστε; Δεν είχε ελπίδες μετά το στραπάτσο του 2009. Δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω, πρώην αντιπρόεδρος του ΔΣΑ, η σύζυγος μεγαλοσυμβολαιογράφος, δεν μπορεί θα είχε τις άκρες του για να συνεχίσει την καριέρα του ως μεγαλοδικηγόρος. Αντ' αυτού όμως ο Ζαγορίτης συνεχίζει να κυκλοφορεί στα κομματικά όργανα και επιτροπές.

Και πρόσφατα ανακοινώθηκε η ανταμοιβή του: Νέος Γραμματέας Καταναλωτή, δηλαδή επικεφαλής μιας «Ανεξάρτητης Αρχής» με θητεία που δεν επηρεάζεται από αλλαγές κυβερνήσεων. Απολύτως λογική κίνηση. Διότι είναι γνωστό τοις πάσι ότι δεν υπάρχει κάποιος Έλληνας νεότερος επιστήμονας, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, που να είναι καλύτερος από τον πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

Ποιος είναι ο Τζέρυ Ζαγορίτης

Ο υιός Ζαγορίτη, είναι απόφοιτος της διόλου φτηνής Γερμανικής Σχολής Αθηνών και του ιδιωτικού Πανεπιστημίου του St. Andrews στη Σκωτία. Υπηρέτησε τη θητεία του, όπως όλοι θυμόμαστε, στο Πολεμικό Μουσείο. Απολύτως λογικό καθώς δεν μπορούμε να φανταστούμε κανέναν με περισσότερα προσόντα σε αυτήν τη θέση. Είναι δυνατόν ένα τόσο προικισμένο παιδί να σταλεί στην παραμεθόριο; Εκεί στέλνουμε παιδιά απλούς επιστήμονες με γονείς ετοιμοθάνατους στα νοσοκομεία.


Μετά το σκάνδαλο με τη Τζούλια, αυτός που πλήρωσε το μάρμαρο είναι ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Πολεμικού Μουσείου αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσιμογιάννης. Κανείς άλλος. Βλέπετε, ο υιός Ζαγορίτη ακούστηκε ότι τιμωρήθηκε με 60 ημέρες φυλακή (κανείς δεν επιβεβαιώνει αν τελικά εξέτισε την ποινή του) και μετάθεση στη Λήμνο. Τονίζουμε ότι ήταν μέσα στο κατακαλόκαιρο, τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. Γιατί να πληρώσει ο μπαμπάς άλλωστε τις καλοκαιρινές διακοπές του σε κάποιο νησί; Φτάνουν τα 10.000 ευρώ που ξόδεψε εκείνο το βράδυ στα μπουζούκια με τη Τζούλια και τα 160.000 που έδωσε για να πάρει στον κανακάρη του το Range Rover που οδηγούσε εκείνο το βράδυ. Το νησί εκείνο το καλοκαίρι θα το πλήρωνε ο ελληνικός στρατός για το νεαρό Τζέρυ.



Και μετά ξεκινάει την ευρωπαϊκή του πορεία. Ο Λευτέρης Ζαγορίτης είναι φίλος του Γιώργου Παπανικολάου, πρώην Ευρωβουλευτή και νυν Δημάρχου Γλυφάδας. Εκεί ξεκινάει την καριέρα του στο Κοινοβούλιο ο υιός Ζαγορίτη πριν ένα χρόνο, ενώ ο πατέρας του θα δίνει σε μερικούς μήνες δυναμικό παρόν στις προεκλογικές ομιλίες του Παπανικολάου.

Ενώ "εργάζεται" στο γραφείο του φίλου του πατέρα του, Γιώργου Παπανικολάου, εμπλέκεται στην προεκλογική καμπάνια του επερχόμενου προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Συνδετικός κρίκος ανάμεσα στο Γεράσιμο Ζαγορίτη και στον πρώην πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου είναι ο πρόεδρος της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, που διατηρεί στενή φιλία με τον Τζέρυ Ζαγορίτη.

Στη συνεργασία του υιού Ζαγορίτη με τη γνωστή δημοσιογράφο Μαρία Σπυράκη στο Ευρωκοινοβούλιο έπαιξε ρόλο και η συνολική στήριξη που της παρείχε ο πρώην Γραμματέας/Βουλευτής της ΝΔ. Εκτός από την εκλογική του περιφέρεια, τη Β’ Αθήνας, η Μαρία Σπυράκη πήγε καλά και στην Ήπειρο, περιοχή από όπου κατάγεται ο Λευτέρης Ζαγορίτης. Ας μην ξεχνάμε ότι είχε διατελέσει μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος. Επιπλέον, έπαιξε ρόλο η καλή συνεργασία που είχαν Ζαγορίτης και Σπυράκη την περίοδο που ο πρώτος ήταν γραμματέας και η δεύτερη κάλυπτε το ρεπορτάζ της Νέας Δημοκρατίας. Η κατάληξη του υιού Ζαγορίτη σε επιστημονικό συνεργάτη της Σπυράκη είναι φυσικό επακόλουθο.

Ο Γεράσιμος Ζαγορίτης είναι ο γιος που κάθε πατέρας θα ντρεπόταν να έχει

Αφού σπούδασε σε πανάκριβα ιδιωτικά σχολεία και κολλέγια, έκανε το στρατιωτικό του στο Πολεμικό Μουσείο, του οποίου τη μνήμη φρόντισε να αμαυρώσει με τις πράξεις του. Η τιμωρία του, αν τελικά επεβλήθη, είναι εντελώς δυσανάλογη με αυτήν που θα επιβαλλόταν σε μένα ή σε σας, αν είχαμε κάνει το ίδιο. Αλλά ακόμη και μετά από εκεί, φροντίζει να εκθέτει συνέχεια τον πατέρα του και το κόμμα του.
 Ο πατερούλης κανονίζει να τον προσλάβουν στο γραφείο πολιτικού του φίλου στις Βρυξέλλες με αστρονομικές απολαβές. Και μόλις τελειώνει η θητεία εκεί, έχει ήδη φροντίσει με τη νέα κολλητή του Ευρωβουλευτή να δουλέψει εκεί για μια ακόμη πενταετία αστρονομικών απολαβών. Και όχι μόνο να δουλέψει εκεί, αλλά όταν αρχίζει να γίνεται σούσουρο στις Βρυξέλλες, να βγαίνει η νεοεκλεγείσα Ευρωβουλευτής δημόσια για να προσφέρει στήριξη και να απαριθμεί δημόσια τα πλούσια προσόντα του νεαρού και τη σημαντική προϋπηρεσία του στο χώρο για έναν ολόκληρο χρόνο!
Ενώ ταυτόχρονα φροντίζουν να αποκτήσει και τις διασυνδέσεις του με το νέο Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ώστε να δρομολογηθεί η λαμπρή πολιτική καριέρα που του ετοιμάζουν.

Χωρίς ίχνος ντροπής όμως, πατέρας και υιός Ζαγορίτη συνεχίζουν τις πρακτικές τους και να απολαμβάνουν όσα ο ελληνικός λαός τους χάρισε τόσα χρόνια τώρα. Και ο Τζέρυ συνεχίζει το χόμπι του, το πόλο.

Ας συνεχίσει να καβαλάει άλογα. Το καλάμι να αφήσει κάτω...