Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

H Χρυσή Αυγή προσπαθεί να πείσει ότι την φλερτάρει η μισή ΝΔ!!!




Ακόμα και αυτοί που πίστευαν ακράδαντα ότι η Χρυσή Αυγή θα έκανε τα πάντα για να μετατρέψει τη χθεσινή διαδικασία σε σόου, δεν μπορούσαν να φανταστούν τα όσα διαδραματίστηκαν στο κοινοβούλιο.

Το παραλήρημα άρχισε με τον Μιχαλολιάκο ο οποίος υποστήριξε ότι αποπειράθηκαν να τον προσεταιριστούν ο Γιώργος Μουρούτης και δύο υπουργοί και, στη συνέχεια, ο Παππάς στο ίδιο μοτίβο προσπάθησε να εμπλέξει τον Άδωνι Γεωργιάδη, τον Πάνο Παναγιωτόπουλο, τον Κώστα Τσιάρα, τον πρόεδρο της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκη, τον Μάκη Βορίδη και την Μισέλ Ασημακοπούλου. Ούτε λίγο ούτε πολύ, πέντε υπουργούς της ΝΔ, τον πρόεδρο της Βουλής και τρία στελέχη της ΝΔ- μεταξύ τους ένας στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά.

Ανώτερα στελέχη της ΝΔ ανέμεναν ότι η ΧΑ, κάποτε θα επιχειρούσε να εμπλέξει και άλλα στελέχη της κυβέρνησης στην «επιχείρηση προσεταιρισμού» γιατί με τον τρόπο αυτό νιώθει ότι απενοχοποιείται και, κατά συνέπεια, ενδυναμώνεται. Περίμεναν ακόμη ότι θα επιχειρούσε να εμπλέξει και άλλο στέλεχος του Μεγάρου Μαξίμου για να μεγιστοποιήσει τις εντυπώσεις που άφησε το βίντεο Μπαλτάκου- Κασιδιάρη. Το μέγεθος του «εγχειρήματος» δεν γνώριζαν, τον τρόπο και τον τόπο όπου θα εκδηλωνόταν.

Αντελήφθησαν ότι το ποσοστό των ευρωεκλογών έδωσε αέρα στα πανιά της ΧΑ και σε αυτό (το ποσοστό) αποδίδουν την ένταση του παραληρήματος.

Όπως εκτιμούν, ο προβληματισμός που άτυπα αναπτύσσεται για το σημαντικό εκλογικό ποσοστό που βρίσκεται στα δεξιά της ΝΔ και πρέπει να διεκδικηθεί με την ανάλογη πολιτική στροφή, δημιουργεί στη ΧΑ αίσθηση υπεροχής την οποία επιχειρεί να αξιοποιήσει με τον τρόπο που γνωρίζει: προκαλώντας, υβρίζοντας και λασπολογώντας.

Τώρα, στη ΝΔ αναμένουν ότι μετά το σόου που έδωσαν στη Βουλή οι Χρυσαυγίτες αποκαλύπτοντας, ταυτοχρόνως, το σχέδιό τους θα δοθεί τέλος στους προβληματισμούς τύπου… Μπαλτάκου και το μόρφωμα θα αντιμετωπιστεί με καθαρά πολιτικούς όρους, την ώρα που η δικαιοσύνη θα πράττει το καθήκον της.

Καλό είναι να μην βάλει κάποιους σε πειρασμούς το γεγονός ότι η ΧΑ στράφηκε κυρίως εναντίον της ΝΔ και αποπειραθούν να χρησιμοποιήσουν πολιτικά τα λεχθέντα. Έτσι τους βόλευε σε αυτή τη φάση, έτσι έκαναν. Μια προσεκτική παρατήρηση στα όσα ειπώθηκαν μεγαλοφώνως κατά τη διάρκεια του καβγά Μίχου- Τσατσόπουλου, θα βοηθήσει να κατανοήσετε τι ακριβώς εννοούμε…