Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Υπό κράτηση τέθηκε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί.

Υπό κράτηση τέθηκε ο Νικολά Σαρκοζί για σκάνδαλο διαφθοράς (Βίντεο)



Υπό κράτηση τέθηκε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί.

Σύμφωνα με δικαστική πηγή, που μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο ο Σαρκοζί τέθηκε υπό κράτηση στην έδρα της υπηρεσίας καταπολέμησης της διαφθοράς όπου προσήλθε το πρωί για να καταθέσει για την υπόθεση του σκανδάλου αθέμιτης άσκησης επιρροής.

Μάλιστα η υπηρεσία κατά της διαφθοράς της δικαστικής αστυνομίας έχει τη δυνατότητα να θέσει τον Νικολά Σαρκοζί υπό κράτηση και να τον ανακρίνει επί ένα 24ωρο, διάστημα που μπορεί να ανανεωθεί άπαξ, ενώ χθες κρατήθηκαν και ο δικηγόρος του Τιερί Ερζόγκ όπως και δύο ανώτατοι δικαστικοί της γενικής εισαγγελίας του Εφετείου.

Σύμφωνα με τα ξένα μέσα, στόχος των δικαστικών αρχών είναι η εξακρίβωση εάν ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, με την υπόστήριξη του δικηγόρου του, επεδίωξε να λάβει πληροφορίες από ανώτατο δικαστικό για έρευνα που αφορούσε το πρόσωπό του με αντάλλαγμα την εξασφάλιση υψηλού αξιώματος, ενώ εάν ενημερώθηκε και για την τηλεφωνική του παρακολούθηση.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η κράτηση του Σαρκοζί, έλαβε χώρα τη στιγμή ο ετοιμαζόταν να επιστρέψει στην πολιτική σκηνή για να αναλάβει και πάλι την ηγεσία της Ενωσης για ένα Λαϊκό Κίνημα.